Connect with us

Összefoglaló

A B-csapatok éjszakája

 

CLE-PIT 24-27

 

Parádés meccset láthattunk két nyeklő-nyakló csapattól. A Steelers összeteheti a két kezét, hogy 11-5-ben végzett, a teljesítményük nem erre vallott a szezon során. A playoff-hely biztossága miatt pihentek a komolyabb játékosok, úgyhogy egyértelműen szerződésmeccset láttunk a részükről – ami nem jelent sok jót. Ha a B-csapat hosszabbításban 3 ponttal veri a jelenlegi Brownst, az azt jelenti, hogy semmilyen mélysége nincs a kispadnak. A védelem részéről Shazier megint jó volt, de a futásvédekezést össze kell kaparniuk, még úgy is, hogy Ajayinak elég komoly problémái adódtak, így kétséges, hogy akár egy yardra fel tud majd menni.

 

A Browns pont fordítva működött. Akárcsak a Vikings, ők is zérusösszegű játékot játszanak. Most épp az offense pöfögött rendesen, a védelem viszont nagyon elfáradt. Az elején mutatott fickósság kiveszett belőlük, és pont ez kellett, hogy a Steelers behúzza. Griffin kezd kicsit magára találni, de sehol nincs már az ígéretes, rekorddöntögető rookie. Egy megfáradt, B/C-kategóriás csereirányító kezd épp Clevelandben. Pryor megszerezte az 1000 yardot, szép teljesítmény egy valójában zöldfülű elkapótól.

 

CHI-MIN 10-38

 

Működik ez a Vikes-offense, csak hagyni kell. 8-8-cal és optimizmussal fejezheti be az évet a minnesotai csapat, miután Bradford lézerpontosan tette a labdákat az elkapók kezébe. Úgy tűnik, mégis van Hill személyében életképes tackle, és több játékos is egyértelműen helyezkedik, ezért villantani próbált. Patterson új szerződést akar (én megadnám neki), McKinnon pedig fix kezdőt jövőre. Rudolph meg Rudolph, egy vadállat, 11 elkapásnál 56 yardot hozott kontakt után. A védelmet amennyire oktatta Howard, annyira könnyű dolga volt Barkleyval, a secondary elzárt minden lehetőséget. Örömhír viszont, hogy Bradford beállította a szezonrekordot a 71.56%-os pontosságával, így legalább volt valami értelme felkelni az ágyból.  

 

Barkley nem játszott jól, ami elég nagy gond a szezon végén, a Cutler-éra után. Fales így kapott lehetőséget pár dobásra, úgyhogy Barkley küzdhet az offseasonben rendesen a pozícióért. Jordan Howard, személyes kedvencem, szétpusztított mindent, lerázta a szerelési kísérleteket és nagyon ígéretes a Bears támadójátékát nézve; nálam ő az Offensive Rookie of the Year. Bears rookie rushing rekordot is döntött amúgy! A védelemről inkább ne beszéljünk, akiknek a mostani Vikes O bevág 38 pontot, arra már csak a földet kell lapátolni. A sérülések nagyon meglátszottak a defense-egységen, itt az ideje a megérdemelt pihenőnek.

 

JAX-IND 20-24

 

Mindenki azt hitte, hogy a Jaguars hype-buszon Gus Bradley kormányzott. De nem, ő volt a fék! Hatalmasat kellett mennie Lucknak, hogy behúzza a végére négy ponttal. A borzasztó első félidőt egy nagyszerű másodikkal feledtette, és Q4 00:09-nél sikerült lezárni a győztes támadást. A dupla-TE játék nagyon megy Indianapolisban, Doyle és Allen sokszor levédekezhetetlen route-okat futnak meg, Luck pedig formától függően nagyon el tudja kapni őket labdákkal. A védelem működött, a visszavonuló Robert Mathis egy gyönyörű strip-sackkel zárta a karrierjét. Akit viszont ki kell emelni, az Vontae Davis, aki a PFF-nél a mérkőzés legjobb coverage- és legjobb futásvédekezés-értékelését kapta. Robinsonra lett ráállítva, akit 2/9-en tartott, és összesen 2 yardot engedett az elkapásai után, három passzt pedig leütött. Nagyon szép mutató ez, igaz Robinsonnak Bortles dobált, szóval…

 

A Jaguars részéről teljes koncepcionális váltás kell. Bradley távozott, most össze lehet kapni a dolgokat más elképzelésekkel. A hype nagyon hamar alábbhagyott, többen a csapatból kifejezetten visszaestek, 3-13-mal nem csak, hogy a divízió alján vannak, de 5-re vannak lemaradva a harmadiktól. Egy ilyen közegben ez évente 6 biztos bukó meccs. A kilátások viszont ígéretesek. A defense alapjai megvannak, van – még ha nem is minőségi – elkapósor és en bloc támadó-alapanyag. Sok apró hibát, inkonzisztenciát kell javítani, és működhet ez a csapat. De jó eséllyel ez sem Marrone keze alatt fog megtörténni, ha ő marad. De erre nincs sok esély, már az ATL OC Shanahan is interjúra megy Floridába, ahogy a NE OC McDaniels is. Bortles sem lenne teljesen világtalan, minden meccsén vannak jó pillanatai, de jó eséllyel nincs mögötte az a konzisztens edzőmunka, ami ahhoz kell, hogy harmadévesen ne rookie-nak higgyem. 

 

OAK-DEN 6-24

 

Eddig is tudtuk, hogy Siemian nem a megoldás, de még egyet hátrébb lépett a fiatal irányító. Elwaynek nagyon szüksége lenne arra, hogy Lynch hamar betanuljon. Az offense lassan araszolt csak, a liga egyik legtöbbet engedő védelme ellen, viszont mindig pont eleget. A védelem érezte a vérszagot Carr elvesztése után, és végre visszavághattak. Mindig élvezetes látni egy minőségi pass rush és egy erős O-fal összecsapását, és ugyan a passzvédelmet nehezen törték át, a futást úgy elzárták, mint télen a kerti csapot. Talib pedig megint megmutatta, hogy emberileg soha nem szabad sokat várni tőle.  

 

A Raiders részéről pedig a 17. héten befejeződött a playoff. Tudom, hogy játszanak még meccset, de se McGloin, se Cook nem fogja lehozni azt győztesen. Mindketten megmutatták magukat, jó szarok voltak. A fal meg tudja tartani a zsebet gond nélkül, viszont gyenge irányítóval, hullámzó teljesítményű futókkal, és ezzel a védelemmel izzadós lesz még a Texans ellen is. Úgy látszik, hogy Carr valamilyen módon a pass rush-t is vitte magával, mert szinte semmit nem mutattak fel ilyen téren a Denver ellen, miközben folyamatosan húzták magukra a 15 yardos zászlókat a secondaryben.

 

SEA-SF 25-23

 

Wilson nem csupán a meccset nyerte meg, hanem valamilyen akadályfutó bajnokságot is, mivel annyit kellett menekülnie a félelmetes 49ers PASS RUSH ellen. Meg a fala se volt túl jó, de azt tudjuk. A Seattle (és a 49ers is) klasszikus szerződésmeccset tartott, feljött mindenki a B és C csapatokból, hogy megmutathassa, mit tud. A védelem viszont még így is látványosan visszaesett. A Seahawks Earl Thomas sérülése óta lényegében a liga alját súrolja a légelhárításban, Steven Terrell semennyire nem tudja pótolni a nagy nevet. Szükség lenne egy gyors, okos safetyre, aki egy lépéssel a támadók előtt jár, na ez nem Terrell lesz. Ez viszont komoly érvágás a csapatnak, mert ahogy pár éve a defense nyerte meg a meccseket, most pont ők nem állnak készen a komoly megmérettetésre.

 

744315971

 

A 49ers pedig ugye a jó öreg 49ers. Chip Kelly még letolta az utolsó meccset, de a GM-mel együtt repült. Ők se az A csapattal jöttek fel többségében, de nem is igazán lehet mit mondani így. Hyde nélkül nincs futás, Bowman nélkül nincs futásvédekezés. Jövőre meglátjuk, mi lesz, ki fogja irányítani őket, de erről a meccsről és az egész szezonról inkább csak kegyeletteljesen hallgatni kell.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!