Connect with us

Hír

Ötvenkilencedik szezonjára készül a Hall of Famer legenda

 

Dick LeBeau jelenleg a Titans védőkoordinátora és asszisztens főedzője és ez nem is fog változni, ugyanis a csapat főedzője, Mike Mularkey úgy döntött, hogy megtartja a következő szezon kezdetén már 80 évessé váló élő legendát.

 

“Az egyetlen kérdés az volt, hogy valaki akarja-e még, hogy dolgozzak. Mikor Mike azt mondta, hogy szeretné, hogy maradjak, egyből beleegyeztem.” – mondta LeBeau.

 

dick-lebeau-020315-getty-ftrjpg_t4snf2us00u81vqzyy4jehlye

 

LeBeau 1959-ben került az NFL-be és ugyan első edzőtábora után kivágta őt a Browns, onnantól kezdve egészen karrierje végéig, azaz 1972-ig egyetlen egy csapatban, a Detroit Lionsban játszott, mint defensive back. 62 szerzett interceptionje franchise rekord és hetedik az NFL örökranglistáján is ezzel a számmal. A 762 interception utáni visszahordott yardja pedig a harmadik helyre elég a rekordok könyvében. Háromszoros pro bowler és háromszoros második csapatos All-Pro lett pályafutása során, ráadásul a Hall of Fame-be is beválasztották.

 

Azonban LeBeau nem csak a játékáról, hanem edzői karrierjéről is híres, az egyik legjobb az NFL történetében. 1973 óta edzősködik a ligában, 1984 óta pedig (három év megszakítással) legalább védőkoordinátori pozíciót látott el, de volt asszisztens főedző a Billsnél és főedző is a Bengalsnál. Legnagyobb sikereseit Pittsburghben érte el, ahol két Super Bowlt is nyert. Ő találta ki a “fire zone” és a “zone blitz” sémákat, ami a hagyományos emberfogásos blitzelések helyett zónázós blitzelési formák.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!