Connect with us

Összefoglaló

Nem énekelte ki a sajtot a holló

A Baltimore Ravens@New England Patriots csúcsrangadó egy furcsa meccs volt: a Pats rengeteget hibázott, a Ravens többnyire rosszul védekezett, Tucker nem rúgott be egy mezőnygólt, Brady pedig olyan idegállapotban volt, hogy a végén csak úgy nyekkent. Értékeljünk!

 

f4563e87c37272b441a81886a741546f

A mérkőzés legjobbjai

 

A mérkőzés legjobbja: Tom Brady

 

Aki 406 yardot és három TD-t passzol a Ravensnek, még az irgalmatlanul, megmagyarázhatatlanul homály interceptionje ellenére is, az megérdemli a dicséretet. Ráadásul az a 406 yard simán lehetett volna több is, ha Edelman nem dropkirályost játszik a mérkőzésen, a Chris Hogannek adott 79 yardos TD passza pedig nagyon főnök volt. Kapaszkodott a Ravens, mindössze három pont volt a lemaradásuk, a védelem megfojtotta Bradyéeket, erre az beáll, teljesen idegállapotban van, majd elereszt egy hatalmas passzt, ami nemcsak, hogy két labdabirtoklási előnyhöz juttatta a csapatát, de teljesen összezúzta a Ravenst.

 

New England Patriots: LeGarrette Blount

 

Nagyon szerettem volna ezt a címet LeGarrette Blountnak adni, mert egyszerűen imádom. Annyit ekézik és ekézték, főleg a Patsesek, de ő csak megy, küzd és hajt: 30 évesen élete szezonját futja egy Patriots fal mögött, 1029 yardja és 14 futott TD-je van, utóbbi egyébként legtöbb a ligában. A Ravens ligaelit futásvédekezése ellen is becsülettel termelt, 18 futásból 72 yard és egy TD jött össze.

 

Baltimore Ravens: Eric Weddle

 

Hülye volt a Chargers, amikor elengedte. Weddle talán a legjobb safety jelenleg a ligában, amit most is bizonyított: 6 tackle (holtversenyben a legtöbb), egy sack és egy interception került a neve mellé. A 496 yardot benyelő védelemből mást nem nagyon lehet kiemelni, de őt mindenképp. Ja, és megszakadt Terrell Suggs három meccs óta tartó Brady-sack sorozata.

 

29_weddle_news

 

A mérkőzés legrosszabbjai:

 

A mérkőzés legrosszabbja: Cyrus Jones

 

Volt pár gyengébb teljesítmény, és Matthew Slater is elhagyott egy labdát, de Cyrus Jones bénázása valami hatalmas homály volt. Ez már a negyedik punt során összeszerencsétlenkedett fumble-je volt, a Patriotsnak pedig Slaterével együtt összesen már nyolc van. Ezzel egy tükörsima meccset tettek izgalmassá, a Ravens tulajdonképpen 14 másodperc alatt tett fel 14 pontot. Pedig azért a speciális egységnek voltak szép megmozdulásai, hisz blokkoltak egy Justin Tucker rúgást, így a klasszis rúgó most először nem talált a kapuba idén.

 

 

New England Patriots: Julian Edelman

 

Volt a mérkőzésnek olyan pontja, amikor nyolc targetből csak három elkapása volt. Végül hét elkapással és 73 yarddal zárt, de gyakorlatilag kezd egy Wes Welker féle haláltusát játszani az utóbbi időben, ugyanis ennyit nem lehet csak úgy droppolni, Még szerencse, hogy Hogan és a Gronk helyére beugró Martellus Bennett hasítottak.

 

Baltimore Ravens: Joe Flacco és John Harbaugh

 

Nem, nem játszott rosszul Flacco. De számomra felfoghatatlan, hogy hat perccel a meccs vége előtt, két labdabirtoklásnyi hátrányban, mi a ráknak vezetnek ezek négy perces, középre rövid passzos, tötyögős támadást. Mintha ők vezettek volna és csak a first down lett volna a cél. Elégettek négy percet egy mezőnygólra a töketlen és lassú támadásukkal, ami után még véletlenül sem volt esély megfogni a Patriotst. Ennyire lelketlennek lenni, mintha a Hogan TD teljesen darabokra zúzta volna őket. Ilyen tűz kellene:

 

 

A másik pedig Harbaugh, aki nyilván megsürgethette volna az olasz csődört, másrészt pedig egy pocsék game plannel jött. Ugyanis a két ordas Pats hibáig a Ravens köszönőviszonyban sem volt a pontokkal, a Pats védelem annullálta Flaccóékat, a defense pedig a túlzott blitzeléssel egy rakat helyet hagyott Bradynek, aki a kis rövid passzaival olyan ütemben és eredményesen tudott haladni, ahogy nem szégyellt.

 

A jövő

 

A Patriots magabiztosan első kiemelt a győzelmének hála, egy meccs előnye van a Chiefsszel szemben. Igaz, most jön a Broncos, ami necces lesz, de szerintem ők az esélyesek, a Jets legyőzésével pedig jó eséllyel az első kiemelés is eldől, így nem kell majd Miamiban szenvedniük az utolsó fordulóban.

 

A Ravens viszont hirtelen 8. kiemelt lett, azaz már a Dolphins is előttük van, nem csak a Broncos.  Ráadásul fogadják az Eaglest, majd utaznak Pittsburghbe és Cincinnatibe, egyik sem lesz könnyű. Az Eagles az kötelező, viszont ha nem nyernek a Steelers ellen, akkor jó eséllyel vége a dalnak: hiába a remek csoporton belüli mérleg, ahhoz minimum holtverseny kellene.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!