Connect with us

Hír

Egy szavazás választja el a Raiderst Las Vegastól

 

Legutóbb amikor erről a témáról írtunk, akkor még csak arról szóltak a hírek, hogy az anyagi fedezete meglenne egy vadiúj stadion építésének Las Vegasban, ami az egyik kritériuma lenne a költözésnek. Azóta a Raiders elvégezte a szükséges papírmunkát, és már csak a szavazóbizottságon múlik, lesz-e Las Vegas Raiders vagy sem a következő szezontól.

 

las_vegas_raiders

 

Ugye a héten egy másik költözés kérdés végére is pontot tettek, és a Chargers Los Angelesben várhatja az ellenfeleit a következő szezontól. A stadionkérdést hasonlóan oldja meg a Chargers és ha úgy alakul, akkor a Raiders is, vagyis új komplexum hiányában egy már ott lévő stadiont tekintenek ideiglenes otthonuknak. Márpedig a Raiders szeretné, ha úgy alakulnának a dolgok, a sok szurkolói tiltakozás ellenére ugyanis beadták a költözéshez szükséges papírokat, vagyis innentől már a szavazatokon fog múlni a költözés.

 

A dolog egyszerű: ha a 31 másik franchise tulajdonosából 23 igennel szavaz, akkor megszületik a Las Vegas Raiders. A dolog pikantériája, hogy Los Angelesben még mindig a Raiders a legnépszerűbb franchise annak ellenére, hogy immáron két csapata is van a városnak, és Vegas is a nyugati part fontos piacának része. Üzletileg valószínűleg sikeres üzlet lenne a Ligának, ugyanakkor más kérdés, hogy a Black Hole és a méltán híres Raider Nation nélkül mennyire lenne hangulatos egy Vegasban rendezett Raiders meccs.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!