PODCAST      KERESŐ

Összefoglaló
15

Rájátszás hangulatot kaptunk karácsonyra

Rájátszás hangulatot kaptunk az arcunkba a vasárnapi meccseken! Az első összecsapáson volt nagyobb a tét, főleg, hogy a rá következő meccs kimenetelét is befolyásolta a győztes. Drámai végjáték, klasszis megoldások, és a világ legnehezebb TD passzt adó játékosa, ez történt tegnap este és ma hajnalban.

 

Baltimore Ravens 27 – 31 Pittsburgh Steelers

 

evgormnc5m09aadjv16zxcsd57fbpt

 

Rájátszás hangulatú rangadót hozott számunkra a Jézuska tegnap estére, aminek garantáltan élvezték minden egyes percét a fociszerető nézők. A tét nem volt kicsi, a Ravensnek nyernie kellett, ha a rájátszásban szerette volna kezdeni a januárt, a Steelers pedig bebiztosíthatta a csoportelsőséget egy győzelemmel, ehhez vegyük hozzá, hogy a két csapat utálja egymást, és meg is van az ideális focihangulat. Az igazi izgalmak a negyedik negyedben kezdődtek, amikor háromszor is változott az aktuális nyertes kiléte, végül azonban a hazai csapat örülhetett a győzelemnek, ezáltal a rájátszásnak is, de nem volt egyszerű menet. Big Ben hiába adta el kétszer is a labdát, mégis az offense volt az, aki kiharcolta a győzelmet a csapatnak.

 

All-Pro teljesítmények mindenütt

Mindkét oldalon volt két olyan játékos, aki valami elképesztő teljesítményt rakott fel a pályára. Hazai oldalon aligha lepődünk meg azon, hogy ez Antonio Brown és Le’Veon Bell volt, Roethlisberger kedvenc célpontjai. Az első félidőben inkább csak Bell tűnt ki, mert az egyik legjobb futás elleni védelem sem tudta őt megállítani az előrehaladásban, és 2 TD-vel járult hozzá a győzelemhez. Elképesztő milyen játékintelligenciával áldotta meg az élet, kitűnően olvassa a játékot.

 

 

Amint meglát akár egy kis rést is, ahol el lehet menni, rögtön ritmust vált, és onnantól bottal üthetik a nyomát, ehhez vegyük hozzá, hogy az egyik legjobb kezű running back, és posztjához képest kiválóan blokkol passzjátékoknál. Antonio Brownnak mindössze egy elkapása volt az első félidőben, hogy a másodikban megmutassa, mitől ő az egyik legjobb elkapó a ligában, és az ő zsenije kellett a meccset eldöntő TD-hez is. Big Ben passer ratingje 133,3 volt, ha őt vette célba.

 

Le kellett volna mennie Juszczyknak az 1 yardoson?

A meccs után egy csomó szakértő ezt a kérdéskört boncolgatta. Történt ugyanis, hogy a Ravensnek TD-t kellett szereznie a meccs végi drive-jában a győzelemhez, ugyanakkor a második félidei Steelers offense-t látva az órával is óvatosan kellett bánniuk. A Steelers 10 yardosánál 3rd&1-nél, 1:25tel a vége előtt megkapta a labdát a fullback, és sikerült kiharcolnia a first downt – csakhogy a Steelers védők nem tudták (nem akarták?) földre vinni, így ő kapva az alkalmon beverekedte magát az endzone-ba.

 

 

A vezetés megvolt, viszont hagytak 1:18-at a Steelersnek egy game winning drive-ra, két időkéréssel, ami elégnek bizonyult a hazaiaknak. Itt jön a képbe, hogy nem lett volna-e okosabb, ha Juszczyk a first downt érő erőlködése után letérdel? Ezzel 9 yardot kellett volna haladni 4 kísérletből, ami azért nem lehetetlen, és az órával is lehetett volna játszani. Én úgy vélem, hogy ilyen helyzetben egy játékos nem gondolkodik, és ha lehetősége van rá, akkor beviszi a TD-t, ezért nem is kenném Juszczykra a vereséget. Van annyira jó ez a Ravens védelem, hogy ne jelenthessen gondot kivédekezni egy ilyen akciót, ám ez végül nem jött össze.

 

Denver Broncos 10 – 33 Kansas City Chiefs

 

122516-obs-thumb

21 pontot nyelt be a ligaelit denveri védelem az első negyedben, de hát egy Patstől, Raiderstől, Steelerstől, Falconstól, Packerstől, Cowboystól belefér, hiszen ezen csapatoknak jó támadósora van. Na de kérem, ezt a Chiefs hajtotta végre, így mindjárt más a leányzó fekvése! Ráadásul a három TD-ből egy 70, egy pedig 80 yardos volt, nem ez szoktuk meg a Broncostól – a Chiefstől már láttunk erre példát. Az AFC egyik legjobb csapatának benyomását keltik a Főnökök, Carr kiesésével pedig egy képzeletbeli Power Rankingban még a Raiderst is megelőzik, de ne feledjük, tavaly is így kezdték meg a rájátszást, aztán a Patriots alaposan kifújta az orrukat. 2003 után most fordul elő újra, hogy a megelőző Super Bowl résztvevői közül egyik csapat sem jut be a rájátszásba.

 

A győzelem kulcsa: Travis Kelce

Már az első negyed után biztossá vált, hogy őt fogom beírni a mérkőzés legjobbjának. Az a 80 yardos TD hagyján (főleg, hogy az egészet ő hozta össze, nem Alex Smith), de a Chiefs másik két hatpontosánál is kulcsfontosságú blokkot osztott ki, amik nélkül nem jöhetett volna össze a pontszerzés. Végül 11 elkapással, 160 yarddal és TD-vel fejezte be a találkozót.

 

Tyreek Hill az új David Johnson

Tudtam, hogy ezt láttam már valahol! Van egy hátsó körös újonc, aki először a visszahordásokkal tűnik ki, utána amint megkapja a rivaldafényt a támadósorban, nagy játékokkal elpusztítja a védelmeket, aztán beugrott, hogy hé, nem ezt csinálta tavaly David Johnson? De!

 

 

Hill most egy 70 yardos futott TD-vel köszönt be aktuális ellenfelének, de volt már neki elkapott és visszahordott is a szezonban. Kis emlékeztető, David Johnson második szezonjára MVP formában játszik, Hill tehát bizakodhat, ha továbbra is élni fog a párhuzam.

 

Siemian ezzel elintézte az irányítókérdést?

Az ígéretes szezonkezdet után egyre jobban kezdett romlani a másodéves irányító teljesítménye, akinek az ölébe hullott a címvédő kezdőirányító posztja. Úgy tűnt élni fog vele, és a kiváló védelemnek hála ellavírozgat a három playmakerrel a támadósorban, de C.J. Anderson kiesésével szinteket esett vissza a denveri offense. A mai számait sem teszi ki a polcra, 43 passzkísérletéből mindössze 17 volt pontos, hozzátéve, hogy a támadófal helyett hatásosabb lett volna, ha 5 zsák krumpli védi őt. Nagy dilemmát okozhat Kubiakéknak az offseasonben, hogy a két fiatal közül melyikük kapja meg a melót, de Paxton Lynch kimondva-kimondatlanul a franchise irányítóként kezelt játékos, nem Siemian. És akkor ott van még az a Tony Romo pletyka is…

 

Ezt meg csak úgy itt hagyom, mert zseni

 

 

Megosztás:
 • googleplus
 • rss
 • mail

Írta: Chester

 • KidInk789 .

  Nekem ugyanez jutott eszembe Juszczyk kapcsán,nem is nagyon örültem a TDnek mert egyből arra gondoltam ,hogy ez még nagyon sok idő,de aki emiatt hibáztatja,az nem normális szerintem,neki ez a dolga,ezt kellett tennie.:D Fájó leírni,de Bellt tegnap Ravens fanként is elképesztő volt nézni,ahogy várt,várt és berobbant…elképesztő a srác.Kicsit bosszantó ,hogy az a Miami ott van a play offban akiket pár hete agyonvert a csapat,de ez van.Egyébként egy kis off,valaki tudna segíteni abban,hogy a jövő évi Londoni meccsekre,hol,és mikortól lehet jegyre vadászni? :)

 • László Fodor

  Egyébként miért abban gondolkoztok, hogy a first down után kellett volna letérdelni? Lemehetett volna 1 vagy 2 yardnál és azt 4 lehetőségből illik megoldani. (Nyilván kevés játékos van ilyenkor képben, vissza a hév stb.) De szerintem ezzel lett volna nagyobb esély nyerni figyelembe véve, hogy az előző driveokban milyen könnyen végig ment a pályán a Steelers.

 • chester

  A lemehetett volna a first down utánt úgy értsd, hogy azon a 9 yardon belül bárhol, hiszen alapból az 5 yardosnál jött ki a tackle-ból. :)

 • AwesomeOne

  Soha nem felejtem a 2012-es SB-t, amikor a Giants támadott 1 perccel a meccs vége előtt hátrányból a Pats red zone-jában. Akkor a New England úgy döntött, hogy beengedi Bradshaw-t a célterültere, cserébe hogy több idő maradjon Brady-nek. Emlékszem, hogy a vonal előtt gondolt arra, hogy nem kellene befutni, és ilyen érdekes beülős pózzal végezte.

  Akkor az nem volt elég, most ez a Steelers-nek igen. Viszont a játékosok ilyenkor nem ezen agyalnak, csak csinálják a dolgukat. Képzelheted mi lett volna ha utána mégsem lesz TD az akcióból, vagy a D megfogja a kohászokat. Ez borzasztó nehéz döntés, a védelemnek bíznia kell a támadókban, míg az ellenfénél ugyanez csak fordítva. Ilyenkor nincs jó döntés, hiszen nincs olyan hogy “ha” csak reménykedni lehet. Persze utólag ez is könnyebb, de most valóban érződött a 4. negyedben, hogyha BigBen-ék 30 másodpercet kapnak, akkor is eljutnak legalább FG-ig.

 • Kopi3.14

  Steelers drukkerként jobban szerettem volna a Ravenst benn látni, mint a Phinst.

 • acsdav2

  Az anno jó döntés volt a Patriotstól,mert 17-15-re vezettek és biztos FG pozícióban volt a Giants. Ha nem engedik be akkor lepörgeti az órát a Giants és 30 yardon belüli FG kísérlet. A mostani helyzet sztem teljesen más volt. Itt a Ravensnek volt választási lehetősége. Érdekes lenne, ha a játékosok ezen nem agyalnának amikor nekünk TV nézőknek is egyértelmű a helyzet. Juszczyk pedig hibázott ez nem kérdés. Kivéve, ha edzői utasítás volt a TD. Akkor viszont túl erősnek gondolta saját defenset, ami az előző driveokk alapján meglehetősen rossz döntés.

 • AwesomeOne

  Az biztos hogy ők ezernyi más dologgal is el vannak foglalva, míg mi nézők csak az eredménnyel. A Giants elleni Pats döntés remek volt, nem is erre utaltam, viszont ez a mostani korántsem volt ennyire egyértelmű.

  Kerek perec kijelenteni valakiről hogy hibázott, miközben épp TD-t szerzett pedig totál abszurd és blődség. Nehogy már ő legyen a hibás, mert végezte a dolgát, a liga egyik legjobb védelme pedig nem bírta FG-on tartani a Steelers-t 1percel a meccs vége előtt… az edzőt inkább lehetne “hibáztatni” bár nem tom melyik edző mondaná a játékosa szemébe, hogy most bármit csinálhat, csak TD-t ne szerezzen :)

  És végül, mi van ha utána kivédekezi a 4 kísérletet a Steelers? Gondolom akkor is Juszczyk és az edzők lennének a hibásak, hogy miért nem ment be akkor TD-re amikor még megtehette volna, és miért kockáztattak ekkorát, mikor csak 1 perce maradt volna a Steelers-nek a Ravens D ellen.

 • acsdav2

  Az biztos, hogy az edzők is számoltak ezzel a lehetőséggel, hogy mennyi időt hagynak. Nem tudom elképzelni, hogy nem szólnak nekik, hogy mit várnak el tőlük. Valóban hibásan írtam, hogy Juszczyk egyértelműen hibázott. Az edzői döntéssel együtt kell figyelembe venni. Ha azt nem tartotta be akkor hibázott. De ezt ugye már nem tudjuk meg soha sem. Írtad, hogy nem tudod melyik edző mondaná, hogy ne csinálj TD-t. Nos ezt nem tudom. De abban biztos vagyok, a Dallas ellen a Steelers szándékosan engedett TD-t 1:55-nél, ami jó döntés is volt, csak paradox módon utána ők szereztek túl hamar TD-t. Szóval nem tartom elképzelhetetlenek az ilyet.

 • acsdav2
 • AwesomeOne
 • :DD

 • azért szép, hogy 4/5 csapat nem jutott PO-ba 3-0 után

 • acsdav2

  Szezon végén valóban fura ezt látni, hogy néhány csapat milyen jól indult és ahhoz képest, hogy végeztek. Sztem nektek Eagles fanoknak fájhat leginkább a play-off-ról lemaradás, mert nem eset vissza talán annyira a csapat játéka, inkább a rossz edzői döntések miatt nem jöttek a győzelmek. (Mondjuk erről te nyilván többet tudsz mondani, de így kívülállónak így tűnik). Ravens-Viking-Broncos sztem megérdemelten maradt le, mert nagyon hektikusak voltak egész szezonban.

 • áh bőven nem voltunk mi PO-kaliber csapat, csak az első három meccs (főleg a Steelers elleni) elhitette velem/velünk

 • acsdav2

  Hát a Redskins,Lions duóból vmelyik (vagy mindkettő) a PO-ba jut. Még ha mind a 3 meccset elvesztett szorosan ellenük az Eagles, nem gondolom, hogy jobb csapatok lennének. Én továbbra is tartom, ha a kulcsszituációkat a Lions,Giants,Cowboys,Ravens ellen jobban oldotta volna meg a csapat, akkor most PO lenne.