Connect with us

Beharangozó

FK! 2016 Premium Selection #16

 

Az utolsó előtti fordulóhoz értünk, a talaj pedig már nagyon forró néhány csapat számára. A héten a lényegi kérdések 80%-a el is dőlhet, ezért ez a forduló még hangsúlyosabb is lehet, mint az utolsó. A sorsolás úgy hozta, hogy ez a forduló karácsonykor esedékes, így a Kandallóban ezúttal nem várunk titeket az FK! Klub keretein belül, de a televíziós mérkőzéseket ezúttal is egy csokorba szedtük nektek. Ne felejtsétek el, hogy a mérkőzések nagy többsége nem vasárnap, hanem szombaton kerül megrendezésre!

 

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers

 

Egy név, akire figyeljünk

 

Nem hiszem, hogy a múlt heti mérkőzés után bárkinek meglepetést okozok, de Ty Montgomery személye megéri megint az említést. Először kapott 10 labdánál többet a szezonban és ezt rögtön 162 yarddal és 2 touchdownnal hálálta meg. Ráadásul ami egészen elképesztő, hogy ebből 160 yardot kontakt után teljesített és volt hét kikényszerített elhibázott szerelés is rajta. A futójáték ismét kulcs lehet a Packers kezében a győzelemhez, ugyanis a Vikings az utóbbi időben defense oldalon is megroppanni látszik és főleg a földön verhetőek. Everson Griffen múlt héten például a szezon legrosszabb teljesítményével rukkolt elő és eddigi egy elhibázott szereléséhez most egyenesen hármat adott hozzá. Montgomery gyorsasága pedig halálos fegyver, ha átjut az első szinten.

 

A mérkőzés kulcspárharca

 

Persze sok más és látványos párharc lesz, de a Packers secondary még mindig sebezhető és bár a Viking támadófal lassan arra se biztosít elég időt, hogy Bradford levegőt vegyen, ha gyorsan szabadul a labdától és rövid, gyors játékokkal keresi az elkapóit, a Packerst megfoghatják. Rollins ugyan már visszatért, de múlt héten ez abban nyilvánult meg, hogy rögtön a legsebezhetőbb pont is lett. 14 targetből 10 elkapást és 114 yardot engedett és 114,2-es passer ratinget dobáltak rá. Nem emberfogásos feladatai vannak, de így csak még nagyobb lehet a zavar a Diggs-Thielen tengerben.

 

mingb

 

Indianapolis Colts @ Oakland Raiders

 

Egy név, akire figyeljünk

 

Eljött az év vége és ez azt jelenti, hogy Khalil Mack újra a liga legjobb védője. Ha eddig volt kétség ki a defensive player of the year legfőbb várományosa, akkor elég egy pillantást vetni Mack teljesítményére az ötödik fordulótól kezdve. Nehezen lendült bele, de azóta 6 pressure-t átlagol, múlt héten pedig ez egy nyolc total pressure-os mérkőzésben csúcsosodott ki (bár sack nélkül). A Colts támadófala pedig múlt héten ellenállt a Vikings védőfalának ami becsülendő, de kérdés konzisztensen képesek lesznek-e erre. Ha nem, akkor megint Luckon a sor, hogy nyomás alatt hozza a mérkőzést a Csikóknak. Hozzáteszem ez nem lehetetlen, hiszen Luck a harmadik legjobb QB nyomás alatt, de az egészségének semmiképp nem tesz jót, ha Mack minden harmadik snapben ott liheg az arcában.

 

 

A mérkőzés kulcspárharca

 

Az utóbbi időben a Raiders támadójátéka kicsit visszaesőben van. Még mindig haladnak és a liga jobb egységei közé tartoznak, de már sehol sincsenek Carr 400-500 yardos mérkőzései. Egyértelműen visszaesett a fiatal irányító játéka ujjsérülésének köszönhetően és ezekben a nehéz időkben a megbízhatóbb, rutinosabb elkapójára, Crabtree-re támaszkodik. A Colts részéről a kulcs Crabtree semlegesítése lehet. A Colts passzvédekezése pedig bár feljavult, azért hibátlannak messze nem mondanám őket. Minden azon fog múlni, hogy Carr és az edzői stáb össze tudja-e rakni a passzjátékot, hogy újra tényező legyen, mert egy közepes vagy annál gyengébb passzorientált játékkal a feljavuló Coltsot nehezen fogják megverni.

 

indoak

 

Cincinnati Bengals @ Houston Texans

 

Egy név, akire figyeljünk

 

Nem kérdés, hogy ezen a találkozón Tom Savage lesz a középpontban, aki Osweiler szezonbeli sokadik rossz teljesítménye után végre lehetőséget kapott a bizonyításra és rögtön élt is vele. Nem gondoltam volna, hogy egy 72 milliós irányítót ilyen könnyű szívvel fognak majd a padon felejteni, de tegyük hozzá, hogy teljesen jogos és indokolt a döntés. Persze abba a hiába se essünk, hogy Savage-től majd rögtön megváltást várunk. Neki ugyanis összesen 126 profi snap jutott pályafutása során, aminek a felét most tudta le. Ráadásul egy Jaguars ellen összeszedett 85,4-es passer rating, minden csak nem lélegzetelállító. A Bengals védelem pedig igaz hogy nem a legerősebb a ligában, de ahhoz elég kemény, hogy egy rutintalan irányítót összezavarjon. Mindenesetre én nem adnám a továbbjutásom Savage kezébe, ezért főleg a futójátékot erőltetném, Savage pedig a szükséges minimumot – Osweilerrel ellentétben – hozzá tudja tenni a játékhoz.

 

 

A mérkőzés kulcspárharca

 

Green szezon közbeni kiesésével mindenki azt hitte, hogy a Bengals passzjátéka teljes kudarcot fog vallani, de ez nem így történt. Tyler Boyd és Brandon LaFell egyaránt hasznoson lépett elő és hol egyik, hol másik asszisztál nagy mérkőzéssel, azonban most Green is visszatér. A Texans passz elleni védekezés azonban top5, melyet az ismeretlen A.J.Bouye vezet. Érdemes megjegyezni, hogy ebben nagy segítségükre van a pass rush, amely bizony Watt nélkül is odaér. Clowney kezd beérni és egyértelműen látszik, hogy annak idején miért látták benne a szörnyet. Múlt héten 2 sacket tett be a közösbe, de legalább ennyit bent is hagyott még a játékában. Ez a mérkőzés egyébként azért lehet érdekes, mert 2-3 éve többször is láthattuk őket a playoff első körében egymásnak feszülni őket és hát nem igazán szolgáltattak szemkápráztató játékkal.

 cinhou

 

Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers

 

Egy név, akire figyeljünk

 

Az egész liga talán legdominánsabb linebackere idén C.J. Mosley. Nem csak azért, mert liga elit futás ellen (10 futásmegállítás múlt héten), nem csak azért, mert mellette coverage-ben is jó (27 yard öt targetből múlt héten) és nem csak, azért mert az irányítót is hatékonyan blitzeli (3 hit múlt héten), hanem azért is, mert fiatal kora ellenére ő fogja össze ezt az idénre félelmetessé váló front7-t. Mosley jól olvassa a futójátékot és már a gap kinyílásának pillanatában a lyukban terem, de passzjátékoknál jól érzékeli a passzsávokat is. Igazi 3 down linebacker.

 

A mérkőzés kulcspárharca

 

Az előbb azért nem tértem ki arra, hogy miért lehet most hangsúlyosabb szerepe, mert azt itt szerettem volna bővebben kifejteni. Méghozzá azért, mert a liga legjobb futás elleni védelme találkozik a liga legjobb futójátékosával. A Ravens átlagosan kevesebb, mint 80 yardot enged mérkőzésenként, de ha valaki ellen nem lesz könnyű dolguk, akkor az Bell, aki viszont amióta pályán van, a második legtöbb kikényszerített rontott szerelést produkálja. A Ravens egyik leggyengébb pontja Zachary Orr, akit múlt héten a futójátékok alkalmával teljesen semlegesített az Eagles. Ennek is volt köszönhető, hogy az addig jól működő futásvédelem meglepetésre több, mint 120 yardot engedett a Sasoknak. Bellnek pont elég az, ha egy embert teljesen kiiktat neki a fal, ő kitűnően olvassa ezt és ezzel súlyos csapást mérhet a védelemre.

 

balpit

 

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs

 

Egy név, akire figyeljünk

 

Nehéz itt és most nem Tyreek Hillről beszélni, pedig már vagy százszor megtettük az utóbbi hetekben. De egyrészt múlt héten megint egy csodálatos 62 yardos touchdownnal vétette észre magát, másrészt a Broncos ellen ő a leghatékonyabb fegyver jelenleg, talán az egész ligában. Pont az ilyen fürge, jó kezekkel rendelkező, running back- wide receiver hybridekre nincs felkészülve ez a védelem, amilyen ő, és nem lenne meglepetés, ha az első mérkőzés után most is ő lenne a különbség a végén. A linebacker sor megsínyli, most már nem csak az eligazolt Trevathan, de a sérült Marshall hiányát is. Alex Smith – aki a ligában a legkisebb átlagos passzolt yard/attempt mutatóval bír – pedig előszeretettel fogja a védőfal mögé belöbbölt labdákkal keresni Hillt, aki itt már tökéletesen tudja kamatoztatni elképesztő gyorsaságát.

 

A mérkőzés kulcspárharca

 

A Denver támadójátéka az elmúlt három fordulóban tökéletesen egyenlő volt a nullával. Ezt nem lehet egyszerűen a liga harmadik-negyedik legrosszabb támadófalára, Siemianra (Lynchre), egy harmadik biztos célpont teljese hiányára vagy a nem létező futójátékra fogni. Itt már nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy kezd kiütközni, hogy Kubiak rendszeréhez és ahhoz amit ő szeretne, nem alkalmas az alapanyag. A támadófalban nincsenek meg a megfelelő játékosok a zone-blocking scheme-hez, Anderson kiesésével nincs olyan futó, aki jól látna pályán és tudná olvasni, merre lehet támadni a védelmet és nincs megbízható, egész mérkőzésen jól teljesítő tight end se, így pedig nehéz. A nehéz helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a Chiefs defense egyre jobban összeáll. A kitűnő pass rush mellé kezd felnőni a védelem többi része is, valamint Terrance Mitchell személyében Peters mellett/helyett is megjelent egy jól teljesítő cornerback. Mitchellt az elmúlt két mérkőzésen 15-ször vették célba, amiből mindössze 28 elkapott yardot engedett. Múlthéten például a mérkőzése embere is lehetett volna, ha nem csúszik ki a kezükből a találkozó, ugyanis 4 yardot hoztak össze mellette. Ha ezt hozni tudja, akkor egészen biztos, hogy ezen a héten győztesen hagyják el a pályát.

 

denkc

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!