Connect with us

Hír

Kiffin: Megatront akartam, Russellt kaptam

 

Nem mai történet, hogy az Oakland Raiders 1/1-esként várta az NFL Draftot. Egész pontosan 2007-et írtunk, amikor is a 2006-os szezont 2-14-es mérleggel befejező oaklandiek készülhettek a játékosbörze legjobbját a csapatukba tudni. Lane Kiffin, a Raiders akkor frissen kinevezett vezetőedzője most elmondta, hogy nem azt a játékost kapta kézhez, akit szeretett volna.

 

jamarcus-calvin-johnson-nfl-upi-1

 

Akkoriban elkélt volna egy franchise irányító a Raidersben, de Kiffin nem a draftról szerette volna ezt megoldani. Állítólag könyörgött Al Davisnek, a Raiders egykori tulajdonosának, hogy válasszák ki Megatront 1/1-re, és a free agencyről hozzák neki Jeff Garciát irányítónak, mert ez hatalmas változást hozott volna szerinte a csapat támadójátékán. Mint ahogy azt az NFL históriás könyveiből már tudjuk, Al Davis nem tágított, és Megatron helyett a QB JaMarcus Russellt választotta a Raiders 1/1-re, aki az egyik legnagyobb bust lett az új évezredben.

 

A dominó effektus itt nem ért véget. Garcia a Tampa Bay Buccaneersben kötött ki 2007-ben, ahol egy szolid, de jó teljesítményt nyújtott (13 TD 4 INT), Megatront elvitte a második pickjével a Detroit Lions, és az NFL történelmének egyik legjobb elkapója lett, Russell totális bust, Kiffin pedig a 4-12-es 2007-es évet követően 1-3-mal kezdte a 2008-as idényt, ami után megköszönték a munkáját, és elbocsátották. Természetesen ahány ember, annyiféle más sztorit hallhatunk, de ettől még változtatni nem fog a dolgokon. Pedig olyan első körös játékosok voltak azon a drafton, mint Megatron, Adrian Peterson, Marshawn Lynch, Joe Thomas, Patrick Willis vagy Darrelle Revis, hogy csak a korábbi All-Pro játékosokat említsem meg.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!