Connect with us

Beharangozó

Elmossa a jégeső a revansot

 

A Pittsburgh Steelers az előző héten megmutatta, hogy lehet tökéletesen visszavágni egy alapszakaszban elszenvedett vereségért, ezen a héten pedig meg fogja mutatni, hogy kell egy revansra éhező fenevadat két vállra fektetni a saját otthonában. Az Arrowhead Stadium ugyan nem a legbarátságosabb környék és az időjárás sem fogja kímélni a feleket, de mint azt tudja mindenki, a Steelers már korábban playoff-üzemmódba kapcsolt és elnézve milyen játékot mutattak, a Kansas City Chiefst is meg fogják verni. A győzelem viszont nem jön ingyen, lássuk, mi fog kelleni hozzá!

 

Steelers Chiefs Football

 

 

Big Bennek fel kell javulnia!

 

Igen, a Steelers irányítójának bizony van mit javítania az idegenbeli játékán, hiszen az alapszakaszban korántsem muzsikált úgy házon kívül, mint a Heinz Fielden. Míg otthon olyan impresszív statisztikákat mutatott, mint a 71%-os passzpontosság, 320 passzolt yard meccsenként, 20 TD és csupán 5 INT, valamint 102,8-as irányítómutató, addig idegenben ezek a számok koránt sem mutatnak olyan jól. A passzpontossága 59%-ra zuhant, mérkőzésenként csak 238 yard jött átlagban, 9 hatpontos mellé 8 interception jött és 78,4-es QB ratinget produkált. Tehát hazai pályán egy Hall of Famer teljesítményt láthattunk tőle, míg idegenben egy közepesnél gyengébb teljesítményt tudott csak kisajtolni magából. Ha nem lesz képes Kansas Cityben feljavulni Roethlisberger, akkor bizony dobhatják a kukába a bajnoki reményeiket az Acélosok, kevés esélyük lesz a győzelemre, mert potens passzjáték híján nem lehet megverni ezt a Chiefst. Ezt a feljavulást mind úgy kellene véghez vinnie a 7-esnek, hogy félig sérülten, a lábát óvva teszi azt és ha belegondolunk abba, hogy milyen félelmetes a Főnökök védelme, akkor csak még nehezebbnek bizonyul ez a feladat. De nem kell félteni az öreget, hisz ő a Man of Steel és oldott már meg nehezebb dolgokat is, nem egy kisebb sérülés fogja visszatartani a harmadik gyűrű megszerzésétől.

 

bigbenfumble

 

 

Kordában kell tartani Hillt!

 

A Kansas City legyőzése önmagában sem bizonyul egyszerű feladatnak és akkor még nem térünk ki Tyreek “The Freak” Hillre, aki a szezon második felében nem egyszer hívta fel arra a figyelmet, hogy minden megmozdulása életveszélyes és könnyen hat pontot eredményezhet. Ezt a csávót bárhol használod, megoldja, hogy az ellenfél megfizessen a figyelmetlenségeiért. Már a mérkőzés elején meg kell mutatni neki, hogy ez a férfiak sportja és a lehető legnagyobb – és persze szabályos – ütésekkel kell elvenni a kedvét a fickándozástól. Mivel visszahordásban, futásban és elkapásban is egyaránt tökéletesen használható, így meglesz az alkalma Shazieréknek, hogy a lehető legnagyobbat osszák ki neki és már az elején megmutassák, milyen beleszaladni az Acélfüggönybe. Még a Steelers 50-ese is elismerte, hogy Hillnél gyorsabb játékossal nem nagyon találkoztak, de azt az újonc sztárnak sem szabad elfelednie, hogy ő se találkozott olyan gyors linebackerrel, mint Shazier. A kulcs mindenképp abban rejlik, hogy már az első negyed korai szakaszában lefektessék a sarokpontokat és tudassák a Chiefs legnagyobb fegyverével, hogy ez nem az a kávéház, ahol ő jót fog mulatni.

 

 

Etetni kell Le’Veont!

 

Nem csak a Cowboys futója éhezik a labdacipelésekre, hanem a liga legjobb running backje is. Szemtanúi lehettünk annak, milyen az, amikor Bell megfelelő mennyiségű labdacipelést kap, melynek szegény Miami volt a legnagyobb elszenvedője. 167 futott yarddal és 2 touchdownnal ünnepelte meg a még mindig csak 24 éves futó élete első playoff mérkőzését, mely természetesen csúcsot jelent a Steelers történetében a rájátszást tekintve. Teljesen mindegy volt, hogy a Dolphins milyen felállással és hány emberes box-szal akarta megfogni Bellt, gyakorlatilag minden futásánál olyan higgadt és magabiztos volt, hogy előbb-utóbb megtalálta a rést a pajzson és egy komolyabb megiramodással büntette a védelmet. Ez gyakorlatilag levédekezhetetlen, így a Chiefs futás elleni védelmének is fel van adva a lecke, ha meg akarja állítani a tehetséges running backet. Annak a run defense-nek, amelyik a szezon során elveszítette Derrick Johnsont, Allen Bailey-t, valamint Josh Maugát is és liga szinten csak 26. a futás levédekezésében a meccsenként átlagban engedett 121,1 yarddal. Sok sikert kívánunk nekik, főleg akkor, ha a Pittsburgh hamar megszerzi a vezetést és nem kell futniuk az eredmény után, akkor aztán felköthetik azt a bizonyos alsóneműt.

 

leveon

 

 

Ott kell győzni, ahol a Chiefs a legjobb!

 

Egy csapat akkor érhet el igazán domináns teljesítményt és győzelmet, ha azokat az embereket veszi ki a játékból, akik a posztjukon a szűken vett elithez tartoznak. A Chiefsnek ilyenből nem is egy van, de most elég, ha Marcus Peterst vagy Travis Kelcet emeljük csak ki. A másodéves cornerback idén 6 interceptiont ért el az alapszakasz során, de nem ez a leginkább megsüvegelendő adat vele kapcsolatban. Az idény során a top 10 elkapott yarddal rendelkező receiverből héttel is találkozott, de egyikőjüknek sem engedélyezett touchdownt, mely névsorban szerepel Antonio Brown neve is. Ez a statisztika több, mint megsüvegelendő, de ne gondoljuk azt, hogy AB84 nem képes megviccelni a fiatal CB-t. Ha a Steelers erődemonstrációt akar tartani, akkor már a mérkőzés elején el kell érnie, hogy Peters elbizonytalanodjon és ezt leginkább azzal lehet, hogy Brown TD-t szerez róla. Ez nem a világ legegyszerűbb dolga, de AB bizonyította már, hogy a legjobbak is kevesek ahhoz, hogy kordában tudják őt tartani. Visszakanyarodva a liga egyik legjobb tight endjéhez, szintén kulcsfontosságú, hogy meccselni tudják őt és ne rendezzen kisebb fesztivált a fekete-sárga védők között. Mindig elhangzik az az állítás, hogy egy safety kicsi ahhoz, hogy le tudja védekezni, valamint egy linebacker pedig túl lomha, hogy a lépést tartsa vele. A Steelersnek viszont van olyan ILB-je, aki erre rá tud cáfolni: Ryan Shazier. Ha a két srác atletikusságát nézzük, akkor mindketten a posztjaik legjobbjaihoz tartoznak, így mindenképp űrharcra lehet számítani kettejük randevúja során. Sőt, ha Shazier kap egy kis segítséget a secondarytől, akkor könnyen le lehet majd venni Kelce-t a pályáról, ezzel elvéve Alex Smith legmegbízhatóbb játszótársát.

 

coatespeters

 

 

Meg kell ragadni az alkalmat!

 

Amióta a Steelers megnyomta a “playoff mode” gombot, azóta teljes mértékkel foghatatlanok és legutóbb, mikor ilyen elánnal vágtak neki a rájátszásnak, akkor csak Aaron Rodgers és a Green Bay Packers állította meg őket a 45. Super Bowlban. Most ugyanez az érzésünk lehet a Pittsburgh-gel kapcsolatban, hogy annyira felpörögtek az utóbbi hetek során, hogy teljesen elképzelhető, hogy Houstonig menetelnek (ahol majd a Cowboys elveri őket). Az utóbbi nyolc meccsükből valamennyit megnyerték és szinte végig rajtuk volt a győzelmi kényszer, mely alatt nem omlottak össze. Ez a nyomás most is rajtuk lesz, és bár ki kell mozdulniuk a szeretett otthonukból, azért bőven szól mellettük érv, hogy miért nem lesz végtelenül kényelmetlen a kirándulás Missouri államba. A Chiefsnek koránt sem sikerült ilyen simán lehoznia a szezon végét, mégis meglett a bye week, ami azonban rosszul is elsülhet nekik. A hideg és a jósolt rossz idő nem fogja zavarni az északiakat, megszokták ugyanis a téli zord körülményeket és nem győzöm hangsúlyozni, hogy olyan magas fordulaton pörögnek, amit nehéz lesz megállítani. A Steelersnek meg kell ragadnia az alkalmat, hogy az elmúlt hetek győzelméből erőt merítve, dagadó önbizalommal fussanak ki a Chiefs otthonában, különben nehéz lesz sikerrel távozni az alapszakasz egyik legjobb és legveszélyesebb együttesének zord barlangjából.

 

pitkc

 

A párharc másik oldalát Leonidasz007 képviseli, ITT olvashatjátok, hogy miért fognak a Főnökök győzelemmel távozni. A korábbi mérkőzéshez, azaz a Packers@Cowboys találkozóhoz pedig ITT (Cowboys) és ITT (Packers) olvashattok beharangozót. Bold predictionjeinket a megszokott módon az összegző kiemelt cikkben nézhetitek meg, ahol kibeszélő is lesz egész este, illetve éjjel. De ha addig is bármi kérdésetek, felvetésetek lenne, ne tartsátok magatokban!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!