Connect with us

Összefoglaló

Amikor Jézus leszállt Clevelandbe

Lezajlott az 5. játékhét érdemi része, mi pedig megkezdjük az összefoglaló sorozatunkat. Szó lesz Tom Brady hosszú idő utáni visszatéréséről, Marcus Mariota irányítóra emlékeztető játékáról, a Ravens bénázásáról és a Colts titkos fegyveréről is.

 

wh

 

New England Patriots 33 – 13 Cleveland Browns

 

Mit lehet mondani egy olyan meccsről, ahol jött a papírforma? A Patriots offense Brady visszatértével újra azzá a félelmetes egységgé alakult, ami az utóbbi több, mint 10 évben jellemezte őket. Minden fegyvere rendelkezésére állt, és nem is hagyott ki senkit a szórásból. Kaptunk egy kis ízelítőt a Pats dupla TE-s játékairól, amik megint életveszélyt fognak jelenteni az ellenfeleknek, bár nem feltétlen a Browns védelméből kell kiindulni. A Browns meg folytatja a pechszériáját, ezúttal Cody Kessler is megsérült, így Charlie Whitehurst irányította a meccs nagyobbik részében a Barnákat, ez kb el is mondott mindent a Browns győzelmi esélyeiről. Ezzel már az 5. irányítóját használta a Browns az 5. fordulóban, nem elég, hogy akik a rosteren vannak, azok sem az átlagot hozzák, de még meg is sérülnek.

 

Aki hozta a győzelmet: Pats offense

 

 

Ahogy már említettem, ihletett formában játszott a Hazafiak támadósora. Brady 406 yard, 3 TD, Gronk 5 elkapás, 109 yard, Martellus Bennett 6 elkapás, 67 yard, 3 TD, Chris Hogan 4 elkapás, 114 yard, Blount TD-t futott, egyedül Edelman 35 elkapott yardja lóg ki a sorból.

 

Ami a vereséget eredményezte: Most komolyan, még Whitehurst is megsérült, muszáj erre írni valamit?

 

Chicago Bears 23 – 29 Indianapolis Colts

 

A két csapat védelmét látva igazi yardparádéra számíthattunk a találkozó előtt, és nem csalódtunk. Meglepő módon a Bears tett fel több yardot a pályára (522 vs 396), ám ez is kevés volt a győzelemhez. Pedig a Coltsnak ismét sikerült megnehezítette a saját dolgát, hiszen Luck megint kék-zöld foltokkal hagyhatta el a pályát, hiszen 5-ször sackelték. Két elkapó is karriernapot zárt, Cameron Meredith 130 yard, TD, TY Hilton pedig 171 yard, TD, ráadásul egyik irányító sem adta el a labdát. A benyelt yardok ellenére a Bears védelmére lehet kevesebb panasz, hiszen sokszor mezőnygól távolságon tudták tartani a Coltsot. Csak azzal nem számoltak, hogy Indianapolisban ki az úr a háznál a mezőnygólkísérleteknél.

 

Aki hozta a győzelmet: Adam Vinatieri

 

vinatieri

 

Merthogy ez az illető a rutinos róka Adam Vinatieri. 5/5 mezőnygólt értékesített, ebből kettőt 50+ yardról, ezzel tovább folytatja 2015. szeptember 21-től számító sorozatát – ekkor hagyott ki ugyanis utoljára mezőnygólt.

 

Ami a vereséget eredményezte: Az utolsó drive

 

Merthogy végig partiban volt a Bears, és a végsőkig megvolt az esélye a győzelemre, el is jutottak a Colts térfelére, ám egy offensie holding büntetés miatt hátraszorultak, 15 yardot pedig nem tudtak a maradék két kísérletből előrehaladni, így nyert a Colts.

 

Tennessee Titans 30 – 17 Miami Dolphins

 

Korábban KGYM kollégánk már írt Tannehillről és arról, hogy megérné őt leültetni a padra, nos, ezzel a mai teljesítménnyel csak az ő igazát erősítették. Botrányosan gyenge ez a Dolphins mindkét oldalon, a támadók csak 200 yardra voltak képesek otthon, egy Titans ellen, míg a védelem majd’ 400 yardot (398) nyalt be Mariotáéktól. Tannehill TD passz nélkül, két INT-vel hozta le a találkozót, pedig nem egy ligautolsó támadószemélyzet áll a rendelkezésére. A Titans viszont megszerezte második győzelmét a szezonban, meglepően jó játékot produkálva mind a támadó, mind a védőoldalon, hiszen a már említett total yardok és a két interception mellé 6-szor vitték a földre Tannehillt. (majd ha jön Foster lesz nemulass!!!4444negyvennégy!!)

 

Aki hozta a győzelmet: Marcus Mariota

 

 

Nem hozott kiemelkedő számokat, de idén először végre úgy játszott, ahogy azt az egyetemről kijőve vártuk tőle. Mindössze 163 passzolt yardot szerzett, de ezekből 3 passz TD-t eredményezett, illetve 60 yardot lábon is megtett, amikből 1 TD-t ért. Nem vesztette el egyszer sem a labdát, ami kulcspont a Titans offense-ében.

 

Ami a vereséget eredményezte: 1 TD-re volt képes az offense

 

Hiszen egy punt return TD-vel egyenlítette ki a találkozó állását még a mérkőzés elején a Dolphins. Adam Gase széke még nincs veszélyben, de ilyen lehetőségekből mindössze ilyen gyenge teljesítményt kihozni hétről hétre egy idő után elindítja a távozásáról szóló pletykacunamit.

 

Washington Redskins 16 – 10 Baltimore Ravens

 

3 győzelem után zsinórban a második vereségét szenvedi el a Ravens, és zsinórban másodjára otthon kapnak ki. Egyik csapat sem élete mérkőzésén van túl, ám a Ravens lehet erre kevésbé büszke, a végén bővebben kifejtem miért.

 

Aki hozta a győzelmet: Jamison Crowder punt return TD-je

 

Mindkét csapat támadósora ugyanannyi pontot pakolt fel a pályára, így joggal mondhatjuk, hogy ez dönthette el a találkozó sorsát. Ám a következő pontban kiderül, hogy ezt inkább a Ravens bukta el, elég csúnyán.

 

Ami a vereséget eredményezte: A Ravens 2. félidőben nyújtott teljesítménye

 

 

Merthogy joggal mondhatjuk, hogy ezt a Ravens kiengedte a kezéből. 13-10-es vendég vezetésnél CJ Mosley lehalászta Cousins passzát a levegőből, és ha nem is pick six, de nagyjából az 1-2 yardos vonalról jöhetett volna a Ravens – ha nem ejti el a labdát. Így a két héttel ezelőtti Spencer Ware szituációhoz hasonlóan itt is touchback volt az ítélet, ami 1st & 10-et eredményezett a Redskinsnek, a drive végén pedig mezőnygólt értek el, aminek az lett a következménye, hogy a Ravens csak TD-vel nyerhette meg a találkozót. Ami még nem lett volna tragédia, de a Ravens nagyon csúnyán az öltözőben ragadt, egy pontot nem tudtak feltenni a második félidőben az eredményjelzőre. Flacco hiába vezetett szép game winning drive-ot, a lezárás nem sikerült, így a Redskinsé a győzelem.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!