Connect with us

Hír

Cowboys-Lions múltidéző: Amikor két legenda összecsap

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hétfő esti rangadót játszik egymással a biztos első kiemelt Dallas Cowboys és a csoportját jelenleg vezető, de a Packerssszel még mindig harcban álló Detroit Lions. Korábban azt boldoltam, hogy a Lions több yardot fog futni, mint a Cowboys. Ez nyilván szinte lehetetlen, de volt idő, amikor ez egy ebszolút kiegyenlített párharc lett volna.

 

nfl_g_barrysanders

 

1994 szeptember 19-én hétfő esti rangadót játszott a Lions és a Cowboys. A Cowboysnak akkor is legendás támadófala volt, illetve ekkortájt ott játszott egy bizonyos Emmitt Smith is. A Lionsnek viszont volt Barry Sanderse.

 

A két csapat végletekig kiélezett meccset játszott. A rendes játékidőben 17-17 volt az állás, majd a hosszabbításban egy Troy Aikman sack és fumble után a Lions megnyerte a meccset egy mezőnygóllal. Smith 29 futásból 143 yardot és egy TD-t szerzett, illetve további 49 yardot hét elkapásból, azaz 36 labdaérintésből 192 yard és egy TD került a neve mellé. Sanders sem volt adós a jó játékkal, 40 futásból 194 yardot tett fel a táblára. Ez volt az utolsó eset, hogy a két klasszis egymás ellen játszott.

 

0501867001413212437_filepicker

 

Smith később megdöntötte a legtöbb futott yard rekordját, 18 355 yarddal és 164 TD-vel zárta a karrierjét. Azonban Sanders, aki minden idők talán legjobb futója volt, 1998-ban visszavonult. Úgy volt 15 269 futott yardja (amivel harmadik az örök ranglistán), hogy 1347-gyel kevesebbszer futott, mint Smith. Egy 1491 yardos szezon után vonult vissza, karrierje csúcsán. Ha csak egy fokkal sikeresebb a Lions, mint csapat, és Sanders kitölti a szerződése hátralévő négy évét, akkor jó eséllyel ő lenne az első, és máig egyetlen futó, aki elérte a 20 ezer futott yardot: az abszolút és megismételhetetlen csúcstartó.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!