PODCAST      KERESŐ

Minden ami NFL
6

Mi lenne, ha minden szoros meccset a vesztes nyert volna?

 

Mi lett volna akkor, ha – Irsay szavai alapján – a szoros meccseken máshogy pattan a labda? Ha a kis pontkülönbségű meccseket elvesztő csapatok most épp nyernek?

 

Sok meccs dőlt el az idén 8 vagy kevesebb ponttal. Eljátszottunk az ötlettel, hogy mi lett volna, ha ezeket a vesztes csapat nyeri. Nem sikerül a TD-drive és helyette visszaviszik ők maguk pontra, pick-6, számos módja lett volna ennek. Íme a csapatok, feljavított eredményekkel.

 

8po

 

Sárgával szerepelnek a csapatok, akik most nincsenek a PO-ban, de bejutottak volna, pirossal pedig az ellenkezője. Csupán két csapat van, akiknek mindkét módon sikerült volna, ez pedig a Pats és a Falcons. Jelentős különbség lett volna, hogy a Bills 7-0-val kezd, a Chargers 5-0-val, az Eagles pedig 9-0-val, majd hármat veszítenek zsinórban.

 

8po2

 

Így alakulna a kiemelések sorrendje. A Patsnek idegenben kéne küzdenie a bennmaradásért már az első körben, a Falcons viszont ugyanúgy pihenőt kapna. A Dolphins pedig gondolkodna éppen, kit húz 1/1-re. Az új állásból látni, hogy mely csapatok voltak azok, akik a legtöbb szoros meccset nyerték. A 9-7-es Texans 8-4-re áll a 8 vagy kevesebb különbségű mérkőzéseken, a 12-4-es Raiders 9-2-re, a 11-5 Giants 8-3-ra, a 10-6-os Dolphins 8-2-re, a sort pedig a szoros meccsek és a negyedik negyedben a szarból feljövők királya, a Detroit Lions zárja, akiknek 13 kis különbségű meccse volt a szezonban, és a 9 győzelmükből ilyen szoros mérkőzéseken hoztak 8 darabot. A probléma ezzel, hogy azok a csapatok, akik a szoros meccseiknek háromnegyedét megnyerik, ritkán tudják ezt a teljesítményt a következő évben is felmutatni.

 

facebook-matt-stafford-be-like-b9faa9-png

 

 

Megosztás:
 • googleplus
 • rss
 • mail

Írta: KGYM

 • hátőőő… ez a cikk sok hűhó semmiért, sorry :D Most akkor szoros meccsnek számít az is, ha a legalább két labdabirtoklással vezet egy csapat és a másik garbage time-ban (az utolsó másodpercekre) feljön egy labdabirtoklásra?

 • György Márk Kis
 • zg

  Ennek a cikknek tényleg semmi értelme.
  Csak egy példa:
  Ha egy csapat simán vezet, akkor az ellenfél nyomul a 4. kiisérletekre, meghagyják nekik a kozépső passzokat, hogy pörögjön az óra. Nem számiit ha faragnak a hátrányból, és szoros lesz az eredmény mert már nincs idejuk megnyerni a meccset.
  Az elonyben levő csapat biztonsági futásokat hiiv szintén órapörgetés miatt.
  Szóval sok meccsnél NEM igaz, hogy “a labda pattanhatott volna máshogy”

 • szulfid

  Hát igen. Szívesen olvasnék egy cikket, ahol meccsekre lebontva nézik meg melyik volt tényleg szoros. Én, mint packers szurker nem egy meccsre emlékszek, ahol garbage timbeban feljött az ellen egy labdabirtokláson belülre, de egy pillanatra sem volt kétséges, hogy ki nyer végül.
  De ez valószínűleg nagyon komoly meló lenne, és ha jól tudom a srácok ezt az egészet ingyen csinálják szal örüljünk, hogy jön a kontent.

 • Buják

  :) :) Sok a ha…
  A tény pedig az, hogy a kitartóbb, jobb, szerencsésebb csapatok nyernek több meccset.

 • pritek

  Arians az első évében nagyon hangsúlyozta, a szezon után, hogy nem elég végig vezetni, meg kell tanulni be is fejezni a meccseket. Két évig nekünk jöttek a szoros meccsek, ott volt a rájátszás. Idén már szezon közben a legfőbb problémának jelölte meg, hogy idén nem tudjuk megnyerni a szoros meccseket. A cikk kiváló példa ennek az igazolására.