PODCAST      KERESŐ

Playoff Ranking
15

Playoff Ranking #11 – 2016

pr

 

A dobogón a szezon során először a helyzet változatlan, és hátrább sem voltak túl nagy mozgások. Ugyanakkor Brady a 200. győzelmére készül, itt a Hálaadás meccsdömpingje, és az átmeneti szünet a bye weekekben, pedig 2 csapat még hátra van.

 

1. (1.) Dallas Cowboys 9-1

 

pr11_dal

 

Most hagyok egy kis időt…

.

.

.

… ehhez:

 

pr11_dal2

 

2. (2.) Seattle Seahawks 7-2-1

 

 

3. (3.) New England Patriots 8-2

 

Tom Brady karrierje 200. győzelmére (rájátszással együtt) készül a hétvégén a Jets ellen, amivel utolérné az NFL jelenlegi csúcstartóját, Peyton Manninget! Idén egyébként is különösen jól megy neki, mert a szezonbeli 123,3-as passer ratingje jelenleg jobb, mint Aaron Rodgers 122,5-es 2011-ben felállított NFL-rekordja!

 

4. (4.) Oakland Raiders 8-2

 

Nem csak Staffordéknak, hanem Carréknak is különösen jól megy a 4. negyedben, az utóbbi két szezonban ez volt a Raiders 8. olyan meccse, amit az utolsó játékrészben fordítottak meg.

 

5. (6.) Denver Broncos 7-3

 

Pihenőhét, a Chiefs bukott, Talib újra edzésben, szóval:

 

 

6. (7.) New York Giants 7-3

 

A 7 győzelem akkor is 7 győzelem, ha egyik se volt simább, mint 7 pont. De ahogy a Bearsszel, még a végén a Brownsszal is képesek lesznek megizzadni.

 

pr11_nyg

 

7. (5.) Kansas City Chiefs 7-3

 

Alex Smith ugyanannyi touchdown passzt osztott ki eddig, mint Case Keenum. Ez pedig nem hangzik különösebben jól, amikor már itt lopakodik a Dolphins az árnyékban. Eddig se voltam különösebben meggyőzve a Kansasről, de még ez a kevés is sérült a héten.

 

8. (8.) Atlanta Falcons 6-4

 

Majd 3 ponttal többet átlagoltak, mint a mögöttük következő, de a védelem engedett pontokban csak a két reménytelent és a Saintset tudja megelőzni. A szórakoztatás és a pontzuhatag garantált, a győzelem kevésbé, ami tekintve, hogy Winstonék egy meccsre felzárkóztak, izgalmas hajrát ígér a csoportban.

 

9. (9.) Detroit Lions 6-4

 

pr11_det

 

10. (10.) Washington Redskins 6-3-1

 

A közönség már a Dallast akarta, a játékosok, különösen az újonc Kelley szája a csütörtöki rangadó előtt már megnőtt; itt koppanás szagot érzek. Kár, pedig a 0-2-es kezdést követően az utóbbi nyolc meccsükből csak egyet vesztettek el.

 

11. (-) Pittsburgh Steelers 5-5

 

Tipikusan az a meccs volt, ahol a jobb csak annyit adott ki a győzelemhez, amennyi feltétlenül kellett. A Luck nélküli Indyvel meg még szerencséjük is van.

 

12. (12.) Houston Texans 6-4

 

Ha a sporik is úgy pakolták volna a labdát az ominózus 3rd és 4th downnál, ahogy valójában kellett volna, kiszabadulhattak volna a 12. hely fogságából.

 

1/1 Cleveland Browns 0-11

 

Ááá, semmi változatosság itt. Az mindenesetre érdekes, hogy még csak 30 csapat tudta le a bye weekjét, de a 12. héten mindenki játszik. A Browns és a Titans a 13. héten pihenhet.

 

Megosztás:
 • googleplus
 • rss
 • mail

Írta: rowi

 • wolandrule

  Szerintem a Kansas jobb, mint a Raiders, legalábbis a PO-ban többre viheti, mert a védelmük inkább tényező, mint a két irányító közti különbség. Smith feltámadását inkább látom magam előtt, mint az Oakland D összeállását.

 • acsdav2

  A Houstonnál mivel jobb a Lions vagy a Steelers? Meg ez is milyen duma már, hogy ha a bírók így ítéltek volna, akkor előrébb léptek volna? Hát nem a csapatot értékeljük a bírók helyett? Ha jól számolom 2.kiemelés lenne az AFC-ben ha normális lett volna a játékvezetés………

 • chester

  Ha továbbra is ilyen szar marad az offense, akkor a hajukra kenhetik a védelmet, mert el sem jutnak a rájátszásig. Tavaly is jó volt ez a védelem, aztán az első komolyan vehető csapat felkoncolta őket.

  Az egymás elleni meccseik (+ Broncos ugyanez) viszont izgisek lehetnek.

 • György Márk Kis

  Bocsáss meg, biztos elírtad. Hanyadik kiemelés? (Ez valójában a Texans borzasztó teljesítményére utal, nem a valódi kiemelésre :( )

 • chester

  A Texans nekem egy deja vu a tavalyról, ahol azért voltak a rájátszásban, mert
  – 1) szar a csoport.
  – 2) ennek ellenére a csoportelső, ha fene fenét eszik is, rájátszásba jut.

  Annyi a különbség, hogy egyelőre pozitív a mérleg, amennyit Miller hozzáad a tavalyi támadásokhoz képest, annyit vesztett a védelem Watt kiesésével. Nem érzem bennük azt, hogy komoly nehézséget okoznának a rájátszásban a jelenlegi AFC csapatok közül.

 • Jarred

  A Dallas második képe honnan van? Csak azért kérdezem, mert jobb fölső sarokban Roger Staubach látható, aki 79-ben visszavonult, így a 83-as Dallashoz nem igazán illik. Mondjuk ettől persze az üzenet marad ugyanaz, csak tudjátok szeretek kekeckedni…

  Ja és hamár Dallas. A Redskins szurkolók “We want Dallas” kiáltása úgy tudom 82-ig megy vissza, amikor az alapszakaszban egyedül a Cowboys tudta megverni őket, és mindennél jobban akarták, hogy az NFC döntőn velük játszhassanak. Ez meg is történt.

  Nem úgy mint 1991-ben, amikor egy hosszú veretlenségi sorozatot szakított meg a Cowboys. A szurkolók akkor is “We want Dallas” kiáltást hallattak a divíziós kör után, de nagy bánatukra a Lions akkor legyőzte a Cowboyst, így kénytelenek voltak beérni velük. Aztán persze több másik csapat pl Eagles is használta a “We want Dallas” felkiáltást, hiszen a 70-es években ők voltak a legjobb csapat az NFC-n belül, és mindenki a legjobbat akarta legyőzni, hogy bebizonyítsák méltóak a Super Bowlra.

 • rowi

  akkor az nem a 76-os kép? végülis romo van középen. egyébként bleacher, mint az első is

 • rowi

  leginkább csoporterősségben, irányítóban és úgy általában lehetőségben. a második kiemelés egyébként igaz is lehet, bár a strength of schedule-t nem számolom most végig, de ha így lenne, az az egész afc elég súlyos kritikája lenne

 • Jarred

  Hm… lehet hogy akkor összevegyítette a négy érát, mert 76-ban meg ugye Tony Dorsett még nem volt NFL játékos. Illetve valóban ha úgy nézzük négy év, négy meghatározó játékos. Igen, valószínűleg ez lesz a megoldás, akkor én néztem be.

 • acsdav2

  Azért a csoporterősséges érved kifejthetnéd, mert az AFC és NFC North mivel lenne erősebb az AFC South-nál? Van kemény 13 győzelme az AFC Northnak, míg 18-18 a másik kettőnek. De egymás ellen az AFC South vezet 7-5-re az NFC North-hal szemben. Plusz a Texans verte a Lionst. Az irányítót aláírom, de láthattuk tavaly is, hogy jó irányító nélkül is sikeres lehet egy csapat.

 • acsdav2

  Feljebb már leírtam, hogy a “szar csoport” dumát vmivel alá is támaszthatnátok, vagy észre vehetnétek, hogy nem 2015-t írunk már. A védelemből valóban nagyon fájó Watt kiesése, viszont a secondary sokat lépett előre tavalyhoz képest ez okozhatja, hogy most sokkal jobb a mérleg tavalyhoz képest.

 • chester

  Nem akarok élcelődni a Texanson, mert tényleg nincs semmi bajom velük, és igazad van a secondaryről (bár Kevin Johnson személyében onnan is kiesett egy kezdő), de a szar csoportra az a definíció, hogy ők vezetik, mert ez a Texans szerintem nem elég jó. Nem azt mondom, hogy a legszarabb, mert az NFC North is vidáman integet a távolból.

  A másik, otthon nagyon jók, idegenben már nem. Jelenleg 5. kiemeltként pedig idegenbe mennének, ahol eddig a Jaguarst sikerült megverniük, és nem látom, hogy lehetnének minimum 4. kiemeltek a főcsoporton belül, hogy megússzák a túrát legalább egy meccsre. Plusz még játszanak a két üldözővel is – idegenben.

 • chester

  Mea culpa, csoportgyőztesként automatikusan kiemeltek lesznek, de egy Chiefs-Broncos kettős közül (jelen állás szerint) még otthon is necces lenne a továbbjutás.

 • acsdav2

  Valóban necces lenne mindkét csapat ellen. De a Chiefst már sikerült megverni az alapszakaszban, a Broncos ellen meg talán nem blokkol le Osweiler, mint Denverben, tehát az esély meg lenne, de nem adnék én se 50%-nál többet. Egyébként én meglepetésre a Dolphinst várom az egyik WC helyre, mert könnyebb a sorsolásuk.

 • Kox#

  Elég szarul hangzik,hogy megatron volt a Lions fékje.