Connect with us

Minden ami NFL

Top 5 csapategység 12 hét után

Sok remek teljesítmény van idén is az NFL-ben, de míg általában minden vagy egyéni díjakról vagy csapatok továbbjutásáról szól, addig kevés szó esik csapategységekről vagy azok egy-egy kiváló teljesítményéről. A következő posztban az általam legjobbnak vélt 5 csapatrészt és teljesítményüket emelem ki.

 

Dallas Cowboys offensive line

 

Nem kérdés, hogy az első helyet nálam a Dallas támadófala kapja meg. Mögüttük a két frissen draftolt rookie olyan szezont fut, amilyet a liga legnagyobb csillagai is megirigyelnének. Elliott útban van, hogy megdöntse Dickerson rekordját, melyhez nagy segítség, hogy a legtöbb futott yardot kontakt előtt ő könyvelheti el, Prescott pedig a legkevesebb snapet tölti nyomás alatt az összes irányító közül, számszerűsítve eddig 69- szer ért oda valaki az irányító közelébe 12 hét alatt. Nem igazán találni még csak kicsit sebezhető pontot sem az egész támadófalban, mondhatni együtt él az erő.

 

Washington Redskins elkapószekció

 

Az offseason folyamán vizsgáltuk a legjobb elkapgárdákat, ahol a WR-ek mellett a tight endeket is figyelembe vettük. Itt renningan végül a Redskinst hozta ki győztesen, ami nagy felháborodást váltott ki, viszont kezd igazzá válni a megállapítása. Kirk Cousins nem csak magának köszönhetően dobott már hatszor 300 yard felett a szezonban (és még kétszer nagyon közel hozzá), ráadásul háromszor 400 felé is benézett. Ebben a csapatban van igazi mélységi célpont, DeSean Jackson személyében, megbízható redzone target Reeddel, rövid célpont Crowder játékával, rutin Garconnal és még kiegészítésnek ott van Vernon Davis és a kiváló kezű futó Chris Thompson is.

 

redsk

 

Baltimore Ravens futásvédelem

 

A Ravens nem játszik látványos focit, de nem is kell nekik, amíg ilyen védelmük van. Ugyan a komplett defense kitesz magáért, de különösen futás ellen jók. Átlagosan 75 yard alatt tartják ellenfelüket, amely első a ligában, de emellett átlagosan labdacipelésenként is ellenük futnak a legkevesebbet, számszerint 3,4 yardot. Mindez úgy jöhet össze, hogy a két belső falemberük Timmy Jernigan és Lawrence Guy az első és második a ProFootballFocus futásmegállítási mutatójában 3-4 DE-ek között, valamint C.J. Mosley harmadik a linebackerek között. Ha feltöltik a boxot, akkor nincs az a futó aki kiszabadul, de a félelmetes, hogy sokszor nincs is szükségük erre, mert a front7 egy része megfogja a futást.

 

Denver Broncos cornerback sor

 

A Broncos igazából messze nem fut bajnokhoz méltó szezont. Talán az egész csapat alulteljesít magához képest, kivéve három játékost, akik talán még emeltek is a színvonalukon. Közülük kettő is cornerback poszton játszik és nagyban hozzájárul, hogy mérkőzésenként átlagban ők engedik a legkevesebb passzolt yardot. Aqib Talib és Chris Harris még magasabb fokozatra kapcsolt játékában és egyenesen ők ketten alkotják a liga jelenleg legjobb formában lévő cornerback-párosát. Ha a Broncos játéka messze nem is szórakoztató, akkor az ő (és Von Miller) zsenialitásuk midnenképp megéri a pénzét.

 

Aqib Talib, Chris Harris

 

David Johnson

 

Itt nem egy egész csapategységről van szó, mivel a Cardinals ezt nem is érdemli ki. Johnson azonban egyedül játszik olyan szinten, hogy nem tudtam kihagyni a listából. A csapat támadóyardjainak közel felét a másodéves futó teszi ki. Teszi mindezt úgy, hogy nem ligaelit fal van előtte. Teszi ezt úgy, hogy Rams és Seahawks defense-ekkel találkozik és teszi ezt úgy, hogy a Cardinals egyébként szenved körülötte. Nem csak futójátékával, de passzjátékban betöltött szerepével is a liga legjobb játékosai közt kell beszélnünk róla és ez még csak a második éve.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!