Connect with us

Összefoglaló

Egy lépést előre!

Senki nem mondhatja magát biztos rájátszás résztvevőnek, azonban vannak, akik sokat tettek azért, hogy ott lehessenek januárban. És vannak, akik csak futkároztak mint az őrültek.

 

Chicago Bears @ Detroit Lions 17-20

 

Az előzetes várakozásokhoz képest jóval nehezebben tudta hozni a heti kötelezőt a Lions.  A két csapat a labda mindkét oldalán hasonló erőt képviselt. A támadósorok egyik csapatnál sem voltak meggyőzőek, ám a futójáték mindkét oldal offense teljesítményét kozmetikázta. Ez elsősorban a Lionsnál lehetett meglepő, hiszen eddig Riddicken kívül senki nem mutatott értékelhető játékot a többi running back közül, azonban Washington és Zenner önmagukhoz képest egész tisztességes napot zártak. Ketten együtt 100 yardot tettek a közösbe 23 futásból.

 

Staffordra végig nagy nyomás nehezedett (háromszor is sackelték) és két labdát is eladott, amiből az egyiket Cre’Von LeBlanc vissza is hordta TD-re, amivel a rendes játékidő vége előtt nem sokkal át is vette a Chicago a vezetést, azonban jött a már-már menetrendszerinti detroiti game winning drive, melyet a hazaiak irányítója zárt le egy 7 yardos futott TD-vel.

 

A Lions nyerőembere Anquan Boldin volt az estén, akinek a nevéhez egy TD, valamint egy kulcsfontosságú 21 yardos játék fűződött a győztes drive során.

 

A Detroit győzelmével egy újabb lépést tett a rájátszás felé, azonban a java még csak most kezdődik, hiszen egy Giants-Cowboys-Packers hármassal zárják az évet. Akár egy 0-2-es sorozat is kinéz a Lionsnek, hogy aztán az utolsó héten a Packersszel megvívjanak a csoportgyőzelemért, ami már elég nagy lutri lenne, így hiába a jelenlegi második kiemelés, egyáltalán nem dőlhetnek hátra.

 

Denver Broncos @ Tennessee Titans 10-13

 

Ez a denveri védelem még mindig a liga legjobbja. Passz ellen. Futás ellen viszont hétről-hétre egyre nagyobb inkompetenciát mutatnak, ami a liga harmadik legjobb futójátéka ellen ezúttal végzetesnek bizonyult. Murray, Henry és Mariota szétfutotta a Broncost, legyen az akár középső, akár szélső futás. Összesen 180 yardot hoztak össze, de az még nagyobb kritika a Denver támadósorának, hogy még 13 szerzett ponttal is lehet győzni ellenük.

henry-cp121116

 

A múlt heti Lynch produkciót követően sokan reménykedhettek abban, hogy Siemian visszatérésével legalább 3 jó drive-ja lesz egy mérkőzésen a Denvernek, amiből 14-17 pontot valahogy csak fel tudnak tenni a táblára. Ez azonban nem történt meg, csak hirtelen fellángolásai voltak a vendég gárdának. Sanders (11 elkapás, 100 yard, TD) és Thomas (10 elkapás, 126 yard) ezúttal is nagyot játszott és AJ Derbynek is akadtak szép megmozdulásai, azonban a futójáték teljes hiánya ellehetetlenítette az eredményes támadójátékot. Siemian 51 passzkísérlettel, TD-vel és eladott labda nélkül zárta ugyan a mérkőzést, de a Titans pass rusha és védelme elég volt ahhoz, hogy a kulcs pillanatokban előrelépjen.

 

A Titans győzelmével tovább ragad a Houstonra és harcol a rájátszásért. A Denver viszont ezzel a vereséggel akár el is búcsúzhat a rájátszástól, hiszen jövő héten a Patriots látogat a Mile High-ba, majd utána még játszanak a Chiefsszel és a Raidersszel, ahol szintén nem ők számítanak feltétlen esélyesnek. Ráadásul…

 

Arizona Cardinals @ Miami Dolphins 23-26

 

…a Dolphins vezéráldozatot hozva, de nyert, ezzel még nehezebb helyzetbe hozva a Denvert. Tannehill térdsérülését követően gyakorlatilag kihagyja a szezon hátralevő részét, így hiába áll 8-5-tel és rájátszást érő helyen a Dolphins, valószínűleg a szezon végén ismét csak a szomorkodás marad a Miaminak. Mondjuk ez a győzelem is nagyon sarkosan lett meg. A zuhogó eső alaposan megnehezített a csapatok dolgát, de az első három negyed alapján nagyon sima volt a játék képe.

cardinals-dolphins-football

 

Palmernek sokáig minden labdája emberhez ment, kár hogy ebből 2 is Dolphins játékos kezébe került, amit aztán pontokra is sikerült váltani az őket követő támadásokból. A Cardinals azonban visszajött a meccsbe JJ Nelsonnak köszönhetően, aki az utóbbi két mérkőzésen 3 TD-t jegyezhet, majd az ezt követő két pontos kísérlet is sikeres volt, így döntetlen állásnál még volt egy lövése a Miaminak, hogy mezőnygól távolságba jussanak. Igaz olyan vállalhatatlan távot nem kellett megtenniük, hiszen kb a félpályáról indíthatták Matt Moore-ék az utolsó támadásukat.

 

Két gyors Kenny Stills elkapást követően – aki amúgy 97 elkapott yarddal és TD-vel járult hozzá csapata győzelméhez – mezőnygól távolságba kerültek a hazaiak, hogy aztán az idő lepörgetését követően Franks beverje a győztes mezőnygólt.

 

New York Jets @ San Francisco 49ers 23-17 (hosszabbítás után)

 

Az első félidőt dominálta a 49ers, 17-3-as vezetéssel vonulhattak szünetre a felek, aztán a második félidőben elkezdett őrült módjára futni a Jets és visszajöttek a mérkőzésbe, miközben a 49ers képtelen volt épkézláb támadásokat vezetni a feljavult Jets védelemmel szemben. Habár Hyde vezette futójáték egész mérkőzésen eredményes volt (248 futott yard csapat szinten), a fontos játékokat nem tudták megcsinálni, így nem csak hogy visszajött a meccsbe a Jets, de még hosszabbításra is tudták menteni a találkozót.

 

A ráadásban a 49ers még lezárhatta volna a mérkőzést, ám Kelly úgy gondolta, hogy a Jets 37-es vonaláról inkább nekimegy 4&2-nek, ahelyett hogy mezőnygólt rúgatott volna Dawsonnal. A first downt azonban nem sikerült megcsinálni, így jöhetett a Jets, akik egy 26 yardos passzal előbb mezőnygól távolságba kerültek, majd Powell két nagy játékának köszönhetően touchdownnal zárták le a drive-ot és a mérkőzést egyaránt.

 

A két vezérfutó nagyot ment mindkét oldalon, Hyde 17 futásból 193 yarddal, New York-i kollégája 29 kísérletből 145 yarddal és 2 TD-vel zárt.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!