Connect with us

Minden ami NFL

A leggyengébb láncszem – AFC South

Sorozatunk második részében van talán a legkönnyebb dolgunk, hiszen az AFC South tele van pocsék teljesítményekkel. Az idény egyik legnagyobb csalódása, a liga egyik legrosszabb játékosa és megannyi lehetőség Délen. Az AFC West leggyengébb láncszemeit ITT találjátok.

 

Houston Texans – AFC South

 

Offense – Brock Osweiler

 

Máris az egyik legnyilvánvalóbb játékos a ligában. Brock Osweiler az amúgy tehetséges Texanst tartja teljesen középszerű szinten és akkor is gyenge lenne a teljesítménye, ha nem egy 72 milliós irányítóhoz mérnénk. Nyomás alatt szinte azonnal elfelejti, hogy ő egy NFL irányító és jön a menetrendszerű interception, de teljesen tiszta zsebben is képes borzasztó döntést hozni. Azt már meg sem merem említeni, hogy egyáltalán nem viselkedik és irányít vezérként, abszolút az offense leggyengébb pontja.

 

broki

 

Defense – D-line

 

A védelemben már jóval nehezebb dolgunk van. A secondary kiváló, az OLB-k tudnak nyomást gyakorolni, de a DE-k és Wilfork NT poszton nem igazán van a segítségükre. Wilforkról tudjuk már hogy nem fiatal, így nem feltétlenül lehet elvárni tőle, hogy klasszis szinten takarítson, de amit idén mutat, az elég kevés. Futás ellen – ami a fő feladata lenne – egy gyenge közepes és ennél többet nem is tud hozzátenni a játékhoz, a többieken pedig most látszik tökéletesen, hogy Watt nélkül semmire se mennek.

 

Indianapolis Colts

 

Offense – A két guard (Good és Harrison)

 

Nem tudtam igazságot tenni ki is rosszabb a kettő között ezért mindkettőjüket beírtam. Igazából a fal többi része se tökéletes, de a két guard lefele lóg ki így is. A Colts futójátéka sose volt erős és ez idén se változott pozitív irányba. Nem mellékesen Luck élete sem lett könnyebb, aki már meg is kezdte menetrendszerű hiányzásait.

 

Defense – D’Qwell Jackson

 

Az első igazán nehéz választásom olyan esetben, amikor nem sok jóból kell kiszűrni a legkevésbé jót, hanem amikor a sok rosszból a legrosszabbat. Igaz kicsit ferdítek, mert talán nem a legrosszabb, de rutinjához és képességeihez képest a legrosszabbul teljesítő Jackson. Lassan be kell látni, hogy öregségével a sebesség megkopott, a reakcióidő lelassult és ezt már nem lehet rutinnal korrigálni. Futás ellen pocsék, rengeteg a missed tackle, cserébe coverage-ben teljesen használhatatlan. Ideje új ILB után néznie a Coltsnak.

 

Jacksonville Jaguars

 

Offense – Blake Bortles

 

Ugyan sok mindenkit lehetne hibáztatni az idei Jaguarsban, de a legnagyobb csalódás az Bortles játéka. A célpontjai megvannak – még ha játékuk nekik is visszaesett -, a fal nem katasztrofális előtte és még így sem volt képes nem hogy fejlődni, de szinten maradni se. Rendre rossz döntéseket hoz, a mérkőzések elején nem képes haladni, jó számait egyértelműen a garbage time-okban szedi össze. Nem olvassa jól a védelmeket, nem korrigál ha kell és nem tud igazi vezére lenni ennek a Jaguarsnak.

 

bortlee

 

 

Defense – DT poszt Malik Jackson mellett (Abry Jones, Sen’Derrick Marks, Tyson Alualu)

 

A Jaguars védelmétől sokat vártunk és ha látványra nem is, de teljesítményre annyira nem teljesítenek alul. Az offense miatt rendre sokat vannak a pályán és rendre borzasztó mezőnypozíciókat próbálnak kivédekezni sikertelenül. Nem mondom, hogy minden dicséretet megérdemelnek, de nem olyan észvesztően rosszak. Ahol talán érdemes lenn még javítani az a védőfal belseje, ahol Malik Jackson mellett nem igazán van megfelelő játékosa a csapatnak.

 

Tennessee Titans

 

Offense – WR-ek Matthews mellett

 

Szerintem ezt az életben nem gondoltam volna, de ez az első csapategység az eddig vizsgált 8 közül, ahol nem tudok egyértelmű gyenge pontot mondani. A támadófal ligaelit, Mariota, Murray jó, Delanie Walker pedig szokásos. Rishard Matthews egyre felfele ívelő pályán van és a többiek se rosszak. Azért hogy ne maradjon üresen ez a szekció a többi elkapót vettem elő, akik igazából nem szörnyűek, de nem ők mozgatják ezt a támadósort a győzelem felé.

 

Defense – Safety sor (Searcy és Byard)

 

Amilyen remek az offense, olyan középszerű a védelem. Igazi elit játékosok nincsenek és igazi playmaker sem, ennek ellenére nem könnyű kiszúrni ki a kerékkötő. A legkevésbé talán a safety sor teljesít jól és a Searcy, Byard kettős nem igazán félemlíti meg az ellenfelek támadósorait.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!