Connect with us

Minden ami NFL

Az NFL öt legkeményebb arca Von Miller szerint

Von Miller összeszedte, ki az öt legkeményebb játékos, akikkel a karrierje során találkozott. Nem piskóták, az már biztos.

 

Mikor egy LB megpróbálja levadászni az irányítót, nem csak a tackle-lel kell megküzdenie. Sőt, manapság sokkal kevesebbet találkozik vele, mint a nézők hiszik. A pass rush a pillanat művészete, ha nincs szerencsés csillagzat, nincs sack. Ha ketten, vagy hárman mennek a rusherre – nincs sack. Ha elvéti a snap pillanatát, nincs sack. (Ez olyan, mint a piros pacsi. Az első mozdulat előtt érezni kell az egészet.)

 

 

Az első védelmi vonal a tight end. Csak egy picit megpöccinti a rushert, és azonnal megy tovább, a lendületét vesztett LB pedig csak itt találkozik az OT-vel. Ezért kell két jó rusher, mindkét oldalra egy-egy. A másik oldalon vagy egy futó lesz csak, vagy senki. Ha elkapja a snapet, akkor a TE nem tud ráblokkolni, és 1v1 lesz a tackle-lel. Kiforoghat, és belülről támad, vagy megkerüli a QB-t alacsonyra ereszkedve. Utóbbi azonban 4-5 másodperc, míg 3 alatt a legtöbb irányító ellövi a labdát.

 

 

Most, hogy érthető, miért a tackle a legkisebb problémája egy pass rushernek, Von Miller bemutatja az öt legkeményebb ellenfelét.

 

Trent Williams, OT, Redskins

 

Négyszeres Pro Bowler, igazi vadállat. Fizikális, nagydumás, mentálisan erősebb, mint bárki más. A scrimmage olyan, mint egy 12 körös boxmeccs. Ő is üt, őt is ütik. A legfontosabb viszont, hogy a legdurvább állas után is felkeljen, megrázza magát, és ugyanolyan precízen odaálljon, mint előtte. Trent nem csak védekezik, hanem bedarálja a segged minden egyes alkalommal. “Megvertél? Oké, szerencséd volt. Most én jövök.” Ez kell ahhoz, hogy négy negyeden keresztül ott legyél. Minden playen ő a legkeményebb arc.

 

Tom Brady, QB, Patriots

 

Nem csak attól a legjobb, hogy pontos. A snap előtti olvasása a legjobb, amit valaha láttam. Pont. Csak a beállásodból meg tudja mondani, mit fogsz csinálni. Brady a játékból egy 7v7-et csinál, mert olyan gyors, hogy egyből kiveszi a falat a pályáról.

 

Legyünk őszinték: nem voltak mindig tehetséges elkapói. De a védelem olvasása ott volt. Brady esetében nem az a gond, hogy megszór téged egy 70 yardos passzal. Hanem yardról-yardra megy előre, mindig csak annyira mozgatva a nyalókát, amennyire kell, és teljesen kifáraszt. Ha a játékom arról szól, hogy elkapjam a robbanékony első lépést, az gond, mert tizenötször egymás után egy drive során lehetetlen.

 

Tisztán tartja magát. Ritkán látni, hogy szétkapják, de megtörténik, én is láttam. 2011-ben Elvis Dumervil használta ki a snap előtti hibát, mikor Brady nem állított a falon, hogy fogja a blitz-ünket. Elvis teljesen szabadon ért rá, és a túloldalról csak annyit gondoltam, hogy Daaaaaaaaaaaaamn.

 

 

Nincs ahhoz fogható érzés, amikor teljesen szabadon mehetsz az irányítóra. Amúgy minden tiszteletem Tomnak, egyből felkelt.

 

Chris Ivory, RB, Jets-Jaguars

 

Gondolom mindenki azt várta, hogy Peterson vagy Lynch neve kerül ide, de ellenük nagyon keveset játszottam. Úgyis tudjuk, hogy ők nagyon jók, úgyhogy hadd beszéljek valakiről, akit kevesen ismernek. Ivory büntet. Még ha le is marad a blokkról, valahogy mégis fájni fog neked. 60 perc alatt eljutsz oda, hogy valójában nem akarod őt szerelni. Az emberi természet azt diktálja, hogy ne szaladj olyan dolgok felé, amiktől félsz.

 

A durva, hogy magát sem kíméli. Ezért olyan rossz, hogy a teljes testével a csapattársai elé vetődik, és nem tudsz ellene mit tenni. Különösen emlékezetes játék volt, mikor mindketten az oldalvonal mellett szaladtunk egymás felé, ő gyorsan, én kocogtam csak egy TE-fogásból vissza, és kicsit kiléptem a pálya széle felé, szereljem, ahogy azt kell. De Chris úgy döntött, hogy szüksége van még arra a fél yardra, amin álltam, úgyhogy a játék maradékát a kispadon töltöttem.

 

 

A Jets oldalán dőltem ki, és hallottam, ahogy ordítoznak a csapatomnak, hogy “Gyertek, szedjétek össze! Kész van teljesen!”

 

Rob Gronkowski, TE, Patriots

 

Nincs dominánsabb TE nála, de nincs dominánsabb elkapó sem. A teljes csomagot megkapod vele. Gronk igazi game-changer, a pozícióján ilyen fizikum és tehetség még nem nagyon játszott együtt. Itt van ez a play. Elképesztő elkapást mutatott be a coverage kellős közepén. Nevetséges. És figyeljétek meg, Brady is milyen jó helyen van. Centikre voltam, hogy elkapjam, de pont az a koccanás kellett a futóval, hogy megtörjön a lendületem. Ahogy már elmondtam.

 

 

Bill Belichick, HC, Patriots

 

Szeretem Jack Del Riot is. Nagyon tisztelem, jól ismer minket. mindig borsot tör az orrunk alá, és most már évente kétszer is találkozunk. De Belichick, az ő géniusza onnan jön, hogy az embereire írja a játékait. Akár Randy Moss kapja a labdát, akár sokadrangú amatőrök, mindig Super Bowl-esélyesek. Amit tőlük látunk, azok mindig újítások a játékban.

 

Felállították Gronkot a szélen X-elkapónak, a futó pedig Brady balján várakozik. Átfut a fejemen: csodás. Nincs futó lökni, nincs TE. Gyerünk falatozni.

 

von-diagram1

playerstribune.com

 

Erre Brady motionbe küldi Gronkot, lassan befelé, és mikor elindul a snap, Gronk már fel is borított engem. Azt se tudtam, hogy jön.

 

(A cikk Von Miller cikkének fordítása.)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!