Connect with us

Hír

A newtoni szócsata

Cam Newtonnak nincs könnyű szezonja, a csapat nem hasít, rá pedig folyamatosan utaznak. Amiben nincs is semmi meglepő, nem ritkán ő maga is tesz értük, csakhogy az ellene elkövetett durvaságokat igen ritkán honorálják a bírók zászlókkal, ami azért fair lenne. A játékos így nyilatkozott az ellene be nem fújt szabálytalanságokról:

 

Számomra már nem élvezetesek a meccsek, nem érzem magam biztonságban a pályán. Elég volt. Fel fogom keresni Roger Goodellt és beszélek vele erről. Az egy dolog, hogy sisakkal leütköznek futás közben. De hogy a zsebben sem érezhetem magam biztonságban, az már teljesen más. Nem hinném, hogy lenne más a helyemben, aki nyugodtan tűrné, hogy a bírók folyamatosan “elfelejtik” bedobni a zászlókat az ellenem elkövetett szabálytalanságokra. Tervezem, hogy Goodellel beszélek erről.”

 

2157889318001_5118164771001_5118165238001-vs

 

Roger Goodell reagált is rá, ígéretet tett Cam Newtonnak arra, hogy megvizsgálja az ellene elkövetett szabálytalanságokat, amelyekre nem repült zászló, és meg is hallgatja erről a regnáló MVP-t, miután Ron Rivera, a Panthers főedzője telefonon beszélt a komisszárral. Persze sokan nem értenek egyet Newton “hisztijével”, köztük Marcus Gilbert, a Steelers tackle-je sem:
Big Bent többször ütik meg, mint más irányítót a ligában, de sosem sopánkodik emiatt. Ez a futball. Ha a pályán vagy, és félsz, hogy megütnek, akkor nincs helyed ott, főleg nem egy futkározó irányítónak. Nem beszélve arról, ha a futásai során leütközi a nála kisebb cornerbackeket, safetyket, akkor ők sem panaszkodnak. Ha sokat ütik, akkor az edzőinél kéne reklamálnia azért, hogy változtassák meg a gameplant, és helyezzenek nagyobb hangsúlyt a pass protectionre, így volt ez nálunk is. Newton a regnáló MVP, ezért céltáblája a védőknek, plusz a játékstílusa miatt is, és amiatt, ahogy ünnepelni szokott, de azt nem gondolom, hogy bárki is direkt sérülést akarna okozni neki.”

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!