PODCAST      KERESŐ

Minden ami NFL
63

Playoff-jósda

 

Holnap este kezdetét veszi a rájátszás, mi pedig a tavalyi évhez hasonlóan ismét megpróbáljuk megjósolni a kimeneteleket. Már csak 11 mérkőzés van hátra a 2016-os NFL szezonból, úgyhogy mindenki élvezze ki a további találkozókat! Következzenek tehát a mi tippjeink, kommentben pedig várjuk a Ti ágrajzaitokat, a cikk végén egy sablont találtok ehhez.

 

chester

 

chester_playoff_josda

AFC: A Raiders nem fog tudni mit kezdeni QB nélkül, ez a Texans szerencséje, de a Patriots ellen nekik is véget ér a kaland. A másik ágon a Steelers átlépi a Dolphinst, hogy a Chiefs ellen játsszon egy ligaelit offense vs ligaelit defense meccset, ami a támadósor, ezáltal a Steelers győzelmével zárul. Az AFC döntőben pedig hiába a lehengerlő idény a Patriotstól, a Steelers lesz számukra a végállomás.

 

NFC: A Seahawks Earl Thomas hiányát még kibekkeli a Lions ellen, de a ‘hawks legendás PO-formája a Falcons bombaerős támadósora ellen már kevés lesz. A túloldalon Aaron Rodgers MVP formája berepíti előbb a Divisional Roundba, majd a Cowboys rutintalansága miatt az NFC döntőbe is. A Packers passz elleni védekezése eddig bírta a túlteljesítést, és a Falcons ellen a rutin is kevésnek bizonyul, mert a támadósor mellett a védelmük is playoff formában van a Falconsnak.

 

Super Bowl: A rutin meg az évek itt ki fog jönni a Steelers javára. Hiába a feljavult Falcons védelem, a Killer B’s-zel nem tudnak majd mit kezdeni, a Steelers pedig találhat fogást a Falconson. Igazi pontháború lehet majd a döntő, ami a Kohászok 7. Super Bowl győzelmével ér majd véget.

 

rowi:

 

playoffjosda_rowi

 

Ciklus van, nincs mit tenni. Még ha egy évet késett is.

 

NFC: Ennek keretében a Giants kriptonitnak öltözik, és megkezdi menetelését, előbb a Lambeau-n nyernek egy mezőnygóllal, majd Dallasban is. A Seahawks megkapta az ebből az ötből a legideálisabb ellenfelet a Wild Cardra, így egyáltalán nem könnyen, de egy kb. 30-27-es meccsen még valahogy lebirkózzák a Lionst. A Falcons ellen pedig újra megnézhetjük a tavalyi Panthers elleni meccset, nevezetesen az Atlanta nagy előnyt épít, majd ebből ugyan lead, de valamennyi kitart. Kb. 60 pont ez is. A Falcons-Giants döntőben pedig már a hazaiakra is átragad az egyre nagyobb médiavihar hatása, Spagnuolot pajzsra emelik, így Beckhamék készülhetnek a döntőre. Az NFC-rájátszása egyébként roppant érdekes lesz abból a szempontból, hogy több védelem is akkora lyukakkal motorozik, hogy minden párharcban sokpontos meccs várható.

 

AFC: Az igazi izgalmak idén az NFC-ben lesznek főként, mert például a Texans-Raiders még érdekes is lehet és szoros, de hogy a Patriots köszöni szépen a győztest, és bemasírozik az AFC döntőbe, az fix. Mindenesetre ott egy QB az első playoff győzelmét szerzi majd meg, hogy ki az egy hatalmas kérdőjel, de akkor már inkább a Texans, bár a fene se tudja. A másik Wild Card meccsen a Steelers visszavág a Dolphinsnak, de a simától messze lesz. A Chiefs-Steelers végre izgalmakat, és utolsó drive-os vendég fordítást hoz, így a Patriots fogadhatja Big Benéket. Na ez végre igazi rangadó lesz, és hosszabbításban Bradyék behúzzák.

 

Super Bowl: Már eddig is Beckhamről szól a rájátszás, de a döntő végképp, megdönti Fitzgerald összes rekordját (ld. lejjebb), a védelem pedig végül egy interceptionnel megnyeri a meccset. Manning így háromszoros győztes lesz, de az MVP címet ezúttal már nincs képük neki adni.

 

Playoff bold: Odell Beckham mindhárom kategóriában megdönti Larry Fitzgerald 2008-as rájátszás rekordjait (30+ elkapás, 546+ yard, 8+ TD)

 

KGYM

 

po

 

Nagyon egyszerű alapon írtam meg a jóslatomat. Hallgattam az ókori görögök bölcs szavaira, és a szerzett és kapott pontok szerint vezettem végig a playoffot, egyetlen kivétellel: a Raiders-Texans egyértelmű győztese helyett a Texans került előrébb Carr hiánya miatt, de a Patsnek ez teljesen mindegy lesz. A jóslatom szerencsére egybevág a józan ésszel is. Konferenciadöntőre ebből a bagázsból csupán 2 AFC, 2 NFC csapat képes jelenleg, ők kerültek a jóslatom megfelelő helyeire is amúgy.

 

A Super Bowlon a Butler-Ryan-Chung-McCourty négyes teljesen lenullázza a Boys passzjátékát, Hightower pedig kezelésbe veszi Elliott futásait, 50 yard alatt tartva őt. Mindeközben a Brady-bunch felköszönti az átlagnál csupán kissé jobb Dallas-védelmet, és megpörköli őket levegőben 350+ yardra, Lewis és Blount pedig a földön 150+ yardra. A Dallas részéről a punter lesz a legtöbbet a pályán, Belichick kényelmesen mutatja meg Prescottnak és Zeke-nek, hogy ki itt a tapasztalt főnök, és ki a lehetőséget kapó zöldfülű. A Pats legalább kétszer annyi pontot szerez, mint a Cowboys.

 

Bold: olyan pontszámot fog hozni a SB, ami még soha nem volt az NFL történetében.

 

jimboy

playoffpicture

 

AFC: A Wild Card kör minden idők egyik legérdektelenebb hétvégéje lesz az NFL történetében. A kegyvesztett milliomos és a zöldfülű csatájából a védelmének köszönhetően a Texans fog továbbjutni, míg a Steelers alapos bosszút áll a Miamin az alapszakaszban elszenvedett csúfos vereségért. A divisonal round már egy fokkal izgalmasabb lesz, de a Houston az alapszakaszhoz hasonlóan ismét megrázza a pofonfát Foxborough-ban, ellenben a Chiefs és a Steelers egy végletekig izgalmas mérkőzést játszik majd az Arrowheadben, amit Eric Berry picksixe dönt el végül. Az AFC döntőben aztán a legjobb védelem a legjobb támadósorral fog találkozni és habár a bajnokságot a védelmek nyerik, a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is Bradyék jelentik a végállomást a Chiefs számára.

 

NFC: Az AFC-vel ellentétben, itt már az első körben körömrágós mérkőzéseknek lehetünk tanúi. A Seahawks hiába tűnik gyengének, a pocsék formában lévő Lions elleni mérkőzést behúzzák a hazai pályának a rutinjuknak köszönhetően, míg a másik WC mérkőzésen a Giants hiába rendelkezik a rájátszásba jutó csapatok közül a legjobb védelemmel, Aaron Rodgers és a Packers támadósor annyira elkapta a fonalat, hogy erre még nekik sem lesz válaszuk. A következő körben a Packers beárazza a Dallas túlhype-olt fiataljait és tőlük szokatlan módon nem a támadósor, hanem a védelem lesz a győzelem kulcsa. A Seahawksnak pedig már túl nagy falat lesz a Falcons, Wilsonék nem tudják majd tartani a tempót a Ryan vezette támadósorral, így egy meglepően nagy arányú vereséggel búcsúzik a három évvel ezelőtti bajnok a küzdelmektől. Az NFC döntőben aztán igazi adok-kapok lesz a jutalma mindenkinek, aki leül a képernyők elé, melyet végül stílszerűen, egy Hail Maryvel fog megnyerni a Packers.

 

Super Bowl: Brady bosszúhadjáratának tökéletes lezárása lesz a Super Bowl, ahol tényleg nem más fog hajtani minden Patriots játékost, mint hogy lássák, ahogy Goodell átadja a Lombardi-trófeát és az MVP címet minden idők legjobb irányítójának. Ez pedig az eredményben is manifesztálódni fog, a védelem idei legjobb teljesítményével 10 pont alatt tartja Rodgerséket, míg a támadósor ellentmondást nem tűrően masíroz végig a Packers védelmén és alakít ki egy 20+ pontos különbséget a mérkőzés végére. Az MVP Brady lesz, ám a másnapi újságok címlapjára Goodell undorral teli feje fog kerülni.

 

Renningan:

 

15822577_1561786920499955_1681324947727686260_n

 

AFC: Az AFC nem tartogat túl sok meglepetést, hisz három csapat is vagy csere, vagy pedig pocsék irányítóval játszik. Ennek a legnagyobb kárvallottja a Raiders, akik Super Bowlra is esélyesek lettek volna, Conor Cookkal viszont simán lenyomja őket a Texans top védelme és valami hasonlót láthatunk, mint a Broncos elleni utolsó héten. A másik ágon a Patriotstól csúnya verést kapó Dolphins utazik ahhoz a Steelershez, ahol most először lesz együtt a pályán Big Ben, Bell és Brown. Bár az alapszakaszban legyőzte a Dolphins a Steelerst, a rájátszásban azért ez már sok lesz újonc edzővel és csereirányítóval.

 

A Texans@Patriots nagyjából ugyanolyan lesz, mint az alapszakaszbeli meccsük, kis szerencsével a Texans akár pontot is tehet majd fel a táblára. A másik meccs viszont a szezon egyik legjobbja lehet, az elit védelem, Tyrek Hill és a hazai pálya miatt a Chiefs szerintem ezt behúzza. Sőt, a Chiefs hazai pályán a Patriotsot is bőven lenyomhatná, vannak annyira jók, de a rájátszásban, New Englandben nem fognak kikapni Bradyék. Szorosabb lesz a meccs, mint legutóbb, de behúzza ezt most a Pats.

 

NFC: A csoportgyőzelemmel szerintem a Packers járt rosszabbul, nálam jelenleg a Giants a konferencia favoritja. A Lions ennek megfelelően, megszakítva a pocsék sorozatát, nyolc vesztes meccs után végre győz Seattle-ben, sőt, ezután Dallasban is, akik pont annyira beragadnak majd, mint anno a 15-1-es Packers.

 

A másik ágon a Giants elit védelme (akik lötyögve is megfogták a mindenképpen győzni akaró Redskinst) megállítja az ihletett formában játszó Aaron Rodgerst (mindenki más nagy megkönnyebbülésére), majd jó szokásukhoz híven egy másik elit offense-t, a Falconsét is elgyepálják. Elinak annyi dolga lesz csak, hogy ne adják el a labdát. New Yorkban aztán be is jutnak a Super Bowlba, miután a szezon során másodszor is megfogják a Lionst.

 

Super Bowl: Amikor legutoljára Peyton Manning Super Bowlt nyert, akkor rá egy évre Eli is, ráadásul a 18-0-ás Patriotsot verték meg. Ez most is összejön, annyi különbséggel, hogy most végre egy Giants védő (Landon Collins) lesz a mérkőzés MVP-je.

 

 Leonidasz007

 

playoffjosda_patrik

 

AFC: Nem hittem volna, hogy lesz olyan csapat, aki ellen Texans győzelmet várok majd a playoffban, de Carr sérülése teljesen áthúzza a Raiders terveit. A Texans defense passz ellen amúgy is elit, Cookot pedig reggelire eszik majd meg. Csak futással meg nem tudnak felpakolni majd 17-20 pontnál többet. A Texans offense szintén elég impotens lesz, de a Raiders győzelem sokkal kezelhetőbb, ezért egy szűk Texans győzelmet várok. A Steelers először fog a 3B-vel rájátszás mérkőzést játszani, ez pedig elég lesz a győzelemhez, de talán szorosabban, mint sokat gondolják. A Texans Patriotsról aztán kár is beszélni, ugyanaz se lepne meg, ami az alapszakasz mérkőzésen volt. A Chiefs-Steelers viszont egy igazi ki-ki meccs lesz, de egy hajszálnyival jobbnak tartom a vendégeket. Az AFC döntőben aztán már nem tudja megtenni a harmadik lépést is a Steelers, a Patriots hazai pályán viszonylag simán behúzza a mérkőzést.

 

NFC: A Seahawks playoff rutinja a Lions ellen elég lesz, ahogy Rodgers személye is Giants ellen a Wildcard körben így ennek a két csapatnak a továbbjutását várom. A Divisional Roundban aztán két nagyon jó találkozó szemtanúi lehetünk. A Seahawks jelenleg nem úgy néz ki, mint egy SB esélyes gárda, de a Falconst már egyszer megverték és szerintem ez most is megtörténik. A Packers pedig sokkal simábban gyalogol át a Dallason, mint azt bárki is várná. Az NFC döntőben aztán a Packers kamatostul adja vissza a kölcsönt a Seahawksnak és nagyon elfenekelik őket.

 

Super Bowl: Az utóbbi évtized talán két legdominánsabb csapata végre SB-ben találkozik, hogy egy igen magas színvonalú találkozón a Packers – csak úgy mint a szezont – a mérkőzést is a sírból hozza vissza és várhassa bajnokként a jövő évet.

 

katonadani:

 

playoffjosda_dani

 

Az AFC-ből három (de inkább két) csapatot tudok elképzelni a Super Bowlban. A Patriotsnak az AFC-döntőig könnyű dolga lesz, ott a Chiefs viszont feladja a leckét, miután otthon nem lesz igazi ellenfél a Steelers számukra. Ha az Arrowheadben lenne a meccs, a Chiefsre tennék, de megtanultam már, hogy a Patriots ellen nem fogadunk, főleg nem hazai pályán.

 

Az NFC-ből csupán a Seahawksról és a Lionsről nem tudom elképzelni, hogy februárban is pályára lépjenek, a többi négy csapatról könnyű szerrel, így ez a része nagyon izgalmasnak ígérkezik a playoffnak. Stafford bibis ujja miatt a Hawks még nyer egyet, de a Falcons könnyen lép át rajtuk majd a “felső” ágon. Ebben relatíve biztos vagyok, de hogy az alsó ágon mi lesz, arra pézt biztosan nem tennék, így kis túlzással feldobtam 3 érmét és ez jött ki. Jelenleg nem látom, hogy Aaron Rodgerst meg lehetne állítani, de ha valaki képes erre, akkor az a Giants védelme és valahogy meg is oldják, de szükség lesz arra ehhez, hogy Eli valami playoff-formát mutasson. És ugyan úgy tűnik, hogy a Giants a Boys kriptonitja, harmadszor nem sikerült lenullázni Elliottékat. Az NFC döntőben hatalmas összecsapás lesz az első két kiemelt között és mivel a Falcons az én csapatom és ne legyen megint két első kiemelt a döntőben, így legyen a Falcons a győztes. Sőt, ha már lúd legyen kövér és nyerjék meg az SB-t is, hogy kicsit változatosabb tippjeink legyenek.

 

Playoff bold: Tom Brady legalább annyi interceptiont dob a maradék legfeljebb 3 meccsen, mint az alapszakaszban 12-n.

 

Ezek voltak tehát a mi jóslataink, de várjuk a Ti tippjeiteket is, ehhez segítségként itt egy sablon ágrajz. A kiemelésekre figyeljetek!

 

playoffjosda_template

 

Megosztás:
 • googleplus
 • rss
 • mail

Írta: katonadani

 • Boci

  most komolyan, a Dallast ennyire leírja mindenki?

 • úgy tűnik mindenki vár vmi meglepetést és ha már valami, akkor ez tűnik a legvalószínűbbnek. A Packers és a Giants is nagyon nagyon jó

 • jimboy

  Romoval megnyernék. nélküle one and done

 • Raist

  Ööööö, KGYM-ében mi számít a meglepetésnek? Mert konkrétan ha jól látom az összes párharcot megnyeri nála a magasabban kiemelt csapat és slussz és nem csak a Wild Card körben, hanem végig.

 • bg

  :D

 • Attila
 • filozofi

  ez már rögtön meglepetés lesz, ha mindet a papíron erősebb viszi :D

 • szentvik

  Leonidasz joslatanal PIT@KC meccsen az abra alapjan a Chiefs jut tovabb, a szoveg szerint viszont a Steelers.

  Nalam amugy AFC:
  Steelers es Raiders megy tovabb elso korben, Pats siman lelepi a Texans, Steelers szoros meccsen tovabbmegy a Chiefs ellen, aztan a dontoben a Pats behuzza hazai palyan (Steelerseskent remelem ez az utolso megse igy lesz csak a tobbi :D)

  NFC:
  Lions valahogy megveri a Seahawkst, a Packers is tovabbmegy hazai palyan. Kov korben a Dallas lelepi a Lionst, a masik agon pedig a Falcons nyeri a ponthaborut. Dontoben is valamiert a Falconsra tennek.

  SB: Hiaba lesz Ryan alapszakasz MVP, a dontoben alumaradnak viszonylag siman, hala a Pats rutinjanak.

 • akkor majdnem mindegyikünk vár meglepetést :)

 • hopp, Patrik képe my bad, azt egyedül én csináltam a sajátomon kívül… :D javítom máris

 • Bálint Nagy

  https://uploads.disquscdn.com/images/edb7958b8688c21234c8c1f63d223f4efe2c5f87be282bcdb0d70befe659acc5.jpg

  Számomra ez lenne az ideális/reális fa… persze lehet vitatkozni :) (49ers szurkoló vagyok)

 • picksix
 • filozofi
 • jimboy

  DAT ÁGRAJZ

 • Hans
 • chester

  6 nap és már van két év kommentje díjazottam is, jól van srácok, így tovább! :D

 • jajj gyűjteni kéne őket év végi szilveszteri kiadásba, vállalod? :D

 • combat

  öööö Ha jól értem nálad meg a Raiders megy tovább a Pats még is a Texanst veri?! Végeredménybe nem számít, csak a pontosság kedvéért! :)

 • acsdav2

  Nem mondom, hogy rossz a Chiefs védelme, de azért az engedett yardokban 24.csapatot ligaelitnek vagy a liga legjobb defensenek nevezni, sztem erős.

 • eibenp

  A raiders miert enyire eselytelen a texans ellen? Lehet egyedul vagyok de nekem az a meccs egy 50-50

 • chester

  Az, hogy mindenki a Texansra tippelt még nem jelenti azt, hogy egyértelmű. :) Cook volt a döntő faktor igazából, pedig Osweiler sem teszi magasra a lécet. Fogadni azért nem mernék a Texansra. :)

 • makosteszta

  Az engedett yardok azért félrevezető stat, abban nincsenek benne büntetések, sack-ek, labdaszerzések, stb… Hogy mi alapján elitek akkor?
  Engedett pontok: 7. legkevesebb.
  Interception-ök: 1. legtöbb (holtversenyben)
  Összeszedett fumble-ök: 1. legtöbb
  Csak hogy azokat említsem amik kiemelkedőek, és így elsőre megtaláltam :)

 • László Fodor

  Na igen csak ugye egy labdaszerzésre épülő védelem nagyon jó a közepes, gyenge csapatok (offensek) ellen akiktől sok labdát tudnak szerezni. De ha jön egy elit O aki vigyáz a labdára akkor már is nem néz ki olyan jól az a defense.

 • eibenp

  De ez forditva is elsulhet, mert a masik oldalon egy olyan iranyito van akit masodjara dob a csapat a padra playoff elott ->biztos baromi motivalt lehet az onbizalomrol nem is beszelve

 • makosteszta

  Ezt adom, sok fog múlni azon, hogy az offense mit tesz majd hozzá, és tudnak-e majd előnyből játszva nyomás alá helyezni az ellenfél támadósorát és hibákba hajszolni őket. A tavalyi Chiefs-ben ez nem volt benne, de azóta Tyrek Hill felforgatta az állóvizet ;)

 • combat

  https://uploads.disquscdn.com/images/1aac50997bd9f0b7695a73053e81a9e5678fa86758e10ad9d48f0297d2525f09.png

  AFC: A 3B az 3B, a Dolphinstól már az is szép eredmény, hogy bejutottak, szóval szégyenkezés nélkül, de csalódottan sétálhatnak a lefújás után az öltözőbe. Közben meglepetésre a Raiders még a 3. számú irányítóval is nyerni tud, szép keretet adva a Texans idényének. A második körben egy kiváló Hill visszahordás után a hátrányban lévő Steelers Brown-t küldi fel visszahordani, de sajnos ennek sérülés lesz a vége. Így viszont a Chiefs a nyerő, ez mondjuk az Arrowheaden akár elvárás is lehet. A másik ágon a Pats könnyűszerrel veri a Raiderst. Az így kialakult AFC döntőben a Chiefs kicsit bent ragadva az öltözőben 2 TD előnyt ad, amit a végén már nem tudnak ledolgozni.

  NFC: Az NFC-ben a helyzet fokozódik. A Lionsnak lefő a kávé, így nyögve nyelősen ugyan de a Seahawks jut tovább. A második körben viszont a Falcons támadó gépezete simán átmegy a foghíjas Hawks védelmen. A meccsen a Hawks frusztrált védői több kritikus hibát is vétenek.
  A másik ág sem hoz igazi meglepetést, legfeljebb hogy a Packers támadó oldala kicsit leolvad, emiatt az Óriások közel sem átütő támadó sora is pont elég pontot tesz fel, hogy a védelem megnyerje nekik a meccset. A Giants védelme a második körben nem tud még egy ekkora bravúrt bemutatni így a Dallas behúzza a meccset viszonylag simán.

  Superbowl: Csak a mesékben vannak csodák, és kijön a tapasztalat előnye. Prescottnak két eladott labda is összejön Brady pedig szinte hibátlanul játszik. A Pats nyer és Goodell már az átadás közben fogalmazza azt az új szabályt ami a QB-k kötelező nyugdíjazásáról fog szólni, teljesen véletlen 40 évesen…

 • György Márk Kis

  Én inkább ott látom a gondot a Raiders esetében, hogy most egy megcsömörlött passzjáték esetében nem tudnak támaszkodni a futásra. Ha ez meglenne, akkor mondanám, hogy oké. Penn se edzett napok óta.

 • György Márk Kis

  Az 1% esély nem meglepetés? :D Amúgy pont úgy alakult, hogy a szerzett/kapott pontok megfeleltek a kiemeléseknek.

 • renningan

  Az engedett pontok nagyon komoly faktor.

  Hiába jut el mondjuk a Pats hatszor is a red zone-ba és tesznek fel 400 yardot, ha abból egy TD-t, egy turnovert, és négy FG-t rúgnak. Az még mindig csak 19 pont. Az offense-nek 20 pontot kell felrakni és kész. Persze nem lesz egyszerű, de az egy elég komoly fegyvertény.

  Ráadásul vedd azt, hogy a Chiefs védelme úgy engedi a 7. legkevesebb pontot, hogy kétszer játszott a Raidersszel (7. legjobb o), a Chargerszel (9. legjobb o), játszott a Falconsszal, a Panthersszel, a Saintsszel és a Bucsszal (Két top2-as, és két top 18-as), Steelersszel (10), Coltsszal (8).

  Míg a Patsnek úgy van a legkevsebb engedett pontja, hogy kétszer játszott a Jetsszel, volt meccse a Browns, Rams, (30, 31, 32), a 49ers (27.) ellen, amik bőven megdobják a statot. MEg hát alapból nagyon könnyű volt a sorsolásuk, a Cardinals és a Bills offense-t leszámítva nem is találkoztak erős támadósorral.

  Tehát a Chiefs védelme elég elit, a PAtriotsé pedig inkább jó. Mondhatjuk úgy is, hogy a Chiefs D van annyival jobb, a Patsénél, mint a másik oldalon az offense, így tényleg egy izgalmas csata lehet.

 • igniton
 • renningan

  Ja, a Pats Landry Jones féle Steelers ellen játszott :D

  Egyébként csak azért hoztam fel a Patst, mert ők kevesebb yardot és pontot engednek, de ettől még nincs jobb védelmük :)

 • AwesomeOne

  https://uploads.disquscdn.com/images/18753e0bb6f06460084f6d52a9792a92654bc73e695550043112349823c2aff6.png

  AFC:
  A Wild Card körben a Steelers előbb visszavág a Miami-nak, majd az Oakland vall kudarcot a Texans védelmének feltörésében. Brock sem képes annyit hibázni, hogy innen elrontsa, azonban a Pats már más kávéház, és bár a védelem egész emberesen kitart, Brady-n így sem tudnak kifogni.

  A másik ágon kioltja a Kansas védelem a három B-t, és Hill villanása el is dönti a párharcot. A csúcsfokozaton pörgő Chiefs ezek után visszavág a Patsnek a tavalyi fiaskóért. Alex Smith és fiai szétszedik a New England erősnek hitt védelmét, amivel Brady sem tud mit kezdeni az óriási nyomás, és Barry ihletett formája miatt.

  NFC:
  A Hawks sorozata megszakad a Century-n, a Stafford – Tate páros kivégzi az év végére teljesen leolvadó légvédelmüket. Ezzel párhuzamosan a Giants védelme stoppot mutat Rodgers-nek, OBJ pedig első PO meccsén Eli legbénább passzából is TD csinál. A Dallas-al már nem bírnak az oroszlánok, a konferenciadöntőben pedig a 3. menet várja őket a Giants ellen.

  Ismét beigazolódik a mondás, hogy a védelem nyeri a bajnokságot, ezesetben a konferenciát. Az óriások defenseére nincs ellenszere egyik NFC támadógépezetnek sem, amihez hozzájön, hogy Eli is elkezd ébredezni nyári álmából. A Dallas ellen ismét előkerül a sikeres recept, se Elliot, se Dez nem képes érdemi produkciót nyújtani, a védelemet pedig teljesen felőrli a szokatlanul magas snap szám.

  Super Bowl:
  Hasonló képlet mint egy évvel ezelőtt. A Manning vezette óvatos támadósor nehézkesen, de pontokat, míg a betonkemény védelem Collins-al az élen labdákat szerez. Eli nem villog, ellenben nem is szórja el a bőrt, Beckham klasszisa pedig eldönti a mérkőzést a Giants javára.

 • bakero20

  Renningan! ez ilyen keresd a hibát a rajzodban? mert szólok hogy megvan :D Mit nyertem? Egy doboz használt gyufa? Vagy valami? :D :D :D

 • Vicgeordie

  A Pats a mumusai közül idén már lesimázta a Broncost és a Ravenst is. Úgy lenne igazán szép, ha a Giants ellen lenne meg a gyűrű :)

 • Antal Kiss
 • wolandrule

  Nem igazán értem ezt a Giants hype-ot… Az első körben kiesnek. Szerintem Falcons- Patriots SB lesz, ahol Ryan nem tudja megismételni az addigi jó játékát, és először nem lesz szoros egy Patriots finálé.

 • benne van az is, hogy kiesnek, mert Rodgerst nem nagyon lehet most megállítani. De egyébként nagyon jó ez a Giants (védelem).

 • nincs hiba, kiemelés alapján a Lions a Dallashoz kerülne, ha továbbjut

 • wolandrule

  Oké, jó a védelem, de a Lambeau Fielden, a mostani Packers ellen ez kevés lesz. Nagyon meglepődnék, ha nyernének.

 • Elinak ugyanannyi győzelme van POban a Lambeau-n (2-0), mint Rodgersnek (2-2) :)

 • A Packers akkor is verte a Giantset, amikor Rodgers még “szar” volt! Packers-Steelers visszavágó lesz.

 • szentvik

  Hahaha…jogos :D
  Mindenhol az volt h Texans-Pats lesz majd es sikerult ez beirnom magamhoz is

 • wolandrule

  Tudom-tudom, az előbb elfelejtettem azt hozzátenni, hogy ennek ellenére is tartom.

 • Horváth Balázs
 • AwesomeOne

  Csakhogy akkor még a Giants védelme sem állt össze a sok új arccal a keretben. Még a Vikings is átgyalogolt a D-n…

 • AwesomeOne

  Hát jelenleg 1 csapat van az NFC-ben aki megfoghatja a Packers-t, és az a Giants (védelem). A múltban már sikerült, és ha a védelem hozza amit tud, és Eli is jobb napot fog ki, akkor simán nyerhet a Giants. Korántsem ilyen egyértelmű az a GreenBay W…

  A hype meg a védelemnek szól. Ha megnézzük kizárólag olyan csapatok vannak ott az NFC-ben, akiket a támadósor juttatott oda. Egyedül a Hawks-nál nem igaz ez a tétel, de ott meg év végére a védelem is elfogyott a sérülések miatt. És mint tudjuk, a védelem nyeri a bajnokságot, hozzátéve, hogy a támadósorban is ott van egy Eli Manning hatalmas PO tapasztalattal, a liga egyik legjobb elkapója, aki első rájátszás meccsére készül, és még pár jó kiegészítőember. Szóval elit védelem, és potens támadósor, amiből “csak” ki kéne hozni amit tudnak. Idén ezt még nem sikerült megtenni.

 • wolandrule

  Azt gondolom, hogy ha Beckham-et kiveszik a játékból, akkor Cruz-ék kevesek lesznek a megfelelő pont felrakásához, a Packers pedig gyakorlatilag bárki ellen csinál minimum 20-25 pontot. Turnover(ek), Eli tűéles formája kellene ehhez a melóhoz, ha megcsinálják bármi lehet utána.

 • AwesomeOne

  A taktika tényleg ez kellene legyen, és így leírva tényleg egyszerűnek tűnik, de ki veszi ki Odell-t a játékból? Gyenge a Packers secondary ehhez, és ha még sikerülne is, neki elég 1 villanás, hogy TD szerezzen. Shepard-ot és Cruz-t pedig nem szabad ennyire alábecsülni.

  A kérdés inkább az, hogy mennyi ideje lesz Manning-nek passzolni, és hogy az idény végére feltámadó futójáték mennyire fog működni. Nincs rá statom, de emberemlékezet óta nem futott 100y felett RB a Giants-ben, Perkins-nek pedig sikerült az utolsó héten.

 • chester

  Kérdés, hogy ki fogja kivenni Beckhamet a játékból, ha Gunter lesz az egyetlen egészséges és eredeti posztján is corner? Vagy majd megint Jake Ryan áll ki a szélre mint a Lions ellen Ebronnal szemben, úgyis kívánom a szívinfarktust.

 • Frosty

  Ha jelenleg 1 csapat van, akkor 2 hónapja miért verte a Falcons a Gbt? A gb akkor is 4-2 volt, Rodgers jól játszott a falcons védelem meg kb 3x borzalmasabb volt mint a mostani “rossz”.

 • rowi

  na jó-jó, de ki lesz az a vki, aki onnan kiveszi beckhamet?

 • acsdav2

  A statisztikát amit feltesz az NFL a honlapjára, hogy ennyi pontot engedett az adott csapat, abba minden pontot beleszámítanak vagy Special Team és az Offense miatt bekapott pontokat nem veszik figyelembe?

 • AwesomeOne

  Mert az a Rodgers közelsem ez volt… Azt az A-Rod-ot a Falcons után legyőzte a Colts, a Titans, és a Skins is, majd csak ezután kezdett el úgy teljesíteni ahogy most. A mostani ellen elég nehéz lenne pontháborúban nyerni, és bár feljavult a Falcons védelme, de az teljesen egyértelmű, hogy az offense juttatta őket PO-ba.

  A mondandóm kiforgatása meg totál felesleges, egy szóval nem írtam, hogy más ne győzhetné le a Packers-t (pláne Lambou-n kívül), azt meg pláne nem, hogy a Falcons védelem rossz lenne, szóval ne lássunk már rémeket.

 • charliefirpo 99
 • BenszeT

  Telón nincs kedvem nekiállni az ágrajznak.
  AFC: Wildcard: OAK és PIT megy tovább, majd a KC és NE, az AFC döntôn meglepôen sima KC gyôzelem.
  NFC: Wildcard: DET és NYG, majd meglepetésre a DET megy még egy kört, de az NFC döntôben alulmarad a NYG ellen.
  Az SB elôtt mindenki elalèl a NYG vèdelmètôl, de a KC védelme fogja megnyerni a meccset és mindenki Ricsije mellett lesz pár ezer friss KC drukker.

 • wolandrule

  Tuti, hogy lekettőzik, kérdés, hogy a többiekkel mi lesz. Ha lesz nyomás Manningen, akkor bajban lehet a Giants, ha nem, akkor még akár pontcsata is kialakulhat, ami szerintem megint nem a Eli-éknak kedvez. Meglátjuk, érdekes meccs lesz!

 • Jenter

  Bold: Tony Romo-nak be kell majd állnia Prescott helyére a 2. félidőben és hatalmas teljesítménnyel hosszabbításra menti a Packers elleni meccset ahol a pénzfeldobásnak köszönhetően a Packers behúzza esélyt sem hagyva a tökéletesen játszó Romonak.

 • makosteszta
 • Balázs Bodó
 • Zotya

  Én a kovbojokra voksolok :)

 • Zotya

  Ez lemaradt:

 • Zotya
 • pinyOka

  Azért ahhoz, hogy a lions jövő héten a falcons-szal játsszon, nem elég holnap nyerni, múlt hétvégén is nyerni kellett volna :D :D :D