Connect with us

Összefoglaló

Az izgalmas, a szórakoztató és az unalmas

Három meccset is játszottak most csütörtökön hálaadás alkalmával, ennek megfelelően mi is hálát adtunk sok mindenért. Volt köztük a végletekig kiélezett és izgalmas (Lions-Vikings), szórakoztató és látványos (Cowboys-Redskins), valamint unalmas és sok hibával tarkított is (Colts-Steelers).

 

488200296-594x356

 

Minnesota Vikings@Detroit Lions 13-16

 

Nagyon fontos lett volna a győzelem mindkét csapatnak, hisz holtversenyben vezették a csoportot. Ennek megfelelően be is kezdtek, mind a Lions, mind a Vikings rögtön egy TD-drive-val nyitott. Azután azonban helyrejött a világ rendje és az elit Vikings védelem megfogta a Lions offense-t, az egyre javuló Lions védelem pedig a gyengécske Minnesota O-t.

 

A mérkőzés legjobbja: Lions D és Matt Prater

 

A Lions védelme a kezdeti homály óta meccsről meccsre élesebb. Szinte mindenki egészséges, az egység kezd összeállni és az utóbbi öt meccs egyikén sem engedtek többet 20 pontnál. Ezeken a Lions 4-1-es mérleget tud felmutatni, pedig az offense közel sem hasít annyira, mint kéne. Illetve ott van Matt Prater, aki ismét nem hibázott: előbb kiegyenlített az utolsó két percben, majd pedig bevágta a győzelmet érő mezőnygólt.

 

9700551-matt-prater-nfl-minnesota-vikings-detroit-lions-1

 

Továbbá emeljük ki Matt Staffordot, aki bár nem hozott elit számokat és legalább két tuti TD passzát elejtették, a végén megint oda tette magát. Több hosszú harmadik kísérletet is megfutott és bár a térdelése miatt hivatalosan game winning drive-ot vezetett, én inkább az utolsó előtti támadósorozatot emelném ki, amikor a saját egy yardosáról elnavigálta az offense-t az ellenfél 30 yardosáig, ahol Prater kiegyenlíthetett.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Sam Bradford és a Vikings O

 

Bradford a liga legpontosabb irányítója, 83 százalékkal passzolt most is, de ezek mind két-három yardos próbálkozások. Vagy nem tud hosszabbat passzolni, vagy nem mernek hosszú játékot hívni, minden esetre Vikings részről frusztráló lehet, hogy 3&9-re is egy három yardos játékkal próbálkoznak. Mindössze két jó harmadik kísérletük volt a tízből, kevesebbet futottak, mint a Lions, ráadásul Bradford dobott egy INT-t a meccs végén. De legalább végre a rúgójuk jó.

 

Hogyan tovább?

 

A Lions ezzel a győzelemmel nagyon jó pozícióban van. Mivel oda-vissza verte a Vikingst, ezért a Minnesotának legalább két győzelemmel kell többet szereznie a hátralévő öt fordulóban, mint teszi azt a Lions. Ráadásul, mivel a Redskins is kikapott, így ők is két meccses hátrányban vannak a Lionshöz képest, tehát legrosszabb esetben még a Wild Card hely is simán összejöhet. Persze nyilván a legfontosabb a csoportgyőzelem lenne, a Lions története során először nyerhetné meg az NFC Northot. A sorsolás kemény, de nem lehetetlen.

 

NFL: Green Bay Packers at Minnesota Vikings

 

A Vikings helyzete annyira már nem rózsás, bár ők bizakodhatnak, hogy a könnyebb sorsolás elég lehet a végén. Ehhez az kellene, hogy az offense kreatívabb legyen és képes legyen pontokat feltenni, mert ha a védelem nem tud, akkor meg van lőve az egység.

 

Washington Redskins@Dallas Cowboys 26-31

 

Végtelenül szórakoztató és látványos volt a két csapat párharca, aki ezt látta először, biztos, hogy beleszeretett a fociba. Szerintem jobb volt a Redskins, de megint azok a fránya rúgók.

 

Továbbra is működik a Zeke-Dak páros

 

A Cowboys védelme meglepően jól helyt állt annak ellenére, hogy az amúgy sem elit egységben sok a sérült. Persze nem a 26 bekapott pont és 505 yard mondatja ezt velem, hanem hogy ötből mindössze kétszer inogtak meg a Red Zone-ban, így pedig kit érdekel a sok bekapott yard? Főleg, hogy az offense továbbra sem képes hibázni.

 

elliott

 

Dak Prescott mindössze 194 yarddal és egy passzolt TD-vel zárta a meccset, de mellé volt még nyolc futása 39 yardért és egy TD-ért. Olyan stiff armokat osztott ki, hogy öröm volt nézni. Zeke Elliott pedig továbbra is elit az elit támadófal mögött, három híján összejött a 100 yard, valamint volt két futott hatpontosa. Az offense hibátlan volt a Red Zone-ban és eredményes a harmadik kísérleteknél, nagyon nehéz lesz őket megállítani.

 

Végy egy jó rúgót…

 

… különben veszítesz. Szerencsétlen volt amúgy a Redskins, mert a második negyedben a szemükbe sütött a nap, ami a tévén keresztül is borzasztóan irritáló volt. Ez egy elrontott harmadik downban és egy kihagyott mezőnygólban manifesztálódott. Ráadásul Dustin Hopkins ezen kívül is kihagyott egy mezőnygólt a meccs elején, azaz összesen hat pont szárad a lelkén, amivel természetesen nyerhetett volna a Redskins. De nem nyert.

 

A Redskins 500 yardot pakolt fel a táblára, a labdát sem adták el, mégis vesztettek. 1940 óta ők az ötödik csapat, akik ezt a bravúrt végrehajtották. Kirk Cousins 449 yarddal és 3 TD-vel jelentkezett, lassan tényleg kijár neki egy hosszútávú nagy szerződés. Ami még nagyobb lehetne, ha összejönne a rájátszás. Erre egyébként még továbbra is minden esélyük megvan, a 6-4-1-es mérleg még mindig a 6. legjobb a konferenciában és a forduló után még garantáltan rájátszás helyen lesznek.

 

Pittsburgh Steelers@Indianapolis Colts 28-7

 

Ha ránézünk az eredményre, akkor azt hihetnénk, hogy a Steelers leiskolázta a Luck nélkül felálló Coltsot. Pedig nem, a Colts Scott Tolziennel meglepően jól helytállt. Talán túlzás ezt állítani (sőt biztosan), de szerintem a Colts megnyerhette volna. Legalább két elejtett TD, kétszer nem tudták bevinni a labdát pár yardról négy nekifutásra, 28 pontot lazán ott hagytak a pályán és a végére pedig a minden mindegy alapon jöttek a hibák. Nem tudom, hogy ez a Luck nélküli megroppant morál miatt volt-e így, minden esetre kár, mert sokkal izgalmasabb lehetett volna a mérkőzés.

 

Pittsburgh Steelers v Indianapolis Colts

 

Mondhatjuk persze azt is, hogy a Steelers csak a kötelező minimumot hozta, hisz Big Ben 14/20, 221 yardos és három TD-s mutatóval zárt (mindhárom Antonio Brownnak), Le’Veon Bell pedig majd hatos átlaggal futott 120 yardot és egy TD-t. De idén nem nagyon érződik rajtuk a tavalyi átütő erő, és idén rájuk is inkább a Cardinalshoz és Panthershez hasonló, megroggyant játék jellemző. Nem ez a meccs győzött meg arról, hogy sokkal ütősebbek a Ravensnél.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!