Connect with us

Minden ami NFL

Mennyire vonzó a Rams főedzői állása?

Jeff Fishert tegnap menesztették állásából, miután nemrég bejelentették, hogy két éves hosszabbítást írtak vele alá. A Rams megítélése elég alacsonyan van jelenleg, nagy részben Fishernek is köszönhetően, ellenben bőven vannak olyan szempontok, amik miatt vonzó lehet az első megüresedett HC-poszt. Nézzük a pro és kontra érveket.

 

Pro:

 

Türelmes tulajdonos. Természetesen minden edző azt szeretné, ha nem lógna egyből feje felett a guillotine és nem kellene minden egyes veresége után azon izgulnia, hogy kirúgják-e. Fisher konkrétan eljutott oda, hogy holtversenyben a legtöbb vereséggel rendelkezik főedzőként, így a Ramsnél ezen semmiképp nem kell izgulnia a jelentkezőknek.

 

Aaron Donald. Ezt nem kell magyarázni, az NFL talán legdominánsabb játékosa.

 

adonald-top-inside_640

 

Todd Gurley, Michael Brockers, Robert Quinn, Trumaine Johnson. Sajnos itt kimerül a tényleg jó játékosok listája, de velük bőven lehet mit kezdeni.

 

Jared Goff. Fiatal, 1/1-es irányító, egy offenzív gurunak ez mindenképp tetszetős.

 

Los Angeles. Ugyan folyamatosan dugók vannak, a legtöbbek szerint ez egy nagyon jó város letelepedés szempontjából, jó itt élni. Az biztos, hogy rengeteg lehetőség adott kvázi mindenhez: ha a pompára és csillogásra vágysz, megkapod, de a külvárosokban és a tengerparton bőven van nyugis hely is.

 

Kontra:

 

Los Angeles. Negatív is a város, hiszen a figyelem középpontjában van a csapat, ellentétben mondjuk St. Louisszal. Sokkal inkább nagyító alá kerülhet a főedző, mint kisebb városokban és sokkal több kritika érheti egy-egy rossz döntés után.

 

Jared Goff. Eddig nagyon keveset láttunk tőle. Ráadásul az előző rezsim választottja, tehát még csak nem is az új edző saját jelöltje. Ezért érdemes azelőtt főedzőt cserélni, hogy kiválasztod a franchise jövőbeli arcát, irányítóját.

 

Sep 1, 2016; Minneapolis, MN, USA; Los Angeles Rams quarterback Jared Goff (16) warms up before the game against the Minnesota Vikings at U.S. Bank Stadium. Mandatory Credit: Brad Rempel-USA TODAY Sports

 

Támadófal és elkapók. Ahhoz képest, hogy a legtöbb picket lőtték el támadófalemberekre (és magasakat is), borzalmas a Rams OLine-ja, az egyik legrosszabb a ligában, szinte a nulláról kell felépítenie majd az új edzőnek. Az elkapóknál sem jó a helyzet. Ugyan Britt idén egész jól játszik, Tavon Austin továbbra is egy gadget-játékos, akinek ráadásul hatalmas a fizetése és körülbelül itt tartunk.

 

Öltözői morál. A sok vereség persze nem tesz jót ennek, így ha majd elkezd nyerni az új HC alatt a csapat, akkor mindenképp javulni fog a helyzet. Azonban jelenleg ott tartunk, hogy előbb Gurley kifakad, hogy nem adnak bele apait-anyait, aztán Hayes visszaszól, hogy “talán a labda azon oldalán”. Ez nem sok jót mutat az öltözőn belüli állapotokról.

 

Ki lehet a nyertes?

 

Véleményem szerint mindenképp egy támadó szellemű edzőnek kellene érkeznie a csapathoz, mivel az újonc (illetve jövőre másodéves) irányítónak szüksége van hozzáértő edzőkre, akik rendbe rakják a mechanikáját, megtanítják a védelem gyors olvasására és helyes döntések meghozatalára az NFL szintjén.

 

bd285a087708e4aa95274b7a6262db3d

 

A két legfelkapottabb név a jövő évi HC-aspiránsok között a Patriots támadókoordinátora, Josh McDaniels és a Falcons támadókoordinátora, Kyle Shanahan. Szerintem ők ketten majd megválogathatják, hova szeretnének elmenni edzősködni és függ a többi üresedéstől is, hogy elég vonzó lesz-e a Los Angeles-i munka.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!