Connect with us

Minden ami NFL

Top10 támadó rookie

 

A szezon felénél már egyszer rangsoroltam a legjobb 10 újoncot és most a szezon végéhez közeledve újra megteszem ezt. Annyiban változtatom meg akkori listámat, hogy most kettébontom és megnézem ki volt a 10 legjobb támadó, majd azt is, hogy ki volt a 10 legjobb védő a rookie classból. Először következzenek hát a támadók.

 

1. Ezekiel Elliott

 

Lehet-e újat mondani a Dallas futójáról? Tudtuk, hogy jó, tudtuk, hogy gyorsan fog beilleszkedni, de arra talán még a legvérmesebb Dallas szurkolók se gondoltak, hogy ez jön ki a srácból. Igen, lehet jönni a liga legjobb támadófalával, de azt a majdnem ezer yardot, amit kontakt után ért el, már nehezebb magyarázni. 2012 után, amikor Peterson elérte az 1000 yardot az első ütközés után, ő lehet a következő akit ezt megcsinálja, ez pedig már nem csak a fal érdeme. Ezek mellett jól blokkol és a kezei is elég jók. Úgy húzza be a legtöbb futott yardot idén, hogy 350 yardra van tőle a következő futó az utolsó forduló előtt.

 

2 . Dak Prescott

 

A Cowboys támadófala köré is biztonságos hálót húz, de ettől még a liga legfontosabb posztján nyújt top teljesítményt újonc évében. Lehet jönni azzal, hogy nagyon rá szabták a playbookot és azzal is, hogy nem kérnek tőle sokat, de azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Prescott igenis többet nyújt, mint egy game manager irányító. Nincs egy Brees, Rodgers, Brady szintjén, de egy rookie-tól ez elvárás? A liga harmadik legpontosabban passzoló irányítója és NFC első kiemelést szerzett csapatának.

 

 3. Jordan Howard

 

Itt egy cserét alkalmaztam az előző listámhoz képest és az akkor még csak honorable mentionként említett Howard rögtön a dobogóra került. Az idény harmadánál vette át tisztán a kezdő pozíciót és amióta rá támaszkodik a Bears, a futójáték szárnyal. Labdacipelésenként átlagban a második legtöbb yardot szerzi, második kontakt utáni átlagos yardokban és hetedik a legtöbb kikényszerített elhibázott szerelésben. És az összes running backet figyelembe véve, nem csak a rookie-kat. A Bears offensive line-ja mögött ez nagyobb teljesítmény, mint Elliott idénye. Ha nem csak 10 teljes mérkőzése van, akkor lehet még előrébb is lenne, talán nem is eggyel…

 

howard

 

4. Jack Conklin

 

Szegény Conklin nem skill poszton játszik és ez mindig beleszól abba, hogy nem első egy ilyen listán. Nálam azonban nem ezért csúszott le a dobogóról, hanem azért mert az idény végére kicsit elfáradt. Továbbra is mindössze egy sacket engedett, de a siettetések száma jelentősen megszaporodott az idény végére. Ettől függetlenül a liga legjobb öt right tackle-je között szerepel a neve, márpedig egy ilyen felelősségteljes és nehéz poszton rookie-ként ez nem kis teljesítmény.

 

5. Tyreek Hill

 

Szintén egy olyan játékos, aki ha nem csak a szezon felétől van terhelve, akkor még előrébb lehetne. Hill egy igazi playmaker, akit csapata eredeti posztjától függetlenül, rengeteg szituációban tud használni. Az egyik legveszélyesebb visszahordó a ligában, de elkapóként és futóként is megállja a helyét. Labdával a sebessége pedig példa nélküli. A legfélelmetesebb hogy még most is kevesebb, mint 50%-ban van fent a pályán csapata támadó-snapjainek.

 

6. Michael Thomas

 

A Saints elkapójára ugyanaz igaz, mint Conklinra, az idény végére kicsit visszaesett a teljesítménye. Persze ez erős párhuzamba állítható Brees „gyengébb” meccseivel is. A liga egyik legpasszorientáltabb gépezetében ragadta magához az első számú wide receiver szerepét és lett a csapat legjobb redzone elkapója is. 17 kikényszerített elhibázott szerelése pedig a negyedik legtöbb az összes elkapót figyelembe véve.

 

7. Carson Wentz

 

Az Eagles irányítója egészen a hetedik helyig csúszott, mégpedig azért, mert ahogy az Eagles, úgy az ő teljesítménye is visszaesett. Persze lényegében nincs elkapója, nincs olyan elit fala, mint Prescottnek (igaz nem is rossz), de attól még sok rookie hiba van játékában. Az egyik legpontosabb irányító maradt még így is a ligában, de a kulcsszituációkat nehezebben oldja meg és hajlamos felüldobni elkapóit. Nyomás alatt sokszor kapkodásba kezd, ami persze egy rookie-től nem nagy vétek, de még van hova fejlődni.

 

wentz

 

8. Cody Whitehair

 

A guardként draftolt Whitehair hamar beépült a Bears offensive line-ba, ráadásul rookie-ként a legmegbízhatóbb pontja is lett. Mi több, nem is eredeti posztján, hanem centerként nyújt maradandót. A sok rossz teljesítmény között, többek közt az ő jó játéka tette lehetővé, hogy Jordan Howard ilyen nagyszerű szezont produkált.

 

9. Hunter Henry

 

Ha Conklin és Thomas teljesítménye visszaesett, akkor Henry egyenesen eltűnt az év végére. Gates intenzívebb bevonása után már sokkal kisebb szerep hárult rá, így kevésbé látványos is lett a játéka. Továbbra is kitűnő red zone target és jól is blokkol, de nem olyan meghatározó még a Chargers passzjátékában. Mindenesetre a jövő, Gates után az övé.

 

10. Sterling Shepard

 

Shepard is picit eltűnt az idény végére, de továbbra is a Giants támadó snappek 80%-ában a pályán tartózkodik. Elsődleges szerepét, miszerint egy kiváló slot receiver, aki Eli rövid, gyors passzaihoz jól illeszkedik, maradéktalanul ellátja, de picit talán több is ennél. Labdával a kezében ő is utánozhatatlanul gyors és az endzone-ban is képes megvillanni ha kell.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!