Connect with us

Minden ami NFL

Megszavaztuk a szezon legjobbjait!

 

A Super Bowl előtti estén adja át a legjobbaknak járó díjakat az NFL. Ki lesz a szezon legértékesebb játékosa? A legjobb támadója és védője, vagy az év edzője? Egyelőre még csak találgatni lehet, mi (balentin, chester, KGYM, renningan, rowi, leonidasz, jimboy, katonadani) azonban már most kiosztjuk a legjobbaknak járó elismeréseket.

 

nfl_honors_2016_rgb

 

MVP: Matt Ryan, QB, Atlanta Falcons és Tom Brady, QB, New England Patriots

 

Bár a valóságban azért erre kevés az esély, mi mégis megosztva adjuk az MVP címet a 2016-os szezon két legjobbjának: Matt Ryannek és Tom Bradynek, mindketten 4-4 szavazatot kaptak.

 

Brady mellett szól, hogy ugyanúgy 11 győzelmet szerzett, mint Ryan, viszont neki erre az eltiltása miatt mindössze 12 meccse volt. Ezeken 28 TD-t passzolt két interception társaságában, ami minden idők legjobb aránya. Ráadásul vezetésével első kiemelt lett a Patriots, tulajdonképpen tökéletesen játszott.

 

Nem mintha Ryan ne formálna jogot az elismerésre, sőt, a valóságban jó eséllyel az övé lesz az elismerés. 4944 yardja a második Drew Brees mögött, 69,9 százalékos passzpontossága a harmadik Brees és Sam Bradford után, 38 passzolt TD-je a második legtöbb, miközben passzonkénti 9,3 yardos átlaga és 117,1-es passer ratingje toronymagasan az első (all time 4.). Mindössze hét interceptionje volt egész szezonban, pedig ő dobta a legtöbb hosszú passzt és ő nyelte be a hatodik legtöbb sacket. Minden létező kategóriában top3-as, erős ellenfelek ellen játszott, abszolút megérdemli.

 

A passer ratingje azóta  117,1.

A passer ratingje azóta 117,1.

 

Érdekes módon Vegas szerint Zeke Elliott a legesélyesebb a címre (11/4), utána jön Ryan (3/1) és Aaron Rodgers (3/1), majd Tom Brady (4/1).

 

Offensive Player of the Year: David Johnson, RB, Arizona Cardinals

 

Ha DJ-vel a Cardinals bent lenne a rájátszásban, akkor jó esélye lenne az MVP-re. Sokkal rosszabb volt a támadófala, meg úgy az egész offense körülötte, mint a Dallasnak (Zeke Elliott) vagy a Steelersnek (Le’Veon Bell), mégis 2118 total yardot és 20 total TD-t szerzett, ami a legtöbb a ligában. Ráadásul nem csak egy-egy jó meccse van, hanem folyamatosan jól teljesített, nem véletlen, hogy míg nem sérült meg az utolsó meccs elején, minden alkalommal 100+ total yardot szerzett, amivel beállította a legendás Barry Sanders rekordját. Hat szavazatot kapott, egy-egy ment még Zeke-re és Matt Ryanre.

 

Defensive Player of the Year: Landon Collins, S, New York Giants

 

Szoros volt a csata Collins és Khalil Mack között, 4-3-ra tudott nyerni, illetve Eric Berry kapott még egy szavazatot. Bár Mack a szezon közepén átment állatba (sorozatban nyolc meccsen sack, összesen 10), de szezon elején és végén halványabb volt, a 11 sack, egy pick six és öt fumble pedig nem lesz elég a címhez.

 

NFL: Cincinnati Bengals at New York Giants

 

Landon Collins ugyanis 125 tackle-t jegyzett, négy sacket, 18 leütött passzt és öt interceptiont, amiből egyet vissza is vitt TD-re. Solo tackle-ből egyébként 100-at jegyzett, amivel Kwon Alexander után a második. A liga egyik legjobb védelmének legjobb játékosa.

 

Offensive Rookie of the Year: Zeke Elliott, RB, Dallas Cowboys

 

A remek teljesítménye miatt a Bears futó Jordan Howard és természetesen Dak Prescott is kapott szavazatot, azonban döntő többségben Elliottot láttuk a legjobb újoncnak. Úgy vert 320 yardot a második helyezett futóra (aki egyébként az újonc Howard volt), hogy csak 15 meccsen játszott, 108,7 yardos meccsátlaga a legjobb a ligában, 15 futott TD-je a harmadik legtöbb és még elkapásoknál és blokkolásnál is lehetett használni.

 

Defensive Rookie of the Year: Joey Bosa, DE, San Diego Chargers

 

Itt nem volt kérdés, mindenki Bosára szavazott. Sokat szenvedett vele a Chargers, mire meg tudtak egyezni a szerződéséről, de utólag kiderült, hogy ez hülyeség volt a részükről, ez a srác minden pénzt megér. Nagyon ritka, hogy egy újonc pass rusher 10 sacket szerezzen egy szezonban, hát még 3-4-es defensive endként, Bosa azonban mindezt 12 meccsen összehozta, 10,5 sackkel a 13. lett a ligában.

 

joey-bosa-san-diego-chargers

 

Comeback Player of the Year: Jordy Nelson, WR, Green Bay Packers

 

Ebben a kérdésben is viszonylag konszenzus volt: a sérülése után 97 elkapással (5.), 1257 yarddal (6.) és 14 elkapott TD-vel visszatérő Nelson négy jelölést kapott. Rajta kívül DeMarco Murray 1287 yardos, 13 TD-s (amiből egy passzolt) teljesítmény ért még két szavazatot, valamint kapott egyet-egyet Andrew Luck és Jaj Ajayi.

 

Head Coach of the Year: Andy Reid, Kansas City Chiefs

 

Reidnek már régóta kijár ez, elképesztő, amit a Chiefsszel művelt. Nincs elit irányítója vagy támadófala, nincsenek elit elkapói, az elit futója és pass rushere megsérült, de őt ez nem érdekli. A Chiefs behúzta vele a csoportot, ráadásul a második kiemelés is az övék lesz. Ha Justin Houston visszatér, akár még a Patriotst is megfoghatják. Nekik van erre most a legnagyobb esélyük az AFC-ből.

 

hawhahih-0

 

Egyébként a 10-6-os szezont futó Adam Gase lett a holtversenyben a második a szavazáson, könnyebb sorsolás ide, vagy oda: egy PO helyet nem kell magyarázni. Ahogy a Cowboys 13-3-as szezonját és az NFC első helyét sem, Jason Garrettnek is jár a taps. Valamint KGYM adott egy jelölést Jack Del Riónak, bár utólag Carr pályán hagyása (bár abszolút érthető volt), sokat ront a megítélésén.

 

Assistant Coach of the Year: Scott Linehan, OC, Dallas Cowboys és Kyle Shanahan, OC, Atlanta Falcons

 

Egyik szakembert sem kell különösebben magyarázni. Shanahannel Matt Ryan jó eséllyel MVP lesz, a Falconsé pedig a liga legjobb offense-e. Linehan pedig az újonc Zeke Elliotból és Dak Prescottból csinált MVP kandidánst, ez a Cowboys offense miatta is olyan, amilyen.

 

Anthony Lynn, a Bills szezon közben kinevezett OC-je, majd ideiglenes vezetőedzője is kapott egy jelölést a Bills 6. legjobb támadósoráért és liga elit futójátékáért, míg Steve Spagnuolo a Giants védelem elitté formálásáért érdemel dicséretet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!