Connect with us

Minden ami NFL

Ennek a csapatnak volt legkönnyebb rájátszásba jutni az NFC-ből

 

Még a 15. hét után néztem meg – mikor az AFC rájátszás-mezőnye teljessé vált -, hogy kinek volt a legkönnyebb és a legnehezebb a rájátszásba jutás az amerikai konferenciából. Ugyan a tervezetthez képest egy hetet csúszva, de megmutatom, mi a helyzet az NFC-ben ilyen téren. 

 

Ismét fogtam a csapatok sorsolását és összeírtam, hogy az idei ellenfeleik hány meccset nyertek, illetve vesztettek és milyen volt a pontkülönbségük. Sőt, a teljes sorsolás-erősség és pontkülönbség mellett kiszámoltam külön a legyőzött és az őket legyőző csapatok erősségét és átlagos pontkülönbségét is. Ezeket a számításokat mutatja az alábbi ábra kiemelés szerinti sorrendben, ahol zöld szín jelzi a győzelmeket, a piros a vereségeket, a sárga az döntetlent, a lila a legmagasabb értékeket, a türkiz pedig a legalacsonyabb értékeket (kattintásra nagyítható):

 

nfcpo

 

Dallas Cowboys (13-3)

 

A vesztes meccseiken nekik volt a legnehezebb dolguk mérleg alapján és ez csak még magasabb értéket adna, ha az Eagles elleni, második csapattal kiálló meccset nem vesszük számításba. Persze nem meglepő, hiszen csak a Giantstől kaptak ki, de tőlük kétszer. Viszont átlagos pontkülönbség alapján már a harmadik legkönnyebb dolguk volt a vesztes meccseken, nyilvánvalóan ez is a Giants miatt van.

 

A teljes sorsolásuk egyébként a középmezőnybe helyezi őket mérleg alapján, pontkülönbség alapján viszont  a második legkönnyebb mérleget tudhatták magukénak.

 

Atlanta Falcons (11-5)

 

Az teljes sorsolásuk középmezőnyben van mérleg és pontkülönbség alapján. A nyertes meccseiken viszont az ellenfelek pontkülönbsége alapján a második legkönnyebb dolguk volt. Érdekes módon viszont a vesztes meccseiken az ellenfelek mérlege alapján a második legkönnyebb, míg az ellenfelek pontkülönbsége alapján a második legnehezebb sorsolásuk volt az NFC rájátszásba jutott csapatai közül.

 

Seattle Seahawks (10-5-1)

 

Megvan a nyertesünk, ugyanis a Seahawksnak volt a legkönnyebb a sorsolása az NFC rájátszás-résztvevői között. Öt meccsükön (Rams 2x, 49ers 2x, Jets) -816 volt az ellenfelek pontkülönbsége, ez egészen nevetséges, az összetett mutató -328, ez is eléggé, de ez nyilván a fentebbiekből adódik. Egyedül nekik sikerült azt elérni, hogy vesztes meccseiken az ellenfeleiknek negatív legyen az összetett pontkülönbsége, ami a -170-es mutatóval rendelkező Ramstől és a -15-össel bíró Buccaneerstől való zakó miatt alakulhatott ki.

 

SEAHAWKS FILE -- Seahawks quarterback Russell Wilson, amid a leaky offensive line and under pressure from Rams defensive lineman Aaron Donald, attempts a touchdown pass to  wide receiver Doug Baldwin but it goes incomplete in the second quarter as the Seattle Seahawks take on the St. Louis Rams at CenturyLink Field in Seattle Sunday December 27, 2015. The Seahawks lost 23-17, their last home game of the regular season.

 

Green Bay Packers (10-6)

 

A túloldali nyertesünk pedig a Packers, nekik volt a legnehezebb dolguk. Egyedül az ő ellenfeleiknek volt átlagosan pozitív mérlege és a Giants mellett csak az ő ellenfeleik pontkülönbsége volt pozitív. A győztes meccseiken a második legerősebb ellenfeleket kapták, vesztes meccseiken mérleg alapján szintén, azonban pontkülönbség alapján a legerősebbeket.

 

New York Giants (11-5)

 

Ők győzték le a legerősebb csapatokat, amiben nyilvánvalóan hatalmas szerepe van a két Cowboys elleni győzelemnek. A teljes sorsolásuk egyébként a második legnehezebb volt és a Packers mellett csak nekik voltak pozitív összesített pontkülönbségű ellenfeleik. A vesztes meccseiken a középmezőnybe sorolhatjuk őket.

 

Detroit Lions (9-7)

 

A Seahawks és a Cowboys után harmadik helyen végeztek a “legkönnyebb sorsolás” versenyben és mérleg alapján ők győzték le a leggyengébb ellenfeleket. Vesztes meccseiken érdekes módon mérleg alapján a harmadik legnehezebb dolguk volt, de pontkülönbség alapján a második legkönnyebb.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!