Connect with us

Hír

Az NFL megtiltotta, hogy egy csapat határozza meg egy játékos visszatérését agyrázkódás után

 

Az NFL szimplán és egyszerűen arra kérte a csapatokat, hogy hagyják abba azon játékosok visszatéréséről szóló jelentéseket, akik agyrázkódásból térnének vissza. Erre a legutóbbi Alex Smith-ügy miatt került sor. Troy Vincent, korábbi profi cornerback, jelenleg az NFL Napi Működéséért Felelős Szervezet alelnöke közölte az összes csapattal és General Managerrel az alábbi közleményt:

 

cc

 

„A jövőben minden csapat legyen szíves tartózkodni a nyilvános közleményektől egy agyrázkódást szenvedő játékos állapotáról kapcsolatban, ahogyan attól is, mikor edzhet vagy mikor játszhat mikor még az Agyrázkódás Protokollból sem került ki.”

 

Vincent ugyanakkor hozzátette az előbbiekhez, hogy ha egy játékos az Agyrázkódás Protokollban van, onnantól csak az orvosi csapat felelős érte, a klub pedig csak megfigyelheti az állapotát, de nem szólhatnak bele a doktorok munkájába, illetve nem siettethetik a játékos visszatérését. Legutóbb Alex Smith-szel kapcsolatban voltak hasonló problémák, amikor a klub kijelentette, hogy a játékosnak nincs agyrázkódása, mégis ide-oda mozgatták a nevét a Protokollban. Az új szabályzat azt szeretné elérni, hogy a kluboknak semmi befolyása ne legyen egy játékos hamarabbi visszatérésére, ha az egészségi állapota ennek nem tesz eleget az orvosok szerint.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!