Connect with us

Összefoglaló

Új MVP, régi Rams és dögöljön meg a szomszéd tehene is

A Cardinals a Seahawkst, a Saints a Bucsot fricskázta meg, a Rams reménytelenebb, mint valaha, az NFC South pedig megint adhat egy MVP-t.

 

Arizona Cardinals 34 – 31 Seattle Seahawks

Egy őrült meccs őrült végjátékkal

 

Sokáig úgy tűnt, ez egy semmilyen meccs lesz, a Cardinals 14-0-ás vezetését követően 4 pontra felzárkózott a Seahawks, de nem jutottak a csapatok egyről a kettőre – egészen az utolsó negyedig. Ott meg olyan őrült játék vette kezdetét, amit mindenkinek ajánlok utólagos pótlásra! 41, azaz negyvenegy pont zúdult a pályára az utolsó negyedben, remélem ez elég ajánlónak bizonyul a pótlásra. Russell Wilson ismét csak bizonyította, hogy egy korszakos zseni, hiszen a támadófala megint csak dísznek volt fönt a pályán, mégis olyan számokat produkált, ami előtt jár a kalapemelés. 350 yard, 4 TD, 36 futott yard, egyedül az a fumble rontja az összképet.

 

 

Az is bebizonyosodott, hogy Earl Thomas nélkül komoly bajok lehetnek a Seahawksszal a rájátszásban, ezúttal J.J. Nelson vitt be nekik egy nagy játék utáni TD-t, ilyen korábban nem fordult elő jóideje a Legion of Boommal. Az sem könnyíti meg a Hawks dolgát, hogy Tyler Lockettre már nem számíthatnak a szezonban, de Rawls és Chancellor is összeszedett egy kisebb sérülést a meccs során. Viszont amíg Wilson tud mozogni, nem lehet őket leírni. Essen szó kicsit a győztes csapatról is, ami ha másra nem is, egy fricskára jó volt még így a szezon végén, és beleköpött nagy riválisa levesébe. David Johnson átlépte a 2000 scrimmage yardot, a 20 total TD-t, és zsinórban a 15. 100+ scrimmage yardos meccsén van túl, egyedül azért nem fogja megkapni az amúgy teljesen legit MVP címét, mert a csapata idén messze alulmúlta a várakozásokat.

 

Atlanta Falcons 33 – 16 Carolina Panthers

Cam Newton átadta Matt Ryannek az stafétát

 

Csoportrangadó ide vagy oda, a Falcons idegenben is simán lenyomta a Pantherst. A védelem dominált, Matt Ryan pedig zseniálisan játszott, 10, azaz tíz játékosnak osztott ki sikeres passzt, 277 yarddal és két TD-vel zárt eladott labda nélkül. A Falcons 10-5-tel áll, megnyerte a csoportját és mindössze egy Saints elleni győzelemre van a második kiemelt helytől. És bár el kell ismerni, hogy Aaron Rodgers újonnan megint abszolút elit formában játszik, ha az egész éves teljesítményt nézzük, akkor nem kérdés, hogy Ryan az MVP: 69,5 százalékos passzpontosság (ARod 65,5), 4613 yard (4128), 9,3 yard/passz (üti Rodgers MVP rekordját, akinek idén egyébként 7,2), 34 TD (36), 7 INT (egál), 115,5-ös passer rating (102,7).

 

100216-nfl-atlanta-falcons-matt-ryan-vadapt-980-high_-63

 

A regnáló MVP ugyanakkor totál KO, az utóbbi öt héten négyszer ő lett a liga legpontatlanabb irányítója. Most is csak 41,9 százalékkal passzolt, még véletlenül sem találta el az elkapóit, karrierje legrosszabb szezonját produkálja. Igaz, a támadófal pocsék előtte, az elkapói formán kívül vannak, ha az ellenfél megfogja Jonathan Stewartot és a futójátékot, akkor meszeltek a csapatnak. Nem kell ide Luke Kuechly, jövőre majd visszatérnek.

 

San Francisco 49ers 22 – 21 Los Angeles Rams

Van baj mindkét oldalon

 

Nem sokáig élvezhette az 1/1-es életet a 49ers, ahová a Browns győzelme után került a csapat. Chip Kellyéknek sikerült megfordítaniuk az utolsó negyedben a meccset, hála Colin Kaepernick TD és kétpontos futásának. Idén egy csapatot tudott megverni a 49ers, mégis két győzelme van, mert mindkétszer a Ramset mattolták. De nem az idei 49ersről lenne szó, ha nem számolnánk be egy sérülésről az Aranyásók keretében, ezúttal talán az idei legjobb játékosuk, Carlos Hyde nem tudta végigjátszani a találkozót térdsérülés miatt, egyelőre nem tudni, hogy mennyire komoly a dolog. Győzelmével egy 13 meccses vereség szériát sikerült megszakítani, érthető módon ez kicsit felszabadította a megtépázott csapat önbizalmát és hangulatát.

 

 

A Rams pedig egyelőre megszívja a dupla vagy semmit, amit ez 1/1-ért bevállaltak. Goff nem elég jó eddig, a csere miatt az első és harmadik körös draftcetlijük a Titansszé, így az erősítés sem lesz olyan egyszerű, és a cap space sincs az egekben. Nem véletlenül akarnak Jeff Fisher után egy jó nevű és sikeres vezetőedzőt maguknak, aki rendbe tudná tenni a dolgokat a Rams háza táján. A védelem az adott, azzal lesz a legkevesebb gond, de a támadófal miatt nem csak Goff, de Gurley teljesítménye is csalódást kelt idén. Alighanem mindkét csapat már túl akar esni az utolsó fordulón, hogy a fényesebb jövővel lehessen foglalkozni.

 

Tampa Bay Buccaneers 27 – 31 New Orleans Saints

Dögöljön meg a szomszéd tehene is

 

A Bucsnak muszáj lett volna nyernie, ha még életben akarta tartani a rájátszás reményeit. Bár nem esett ki még, szinte lehetetlen, hogy meglegyen a playoff. Pedig nem rossz a csapat, a védelem úgy általában kifejezetten jó, Jameis Winstonnal pedig egyszer Super Bowlt fog nyerni a csapat. Viszont a fiatal irányító egyelőre még nem az a szint, megint volt két csúnya interceptionje, és mivel a támadófala, meg a megint harcképtelen Doug Martin nem tudta kisegíteni, ez végül a mérkőzésbe került.

 

neworleanssaintsvtampabaybuccaneers42a9nxhnu_5x

 

A Saintsnek nem volt esélye a PO-ra, még a mérkőzés előtt kiestek hivatalosan, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy felszabadultan, örömfocit játszva legyőzzék a Bucst. Brees két kedvence ezúttal Brandin Cooks és Michael Thomas volt, mindkét játékos 98 yarddal zárt. Sokat kereste még Coby Fleenert, aki ordas nagy bust és mellényúlás eddig. Viszont, mivel Mark Ingram a múlt héten hisztizett, most kapott labdát rendesen, ami 90 futott yardban, két TD-ben és egy futott kétpontosban nyilvánult meg. Kíváncsian várom, kinél szakad el legközelebb a cérna, ugyanis olyan jó ez a Saints offense, hogy egyszerűen nem kaphat mindig mindenki labdát.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!