Connect with us

Összefoglaló

Hát Eli, ez mi volt?

Izgalmas volt az utolsó csütörtök esti rangadó, ahol az Eagles megviccelte az első kiemelésért hajtó és a vereségével elbukó Giantset. Eli Manning most a rosszabb arcát vette elő bezzeg a Lions ellen hibátlan volt, az Eagles pedig begyűjtött egy szép kis skalpot, bár Doug Pedersonnak szólhatnának, hogy ha kevésbé lenne tökös, akkor akár a rájátszásért is küzdhetnének még.

 

Eli Manning

 

Hát Eli, ez mi volt?

 

Ez a mérkőzés (19-24) sem a védelmen múlott. Collinsék teljesen megölték az Eagles passzjátékát, Wentz mindössze 152 yardig jutott. Ráadásul futás ellen is remekeltek, Wentz megiramodásait és Sproles nagy játékát leszámítva 2,6-os átlagon tartották az Eagles futójátékát. Mindössze négy harmadik kísérletet engedtek, kivédekeztek egy goal line szituációt negyedikre, az utolsó öt percben pedig kétszer adták oda Elinak a labdát, hogy nyerje meg a meccset. De nem tette.

 

Eli a múlt heti Lions elleni meccsen 10 jó átadással és egy TD-vel kezdett, most az Eagles ellen 1/6-tal és egy pick sixszel. Utóbbit nem is nagyon lehet magyarázni, ha csak az az egy játék nincs, már nyert volna a csapat. Összességében nem játszott rosszul, szép drive-okat vezetett, ráadásul franchise rekordot érő 63-szor passzolt, de a legfontosabb szituációkban mindig megremegett a keze. Különösen az utolsó drive ment mellé, ahol egy szép előrenyomulás után először túldobta a meccsen 150 yardot szerző Odell Beckhamet (TD passz lett volna), majd alul dobta  a TE Will Tye-t, amiből interception lett. A meccset 356 yarddal, egy TD-vel és három INT-vel fejezte be. Pedig most még futójáték is volt mögötte, szerintem Rashad Jennings karrierje idén véget ér New Yorkban, az újonc Paul Perkins valami elképesztően ígéretesen játszik már most.

 

promo306741512

 

Pedersonnak nem kellene ennyire tökösnek lennie

 

Az Eaglesbe visszatért Lane Johnson, de a támadófal játékán ez nem sokat javított. Ryan Mathews teljesen el volt veszve, 18 futásból 48 yardot hozott, nem is való ő kezdő futónak, Carson Wentz pedig rendre az életéért küzdött (a végén egy kis időre le is kellett cserélni). Viszont a sok Eli hibának hála így is viszonylag simán nyerhetett volna az Eagles, ha például a sikertelen negyedik és egy helyett mezőnygólt rúgnak (8 pont előny), vagy ha az utolsó drive-ban futtatják az időt konzervatív futójátékokkal. A Ravens elleni meccset a túlzott tökösködés miatt bukta el az Eagles, illetve a korábbi Giants elleni vereség is sok elhibázott negyedik kísérletnek tudható be elsősorban. Persze nem garantált, hogy megnyerték volna azokat a meccseket, de könnyíteni biztos nem könnyítettek a saját dolgukon, 6-9 helyett pedig állhatnának 8-7-tel egy meccses hátrányban a Giantstől úgy, hogy oda-vissza verték őket.

 

A Giants egyébként ezzel a vereséggel egy fokkal nehezebb helyzetbe hozta magát, és nemcsak azért, mert így garantáltan elúszott a csoportgyőzelem. Jövő héten az életéért küzdő Redskinsszel játszanak idegenben, a pakliban pedig azért benne van a vereség. Ekkor, ha a Lions megveri a Cowboyst és kikap a Packerstől, illetve a Bucs megnyeri az utolsó két meccsét, akkor a Giants a rossz konferencia mérlege miatt 10-6-os mérleggel sem jutna be a rájátszásba. Persze ez csak elmélet, hisz egy Lions vagy Bucs vereség után automatikusan 5. kiemeltek lennének már most, viszont az NFL-ben bármi megtörténhet és minek fölöslegesen téttel felruházni egy csoportrangadót?

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!