Connect with us

Minden ami NFL

Richard Sherman at his best

Ez még nem az összefoglaló, azzal majd renningan jön nemsokára, most csak azt a három megmozdulást emelnénk ki, ahol Sherman döntően hozzájárult a meccs alakulásához.

 

Az elsőről még sokat fognak beszélni, és a magam részéről őszintén sajnálom, hogy erről a csodálatos meccsről megint a „hülyezebrákmármegintaseahawksnaktévednek” attitűd fog megmaradni. Történt, hogy az első félidő legvégén a Bills még rúghatott volna egy mezőnygólt 3 másodperccel a vége előtt. De csak rúghatott volna, ugyanis Sherman előbb egyértelműen lesre futott, de nem ez volt a súlyosabb, hanem hogy teljesen tisztán leütközte Carpentert, a Bills kickerét. Az offside-ra repült a zászló, a roughing the kickerre érthetetlen módon nem. Ugyan már nem Shermanhez tartozik, de ezután a bírók teljesen elszabadultak, így a Billsnek spike-olnia kellett a labdát mielőtt Carpenter egyáltalán megpróbálhatta volna a FG-t. Hogy ne legyen egyszerű még kaptak egy delay of the game-et is nyakukba, így a végül kimaradt hárompontos után Rex Ryan teljes joggal üvöltözhetett a bírókkal.

 

kicker-0

 

Sherman következő megmozdulása a harmadik negyed első drive-jában bemutatott szép interception volt, bár itt Taylor dobta jócskán túl az elkapóját, így a 25-ös seattle-inek nem volt nehéz dolga.

 

 

Az utolsó, és valójában legvitatottabb eseményre a meccs utolsó játékában került sor.

 

31-25 a Seahawksnak, de a Billsé a labda. 4th@goal a Seattle 15-öséről, 20 másodperc van az órán. Utolsó játék, utolsó esély, utolsó passzlehetőség. Érkezik a nyomás, Taylor kimozog a zsebből, passz a hétfő este parádézó Robert Woods felé, incomplete, game over. Na de mi történt eközben a pálya másik felén? Ez:

 

 

Háhh, pass interference! Hol a zászló?? Spori!! Pass interference!!

 

Nos, nem az.

 

A szabály ugyanis kimondja, hogy ugyan az elkapót valóban csak a line of scrimmage mögött 5 yardig szabad akadályozni, de ha az irányító elhagyja a zsebet, akkor ez a korlátozás megszűnik!

 

img_0501

 

„Beyond the five-yard zone, if the player who receives the snap remains in the pocket with the ball, a defender cannot initiate contact with a receiver who is attempting to evade him. A defender may use his hands or arms only to defend or protect himself against impending contact caused by a receiver.”

 

Unnecesarry roughness még felmerülhetne, ha a Buffalo elkapója Walter Powell már játékon kívül lett volna, de nem ez volt a helyzet. Richard Sherman pedig nem lenne Richard Sherman ha nem szúrna oda a legvégén:

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!