Connect with us

Összefoglaló

Meggyalázták a Steelerst és a Packerst

 

Hiába a legjobb csapatok játszottak egymás ellen, alázásokat és gyalázásokat láttunk. A Steelers nem volt ellenfél a Patriotsnak, a Packers pedig talán még annyira sem a Falconsnak, egy félidő után mehettünk is aludni.

 

16178516_10154041064146431_4306303820027671435_o

 

Green Bay Packers@Atlanta Falcons 21-44

 

Nem lett olyan szoros mérkőzés, mint amit mindannyian vártunk, hisz például a fogadóirodák is csak négypontos favoritnak tartották a Falconst. Ennek ellenére 0-31 volt a harmadik negyed elején, az Atlanta zseniálisan játszott, meggyalázták a Packerst. Értékelés:

 

Falcons: Offense

 

Matt Ryan: 10/10

 

Matt Ryan az MVP, az idei szezon legjobb játékosa. Négy yardra volt attól, hogy megdöntse az NFC döntők rekordját, amit egyébként szintén ő állított be: 392 yardot passzolt 4 TD-vel, eladott labda nélkül, valamint volt egy futott hatpontosa is. Elit. Elképesztően vezette a Falcons támadósorát, mindössze három harmadik kísérlet nem sikerült és csak egyszer kellett puntolniuk.

 

Elkapók: 10/10

Futók: 7/10

Támadófal: 9/10

 

Nem mondhatnánk, hogy igazán komoly teszt volt a Packers védelme a Falcons támadósorának, de ettől függetlenül ami jó, az jó. Julio Jones 180 yardot és két TD-t szerzett, köpni-nyelni nem tudtak mellette, Mohamed Sanu 52 yard és egy TD, valamint az egyik onside kicket is összeszedte, a támadófal pedig nem engedett sacket. Egyetlen probléma volt, mégpedig a futójáték.

 

skysports-tevin-coleman-falcons_3876159

 

A 101 total yard nem valami sok, ebben pedig  Matt Ryan 23 yardja is benne van. Nem is feltétlenül a fallal volt gond, egyszerűen nem volt a futójátékra szükség, illetve Freeman játéka sem tetszett. Volt pár érthetetlen futása, amikor tulajdonképpen vakon beleszaladt az előtte lévő falemberbe és egyszer majdnem kiütötte Alex Macket. Ő és Coleman is inkább elkapásokban voltak jók.

 

Pass rush: 6/10

Futás elleni védelem: 7/10

Secondary: 9/10

 

 

Az első félidőben nem engedett pontot a Falcons, bár az inkább a Packers mentális problémáinak és szerencsétlenségének volt köszönhető. A Packers nem létező futójátékát limitálták, bár nyilván nem nagy szó, bár ez még így is bőven elég lehet a Patriots futójátéka ellen, szóval nincs gond. A pass rush korrekt volt a két sack-kel és a folyamatos nyomásgyakorlással, annak ellenére, hogy Vick Beasley kb. semmit nem csinált egész mérkőzésen.

 

A védelem legjobb egysége azonban mégis csak a secondary volt. Egyrészt nem engedtek 100+ yardos elkapót, a három benyelt TD pedig már tulajdonképpen garbage time-ban jött. Továbbá szereztek két labdát: Jalen Collins a Red Zone-ban erőszakolt ki egy fumble-t, a free safety Ricardo Allen pedig egy picket, ami összesen 10 pontot hozott a konyhára.

 

Packers: Offense

 

Aaron Rodgers: 6/10 

 

A fumble, a kihagyott mezőnygól és az elejtett labdák többsége nem az ő sara volt, de ettől még a nulla pontos félidőben ő is kivette a részét. Ez a meccs nagyon jól alátámasztotta azt, amit a múlt héten a Cowboys elleni mérkőzés után írtam: ha Rodgersnek nem ultra elit, hanem csak átlagos napja van, ezt a Packerst bárki megtépheti. A társai lehúzták a szintjükre.

 

 

Elkapók: 4/10

Futók: 1/10

Támadófal: 6/10

 

 

A Packersé után a Falcons védelme volt talán a leggyengébb a rájátszásba jutott csapatok közül. A 6. legtöbb pontot nyelték be, a Seahawks is feltett nekik 20 pontot, tehát az valahol a minimum elvárás lett volna, hogy Rodgersék tartsák velük az ütemet, legalább egy darabig. De nem tudták. Rodgers egymaga majdnem annyi yardot futott (46), mint mindenki más (53), az elkapói legalább öt labdát elejtettek, meg hát ott van ugye a Ripkowski fumble.

 

Lehet, nincs igazam, de én megint elővenném Mike McCarthyt. Az, hogy ennyire összeomlott a Packers támadósora, abban szerintem hatalmas szerepe van. Ebben az offense-ben nincs gerinc, nincs mentális tartás (kivéve az irányítót), ha a játékosok Rodgers felé nem tudnak nézni, akkor senki másra sem. Azt leszámítva, hogy állt az oldalvonal mellett és elégedetlenkedett, vagy éppen szomorúan nézett, nem tett hozzá a játékhoz semmit. John Foxot négy csoportgyőzelem után küldték el a Broncostól, mert nem tudott előre lépni vele a csapat, itt is ideje lenne elgondolkodnia ezen.

 

Pass rush: 0/10

Futás elleni védelem: 6/10

Secondary: -12/10

 

Hol van Clay Matthews? Julius Peppers? Olyan, hogy Packers pass rush, nem létezett a mérkőzésen, még csak idegesíteni sem tudták Ryant. A futás elleni védelem mondhatni jó volt, bár én ezt inkább annak tudom be, hogy a Falcons azt csinált a secondaryvel, amit nem szégyellt.

 

jj

 

Ilyen borzalmas passz elleni védelmet én még nem láttam, pedig az utóbbi időben a Lions védelem azért odatette magát. Hogy LaDarius Gunter mit keres a kezdőben, az rejtély. Dez Bryant szénné égette a múlt héten, most Julio Jones szerzett róla minimum 140 yardot és egy TD-t. Nem mintha a többiek jobbak lennének, de Gunter kb. az a szint, akit rögtön a mérkőzés után ki kell vágni. Nem is értem, miért próbálták meg legalább kettőzni Juliót? Vagy valami mást kipróbálni? Borzalom.

 

Pittsburgh Steelers@New England Patriots 17-36

 

A Patriots úgy ment neki a mérkőzésnek, hogy a 12. hét óta nem volt hátrányban: a játékidő 88 százalékában vezettek, 12 százalékában pedig döntetlenre álltak. Ez a Steelers ellen sem változott, a mérkőzés addig volt szoros, míg nem támadott kétszer a Patriots.

 

aard

 

Nem olyan látványos mint a Falcons, de ugyanolyan hatékony

 

A Patriots támadógépezet valami iszonyatosan jó. Nem olyan látványos, nem olyan komplex, de legalább ugyanolyan hatékony. Tom Brady maga a rendszer, 384 yardot passzolt, ami egyéni csúcsa, három TD-vel, ami már a kilencedik ilyen playoff meccse, ráadásul mindezt eladott labda nélkül.

 

 

A mai kedvence a meccs előtt sérülés miatt kérdéses Chris Hogan volt, aki 9 elkapásból 180 yardot és két TD-t szerzett, tehát hozott egy Julio Jones. Hozzá jött még Edelman a maga 118 yardjával és TD-jével, a kettőjük 298 yardja minden idők legtöbbje egy elkapóduótól konferenciadöntőn. Illetve emeljük ki még Martellus Bennettet, aki ugyan olyan jól nem játszott, de beállt a szurkolólányokhoz és rázta, életében nem ért el még ekkora sikert. Illetve Kyle Van Noy is biztos küldi a hálálkodó SMS-eseket Detroitba, hogy egy hetedik körért a Patriotshoz cserélték.

 

A védelemnek is jár a taps, mert top offense ellen is megállták a helyüket. Két szerzett labda és 17 engedett pont, abból is nyolc a meccs végén, amikor már senkit nem érdekelt semmi. Nem elit a Patriots védelme, de ott vannak, ahol kell és sokkal nehezebb lesz a Falconsnak feltörni őket, mint fordítva. Matt Slater viszont borzalmas, az, hogy ő All Pro és Pro Bowler, csak azért történhetett meg, mert a szavazók jó eséllyel nem ismerik más ST játékos nevét.

 

JPG

 

Mellesleg ez lesz a Patriots 9. Super Bowlja, Tom Brady és Bill Belichick pedig a hetedik döntőjükre készülnek (külön-külön és közösen is), természetesen mind a négy rekord. Amúgy BB a pódiumon kijelentette, hogy 50 percig minden király volt, szóval akik engedték azt a negyedik negyedes TD-t, most retteghetnek.

 

Semmit nem ért a BBB

 

Hiába volt teljes a Steelers arzenál, nem ér semmit sem. Persze lehet mondani, hogy Bell korai kiesése meghatározta a mérkőzést, de ez gyenge kifogás, DeAngelo Williams stílusa úgy tűnt, jobban illik a Patriots ellen, és önmagában hasznosan játszott. Viszont ez így is nagyon kevés volt, a futójáték halott volt, a passzjáték pedig esetlen.

 

Big Ben továbbra sem játszik jól, a tavalyi elit formájából semmi sem maradt. 314 yard, egy negyedik negyedes TD és egy INT, ennyi volt a mérlege. Antonio Brown sem villogott, 7 elkapás 77 yard, a sztárok becsődöltek, így pedig a védelemre maradt minden, akik eddig sem voltak toppon, a két sackjüket leszámítva mintha pályán sem lettek volna.

 

hi-res-7824730_crop_north

 

Az egészben egyébként az volt a legnagyobb csalódás, hogy nem látszott a tűz a Steelers játékosain, ötlettelenül és lelketlenül kószáltak a pályán, még 9-17-nél sem érződött, hogy itt most lesz valami. Csalódás ez, mert a Steelers volt az AFC második legerősebb csapata, viszont így legalább az a két csapat játszik a Super Bowlon, amik a legjobban megérdemlik.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!