Connect with us

Minden ami NFL

Így szívatja meg magát pár csapat

A legegyszerűbb módja, hogy egy csapat tökön szúrja magát az, hogy pocsék játékosoknak adnak nagy pénzt, akiket aztán kivágnak, és emiatt kénytelenek egy csomó halott pénzt benyelni. Természetesen a Saints ennek a legnagyobb mestere, utána pedig a Browns jön a sorban – meg is látszik az eredményeiken. A következőkben megnézzük a három legrosszabb szerződéseket kötő csapatot, és természetesen mutatunk rá ellenpéldákat, hogy hogyan is kell ezt profi módon csinálni.

 

browner-illegal-hit-1

 

Hogy ne csináld

 

New Orleans Saints, 45,5 millió dollár halott pénz

 

A fizetési sapka harmada olyan játékosokra megy el, akik nincsenek is már a csapatnál, ami egyszerűen nevetséges. Junior Galette után úgy fizettek még mindig 12 milliót tavaly, hogy már két éve nem az ő játékosuk. A kivágott CB Keenan Lewis 6,35 millió dollárba került, a kiöregedő guard, Jahri Evans 5,1 millióba fájt 2016-ban. De ez még nagyon nagy jóindulattal elfogadható, hisz ki gondolta, hogy Galette egy övvel fog végigverni egy teljes strandot a nagy szerződése után, ahogy Lewis sérüléseivel sem lehetett számolni.

 

Azonban C.J. Spiller (4,5 millió) és Brandon Browner (4 millió) egyértelműen Sean Payton mester hibája, hisz nem véletlenül vágta ki őket a Bills és a Patriots. Spiller alapból hülyeség volt, hisz volt futó dögivel a csapatban, Brownerért pedig lehetett volna egy 7. körös picket a Patriotsnak és akkor garantált tartalom nélkül az övék lehetett volna.

 

Marques Colston kivágása is 2,7 millióba került, amit sajnos be kellett vállalni: öreg volt már és sokkal jobb opciói voltak Breesnek. Ahogy az OLB David Hawthorne kivágása is egy korrekt roster move volt (2,2 millió), de nagyjából ennyi az annyi. Voltak még kisebb nevű játékosok, akik lapátra kerültek, de azt a 45 milliót nem ők tették ki. Ráadásképp ott van még Drew Brees szerződése, aki a 2018-as sapkából el fog foglalni 18 millió dollárt úgy, hogy nem is lesz érvényes szerződése. A Saints nagyon nagy májer.

 

Cleveland Browns, 33 millió dollár  halott pénz

 

A Brownsnál 12 olyan játékos van, akiknek az elküldése 200 és 750 ezer dollár közötti halott pénzzel járt. Végül is ez rendben is van, hisz újjá kell építeni a csapatot, ezek a játékosok pedig csak töltelék szerepet kaptak. Azonban a Browns olyan játékosokat is elküldött, akik veteránként sokat segíthettek volna a rengeteg újoncnak, meg hát a pocsék draft ugyebár.

 

sad-face-jff-dallas

 

Barkevious Mingo (4,5 millió), Justin Gilbert (2,7 millió) és Johnny Manziel (2,1 millió) – három első körös játékos, akik hatalmas bustok lettek a Brownsban. Nem elég, hogy egy első kört pazarolt el rájuk a csapat, de több mint 9 millióba fáj a nemlétük is. Ahogy 4,6 millióba fájt Dwayne Bowe, minden idők egyik legborzalmasabb igazolásának az elküldése is. Az elkapó két évre kapott 13 milliót 2015-ben, cserébe pedig 53 yardot szerzett, pedig teljesen egészséges volt.

 

John Hughes elküldése 2,9 millióba került, de ez egy teljesen vállalható lépés volt, ahogy Paul Kruger sem hiányzik (1,2 millió). Nem úgy Donte Whitner és Karlos Dansby, akik még mindig bőven elférnének ebben a Browns védelemben, ráadásul hatalmas segítséget nyújthatnának az újoncoknak. 7,5 millió dollár halott pénzbe került az elküldésük, pedig ennyiért akár játszhattak is volna.

 

Atlanta Falcons, 25,7 millió dollár halott pénz

 

Meglepő, de a 11-5-ös Falconsnak is volt pár rossz üzlete, bár rajta kívül még három csapat van ehhez hasonló szinten. Ők a left tackle Sam Bakeren buktak nagyot, 6,4 millió dollárt, szerencsétlen folyamatosan sérülésekkel küzdött. Hasonlóan jártam Jon Asamoah-val, ő két évvel a 2014-es leigazolása után lett kivágva, azóta pedig vissza is vonult (3,9 millió).

 

roddy

 

Az elkapó Roddy White (3,7 millió) fölött eljárt az idő, ahogy DT Paul Soliai (1,4 millió) és S William Moore (3,3 millió) is kiöregedett már, Hasonlóan az immár a Seahawks színeiben ellenük pályára lépő Devin Hesterhez, bár ironikus lenne, ha a nagy öreg pont ellenük villanna meg.

 

Akik tudnak

 

Igazából nincs is értelme külön bekezdéseket szentelnünk a három, sőt legyen négy kiemelkedően jól gazdálkodó csapatra. A legjobban a Dallas Cowboys vigyázott a pénzére, a 2,4 milliós dead money három játékos kivágása után keletkezett, egyikük sem volt kezdő. A Cincinnati Bengals is hagyományosan jól gazdálkodik, a 3,3 milliójukat egyedül a pocsékul rúgó Mike Nugent 1,3 millás halott pénze dobta meg. A Green Bay Packersnek is jár a pacsi, hisz például Josh Sitton elküldését is megoldották 300 ezer dollárból. Illetve még meg lehet dicsérni a Jacksonville Jaguarst, akik mindössze 4,7 millió halott pénzt hoztak össze 2016-ban, bár ezt jövő ilyenkor már aligha mondhatjuk el, mert hatalmas nagytakarításra lehet majd számítani.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!