Connect with us

Hír

Belichick: a védők csak béna támadók

 

Bill Belichick, a Patrios mestere nemrég sajtótájékoztatót tartott, ahol jól kiosztotta a védőjátékosokat. Szerinte ugyanis a legtöbb védő azért játszik a védelemben, mert nem voltak elég jók támadónak, hisz a legjobb támadó playmakerek nyilván az offense-ben maradnak, míg a fakezű elkapókat például simán átképzik cornernek.

 

Ha jobban megnézzük, egy csomó védőjátékos támadóból lett átképezve, mert nem voltak elég jók az offensebe. A középiskolai és egyetemi edzők, ha van egy jó és egy nagyon jó játékosuk ugyanarra a posztra, akkor nem játszatják őket egymás kárára, hanem a gyengébbet átteszik őket egy másik posztra, ahol pályára is léphet. Nem fogod a legjobb futódat pihentetni vagy más posztra tenni, hanem hagyod, hogy termelje neked a pontokat.

 

jerod-mayo_matt-patricia_bill-belichick

 

A nem skill pozíciós játékosokkal (a falemberekkel) viszont már más a helyzet BB szerint: azokból a játékosokból lesznek támadófalemberek, akik nem futnak elég gyorsan, hogy a védőfalban játszanak. Persze ezek csak általános megállapítások a részéről, hisz elmondása szerint vannak speciális játékosok, tehát a Pats cornerek akár még lobbizhatnak amellett, hogy játszanak néha elkapót. Bár szerinte “a védőknek fontos megérteni, hogy azért nem játszanak az offense-ben, mert nem elég jók hozzá”.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!