Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 11

Eheti beharangozónkban a legizgalmasabbnak ígérkező konferencia rangadókat emeljük ki, azonban most nem a legnépszerűbb, leginkább követett csapatok mérkőzései közül szemezgetünk, hanem próbáljuk a kevésbé hype-olt egyetemi programok csatározásait is előtérbe helyezni. Viszont így is olyan játékosokkal ismerkedhetünk meg, akik a jövőben az NFL közönségét fogják szórakoztatni, köztük egy kiváló futóval, az egyetemi első osztályt passzolt yardokban vezető irányítóval, valamint egy első körbe várt elkapóval.

 

collegeszéles

 

Indiana Hoosiers vs #10 Penn State Nittany Lions – november 12., 18:00 (magyar idő szerint)

 

Az Indiana szempontjából rosszabbkor nem is lehetne a Penn State elleni konferencia rangadó, hiszen a vendég csapat fantasztikus szériában van, utóbbi öt meccsét megnyerte – melyek között ott volt az Ohio State is – és minden erejével azon van, hogy behúzza a hatodikat is. Ezzel szemben, a Hoosiers 5-4-es mérlege nem túl domináns, de szerencséjükre fölül tudtak kerekedni a gyenge októberükön, amikor zsinórban három meccset is elbuktak. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Nittany Lions, de megtanulhattuk már, hogy ebben a szezonban bárki elkaphat bárkit (kivéve az Alabamát), ezért nem is jelentenénk ki ilyen határozottan, hogy a PSU folytatja veretlenségi sorozatát, de azért mégis csak ezt tartjuk reálisabbnak.

 

Egy érdekes matchup: Devine Redding (RB, #34) vs Brandon Bell (LB, #11). A Hoosiers támadóegységének legkiemelkedőbb tagja Redding, a junior running back eddig közel 800 yardot szoroskodott össze a földön és további 143-at a levegőben, tehát passzhelyzetben is képes kisegíteni irányítóját. Ahhoz, hogy az Indiana offense hatékonyan működjön, mindenképp sok fog kelleni az agilis futótól, de nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Penn State védelme hétről hétre fejlődik, és az egyik vezére is ott lesz a pályán, annak ellenére, hogy a szezonban már 4 meccset ki kellett hagynia. Bell idei szezonja tehát eddig csonkára sikerült, de az Ohio State ellen például 18(!) szerelést mutatott be, de volt már sackje, leütött passza és interceptionje is. Csontzene fog szólni kettejük valamennyi találkozásánál.

 

Egy név, akire figyeljünk: Saquon Barkley (RB, #26). Ha valaki már abban gondolkodik, hogy ki lesz a top futó prospect a 2018-as NFL Drafton, annak valószínűleg Barkley fog először beugrani. A Nittany Lions legjobb és legtehetségesebb játékosa olyannyira nagy elismerést vívott ki magának idén, hogy sokan már-már titkos Heisman-esélyesként kezelik és úgy vélik, hogy ő a BIG10 konferencia legjobbja is egyben. Ahhoz kétség nem fér, hogy a másodéves futó már most kész játékos, a játék valamennyi elemében kiemelkedően teljesít. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy ez elmúlt 4 mérkőzéséből háromszor jutott 200+ total yard fölé, de szeptemberben, a Pittsburgh ellen négy futott és egy elkapott touchdownt ért el, egymaga meccsben tartva ezzel a csapatát. Sokan úgy vélik, hogy ha már idén kijöhetne a draftra, valaki biztosan elvinné az első körben, és ez elég beszédes egy sophomore játékos tudását nézve.

 

NCAA Football: Illinois at Penn State

 

#13 Oklahoma State Cowboys vs Texas Tech Red Raiders – november 12., 21:30 (magyar idő szerint)

 

A Cowboys impozáns, öt meccses győzelmi szériát tudhat jelenleg magáénak és még nem tett le arról, hogy a szezon végén elhódítsa a BIG 12 konferencia bajnoki címét. A Texas Tech ugyanettől elég messze áll, hiszen 4-5-ös mérlegével csak a tabella hátsó részében tanyázik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne bármelyik csapatra veszélyes. A támadójáték pazar mindkét oldalon, míg a védelmek jócskán hagynak kivetnivalót maguk után, ezért aki kedveli a támadójátékot és a pazar megmozdulásokat az offense részéről, az mindenképp nézze meg ezt az összecsapást, már csak azért is, mert két olyan irányító (Mason Rudolph és Patrick Mahomes) fog kulcsszerepet játszani, aki a jövő évi játékosbörzén jó eséllyel hallja majd a nevét.

 

Egy érdekes matchup: Cowboys offense vs Red Raiders defense. Nagy tűzijáték fog születni ebből a párharcból, hiszen a Cowboys a meccsenként átlagban megtett yardokat tekintve 17. az első osztályban (495,1), míg a Red Raiders védelme az utolsó előtti az átlagban engedett yardok számába, 554,4-gyel. Az nem kérdés, hogy a hazai csapatnál mindenki karrier napról álmodozik most, de a vendégek edzője, Kliff Kingsbury minden erejével azon lesz, hogy gatyába rázza a világtalan defense-t, bár ez legutóbb sem jött össze neki, akkor 658 yardot nyeltek be a Texas ellen. Aki a féktelen yardhalmozás híve, az semmiképp se maradjon le erről a meccsről.

 

Egy név, akire figyeljünk: Patrick Mahomes II. (QB, #5). A szezon hajrájához és a 2017-es NFL Drafthoz lassan közeledve, egyre többen, egyre magasabban emlegetik Mahomes nevét. Ha profi szemmel próbáljuk nézni, akkor nincs könnyű dolgunk, hiszen olyan szisztémában (air raid offense) nőtt fel Mahomes is, melyre nincs példa az NFL-ben, így nehéz megítélni, hogy miként válhat be egy másik rendszerbe való beleerőltetés után. Az kétségtelen, hogy a méretei, a karja, az atletikussága megvan hozzá, hogy valami speciális dolgot kínáljon a jövőbeni csapata számára, már csak egy olyan edzői gárdát kell találnia, aki hinni fog benne és – ha csak részben is, de – képességeire szabja a playbookot. A még mindig csak harmadéves irányító tehát nem egy kész termék, közel sincs ahhoz, hogy elit tehetségként kezeljék, ráadásul fejben képes elveszíteni a fonalat, vannak mentális megtörései, ezért nehéz dolgunk van a bekategorizálásával. Azzal viszont könnyű szerelembe esni, amit a pályán képes művelni, hogy idén már az Oklahoma ellen passzolt 734 yardot és 9 meccséből ötön legalább 5 total TD-t ért el. Egy nagyon izgalmas játékos tehát, igazi legendája a Texas Tech-nek és már-már az egyetemi foci egészének is.

 

pat-mahomes

 

#4 Washington Huskies vs #20 USC Trojans – november 13., 01:30 (magyar idő szerint)

 

Előző héten kikapott a Texas A&M, a Washington viszont nyert, így már a Huskies birtokolja a negyedik helyet a CFB Playoff Rankingben, melyet már nem szándékoznak kiengedni a karmaik közül és menetelnének egészen a bajnoki döntőig. Ez elméletben szépen hangzik, de a nyugati partot eddig domináló csapat most érkezett a szezon sarokpontjához, a USC elleni derbi döntő kimenetelű lesz számukra. Bár a Trojans 5-3-as mérleggel áll és már többen lesajnálták, egy konferencia rangadót ők sem vesznek félvállról és minden erejükkel azon lesznek, hogy elvegyék a Washington veretlenségét, ezzel kiütve őket a playoffból. Tavaly októberben rendkívüli izgalmak között nyert Los Angelesben a Huskies, most pedig északon randevúznak, ahol a USC bosszúra készül, és nem lennénk meglepve egy hasonlóan szoros végeredménytől, akár fordított kimenetellel sem.

 

Egy érdekes matchup: John Ross III. (WR, #1) vs Adoree Jackson (CB, #2). Az ország jelenleg egyik legizgalmasabb elkapója megy majd az ország egyik legizgalmasabb cornerbackje ellen, kell ennél több? Ross eddig 44 elkapásból 742 yardot és 14(!) TD-t tudhat magáénak, mellyel kivívta a mindenki elismerését, többek között a profi játékosmegfigyelőkét is, akik közül többen arra számítanak, hogy 2017-ben elsőkörös cetlit áldoz majd valamelyik csapat rá. Őt kell majd kordában tartania az egyik legjobb egyetemi atlétának, akinek a védelemben van már 2 INT-je és 6 leütött labdája is, tehát nem mindig érdemes célba venni a rajta felálló wide receivert. Ha eddig még nem győzött meg elég embert arról, hogy megéri a magas draftjogot, akkor most itt a tökéletes lehetőség.

 

Egy név, akire figyeljünk: JuJu Smith-Schuster (WR, #9). JuJut már tavaly az elit elkapók között emlegették és több másik ex-USC receiverhez hasonlóan, ő is kiváló másodéves szezont tudhatott magáénak a maga 1454 elkapott yardjával és 10 TD-jével. A 2016-os idényt úgy kezdte meg, hogy konszenzus top3(-5) elkapónak számított a big boardokon, de idáig egyelőre hullámvasútszerű a teljesítménye is, tegyük hozzá, hogy már nem Cody Kessler a játszótársa, bár egy jó elkapó bárkiből jó irányítót tud csinálni. Szerepe az offense-ben némileg limitálódott és nem is tudott sokszor elkápráztatni minket, hiszen csak háromszor jutott 100 elkapott yard fölé, valamint csak három meccsen jegyzett touchdown elkapást, igaz akkor kettőt vagy hármat is. Frusztráltsága pedig már az év elején megmutatkozott, mikor az Alabama feltörölte a USC-vel a padlót, a rákövetkező edzésen JuJu össze is kapott csapattársával, a safety Ykili Ross-szal. A balhét sikerült elcsitítani, de ez semmiképp sem vet túl jó fényt a játékosra, még akkor sem, ha a versenyszellem hozta ki sodrából, az e fajta viselkedést a profik között kevés stáb tudja díjazni. És még egy óriási kérdőjel áll a neve mellett, miszerint az egyetem kiváló Trojans elkapókon az NFL-ben átok ül, kevesek tudtak felnőni a feladathoz, és jogosan vagy jogtalanul, JuJu is szembe fog nézni ugyanezzel a problémával.

 

Arkansas State v USC

 

 

Érdemes még nézni:

 

#11 Oklahoma Sooners vs Baylor Bears – november 12., 18:00 (magyar idő szerint)

#1 Alabama Crimson Tide vs Mississippi State Bulldogs – november 12., 18:00 (magyar idő szerint)

Georgia Bulldogs vs #9 Auburn Tigers – november 12., 21:30 (magyar idő szerint)

#2 Clemson Tigers vs Pittsburgh Panthers – november 12., 21:30 (magyar idő szerint)

#7 Wisconsin Badgers vs Illinois Fighting Illini – november 12., 21:30 (magyar idő szerint)

Maryland Terrapins vs #5 Ohio State Buckeyes – november 12., 21:30 (magyar idő szerint)

#6 Louisville Cardinals vs Wake Forrest Demon Deacons – november 13., 01:00 (magyar idő szerint)

#25 Arkansas Razorbacks vs #24 LSU Tigers – november 13., 01:30 (magyar idő szerint)

#8 Texas A&M Aggies vs Ole Miss Rebels – november 13., 01:30 (magyar idő szerint)

Iowa Hawkeyes vs #3 Michigan Wolverines – november 13., 02:00 (magyar idő szerint)

Arizona Wildcats vs #12 Colorado Buffaloes – november 13., 04:00 (magyar idő szerint)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!