Connect with us

Összefoglaló

Ezért megérte elküldeni Fishert

Megkezdődött a 15. hét egy Seahawks-Rams csoportrangadóval, ahol pont olyan eredmény született, amilyet mindenki várhatott. Pedig lehetett volna ez jobb is, lehetett volna szorosabb és izgalmasabb, meg különben is, egy TNF meccs előtt hülyeség elküldeni a vezetőedzőt, még ha pocsékul is teljesít. Így hát a Hawks három vereség után ismét nyerni tudott a Rams ellen, Los Angelesben még a kirúgásokat sem tudják rendesen megcsinálni.

 

A mérkőzés legjobbjai:

A Seahawks legjobbja: Russell Wilson

 

Wilson a múlt heti öt INT-s meccs után végre megint jól osztogatott, pedig a fala megint nem védte meg. Végül 229 yarddal, három TD-vel és egy már teljesen jelentéktelen eladott labdával zárta a mérkőzést.  Valamint említsük még meg Doug Baldwint, aki így szerzett TD-t:

 

 

A Rams legjobbja: futás elleni védelem

 

Akárhogy is nézzük, a Rams D valami félelmetes, nagyon jó lenne, ha valaki végre össze tudná rakni a csapatot. A futás elleni védelem például parádés volt: 29 futásból a Seahawks kemény 46 yardot tudott szerezni.

 

A mérkőzés legrosszabbjai:

 

A mérkőzés legrosszabbja: Todd Gurley

 

Tudom, rossz a támadófal, stb, stb, de azért voltak előtte lyukak, csak épp ő nem volt képes azt megtalálni. Ráadásul egy 1/10-es futótól azért elvárható lenne, hogy megcsináljon egy 4&1 – et a  nyílt terepen, egy az egyben a védővel. Tavaly zseniális volt, idén viszont teljes homály, a játéka alapján nem érdemli meg, hogy a pályán legyen. A szezonja egy videóban:

 

 

A Seahawks legrosszabbja: a támadófal

 

Igazából nincs kit vagy mit kiemelni, mert összességében simán nyert a ‘Hawks. A támadófal viszont továbbra is problémás, Wilson csak azért nyelt be két sacket, mert másik hat elől el tudott szaladni. Most ráadásul a futásblokkolás sem ment, egy jobb védelem (mint például a Bucs vagy a Packers egysége, hogy a Giantséről ne is beszéljek) nagyon csúnyán meg tudná fogni ezt az offense-t.

 

A Rams legrosszabbja: Tavon Austin

 

Mondhatnám Jared Goffot, hisz egy tök sima TD-passzt szúrt el, amivel akár még izgalmas is lehetett volna a meccs. Vagy mondhatnám a pocsék támadófalat, a gyengén játszó secondary egy-egy tagját, meg úgy szinte bárkit a csapatból. Mindegyikük megérdemelné.

 

la-sp-rams-seahawks-20161215-pictures-001

 

De nálam Tavon Austin játéka mindennek a legalja. 13 meccsen kezdett idén, 477 elkapott yardja és 131 futott yardja van, három elkapott TD-vel, mindezt évi 10,5 millió dollárért. A Seahawks ellen három elkapásból 14 yardot hozott a titkos fegyver, konkrétan négy elkapó is eredményesebb volt nála (+ az INT-t szerző Ogletree), kvázi emberhátrány volt a pályán. Az ember azt várná tőle, hogy meccseket döntsön el, hogy nagy játékokat csináljon, de semmi. Gyorsan bír futni, ha épp nincs előtte senki, különben pedig futójátékokhoz könnyű, elkapónak apró, évente van két jó trükkös játéka és annyi. Mindezt a csapat legjobban fizetett támadójától és jövőre már legjobban fizetett játékosától.

 

Hogyan tovább:

 

A Seahawks ezzel a győzelemmel behúzta a csoportját, így most már biztos rájátszásrésztvevők. Amennyiben megnyerik az utolsó két meccsüket, és a Lions pedig legalább egyet elveszít, akkor jó eséllyel a második kiemeltség is meglehet, ha a Dallas minden meccsét elveszti, akkor az első is.

 

A Ramsnél pedig pont ugyanaz van, mint eddig. Minél pocsékabb a mérleg, annál jobb lesz a Titansnek, akik így megint top5-ben húzhatnak, miközben egy egész jó csapatuk van. Új edző, sőt, új menedzsment kellene ide.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!