Connect with us

Összefoglaló

Hétfő esti váratlanságok

 

Az utolsó Monday Night Football egy izgalmas első félidőt hozott, utána pedig egy “minialázást”. Dez végre elkapta, a Lionsnak újra lett futójátéka, Tony Romo pedig zokog.

 

detroit-lions-v-dallas-cowboys-20161227-035428-122

 

Azt sejteni lehetett, hogy a Darius Slay nélkül felálló Lions nem valószínű, hogy végig meg tudja fogni a Cowboys támadósorát, ez be is igazolódott. Staffordék 21 pontot pakoltak fel a táblára az első félidőben, ez a pontszám az eddigi 14 meccsükön 10-szer elég lett volna a győzelemhez, tehát joggal bízhattak abban, hogy ezen a meccsen is lehet keresnivalójuk, de csalódniuk kellett. Ez a Cowboys támadósor ugyanis nem hogy a megtépázott detroiti, de jelenleg bármelyik védelmet képes lehet bedarálni (New Yorkból azért integetnek). Illetve arról se feledkezzünk meg, hogy a második félidőre kirakta a stop táblát a védelem: interception, két kierőszakolt fumble és három sack, mindez csak a második félidőben. Semleges szurkolóként ennek csak örülni tudunk, mert így még nagyobb lehet tétje a vasárnapi Packers-Lions meccsnek, feltéve ha a Redskins is nyer.

 

Detroit Lions 21 – 42 Dallas Cowboys

 

Throw up the X

Dez Bryant vitte el a főszerepet a mai nap során, 4 elkapása volt mindössze, de ebből 70 yard és két TD is született, illetve az ő nevéhez fűződött a meccs legnagyobb jelenete is. Úgy tűnik ő már a rájátszásra hangolta magát, csak kapja el a labdát…

 

 

A Fehér Beast Mode felébredt

Theo Riddick ismét csak az oldalvonal mellől állt a Lions szolgálatára, így Zach Zenner lépett elő az első számú futóvá. A játékos nem hiába kapta a Fehér Beast Mode becenevet, szinte lehetetlen első szándékból és egy védő által földre vinni. Az meg a pláne, hogy 92 scrimmage yarddal és két futott TD-vel zárt. És ha már futott TD-k, a Lions mindhárom hatpontosa futásból született, Stafford nem adott TD passzt, a kettő együtt ritkaság számban megy egy meccsen. Zárójelben megjegyeznénk, hogy nem csak Zenner, de Ansah is végre a tavalyi formájából idézett a mai teljesítményével.

 

 

Tony Romo arcán legördülő könnycsepp vagyok

Sokan, köztük én is meg voltam győződve arról, hogy Romo vissza fogja kapni ezt a csapatot, mert vele egy jobb playbookot lehetne összerakni. A meccs folyamán azonban tele volt változatossággal az offense, Prescott a 20 passzkísérletéből is kihozott 3 TD-t, és úgy futotta meg a first downokat, amit egy Romotól nem nagyon várhatunk el. Megérdemelne a nagy öreg egy ilyen jó csapatot, de be kell látni, hogy ez most Prescott miatt is ilyen jó, ráadásul minden jel szerint az utolsó fordulóban sem látjuk majd őt a pályán. Ameddig ugyanez az 5 ember alkotja a támadófalat mint most, addig félni kell ettől a Cowboystól.

 

 

Jövő hét

A Cowboys folytathatja az erődemonstrációt az Eagles ellen, ugyanakkor le is ültethet pár fontos játékost, igazából csak rajtuk múlik, a Raiders balszerencséjéből okulva talán okosabb lenne legalább a második félidőre leültetni a kulcsjátékosokat (ha viszont Prescott irányításával nyerne a Cowboys, ő lenne a legtöbb győzelemmel kezdő rookie irányító az NFL történelmében). A Lions talpa alatt viszont nagyon felforrt a talaj, és nem csak a Packers elleni hazai csoportrangadóra kell fókuszálniuk. Mai vereségükkel elvesztették az NFC North első helyet a Packersszel szemben, és ha a Redskins nyerni tud vasárnap a Giants ellen, akkor a SNF vesztese lemarad a rájátszásról.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!