About the author

Related Articles

 • pritek

  Szeretném ismételten leírni, hogy Palmernek nem volt pocsék szezonja és nem, nem rajta ment el a szezon. Aki látott Cards meccseket az tudja, hogy mit kapott idén. 40szer sackelték a formát és még vagy kétszer ennyi ütést kapott, meg még egyszer ennyi alkalommal menekült ki kb csodával határos módon.
  Nem állítom, hogy a tavalyi formáját hozta volna, de távolról sem volt pocsék. Sőt. Az összes egységből talán ő volt a legkevésbé okolható a szereplésért..

 • Carey25

  Az Ofal az ST meg a dropfiúk elintézték a szezont.

 • Kopi3.14

  Saints, Texans?

 • bg

  Ha a Jags vinné őt + JMD-t, azt bírnám. Bírom nagyon a Jags-t és szerintem kb ennyire lennének egy jó szezontól. 1/4-et nem adnám oda érte, 2/4 + 4/4-ért szerintem odaadná őt a Pats, esetleg még valami apróval megfűszerezve. Jags keret szerintem nagyon jó tehetségben, csak megfelő stáb kéne, meg egy irányító. (mondom ezt úgy, hogy inkább Bortles párti vagyok, mint nem, de ha nem Ő, akkor Jimmy lenne jó oda, draftolni ne draftoljanak irányítót)

 • bg

  A Texans szerintem nem lépi meg ugyan azt megint, hogy egy pár meccses backupot leigazol, még ha Garoppoloval valszeg jól is járnának, de Oswinál mindenképp jobban. Sainstől Brees szerintem nem megy el még.

 • amit bg ír, plusz Saintsnek semmi pénze nincs még egy QBra, Breesnek is milliárdokat fizetnek

 • Boldi Bárdos

  Valahogyan így is úgy is kell a Cardsnak szerintem egy QB. És ez nekem tutibbnak tűnik mint egy draft. Sose volt kedvenc Palmer. Remélem megadják az esélyt Larrynek az SBre ezzel mert nagyon úgy néz ki, hogy max még egy év van benne.

 • az összes cards meccset ugyan nem láttam, de azért jópárat megnéztem plusz el-elkapott jelenetek redzone channelen, de nem tudom miért helytelen megállapítás, hogy rossz volt Palmer idén. rengeteg borzasztó döntést hozott, el is késett sokszor.

  megnézve PFFnél, 17. QB grade-et kapta idén

 • Kopi3.14

  Viszont az kiderült, QB need van Houstonban. Ki lehetne vágni Brokit és akkor lenne irányító. Viszont akkor tényleg kéne JMD is.

  Brees mögött pedig egy szezonos padozás bele férhetne, hisz sanszos, hogy Drew vagy a fizuja, vagy a kora miatt lassan menni fog.

 • Oweilert nem lehet kivágni minimum egy évig még (25M halott pénz), Breest sem (37M halott pénz)

 • Bortlest a GM ott tartja

 • bg

  hát a Brees-es dolog igaz, viszont akkor utána a Saintsnek kéne nagy szerződést adni Garoppolonak úgy, hogy nem volt előtte kezdő. Szerintem ha megy, akkor kezdőnek megy valahova.

 • bg

  A Texans meg szerintem “presztizsből” nem lépné meg kvázi ugyanazt.

 • Kox#

  A jags egy elég jó választás lenne JMD -vel együtt + fiatal tehetséges csapat.. lenne bennük potenciál.

 • bg

  hát ja, ha Bortles is menne akkor a GM elismeri, hogy a QB draftot is elbaszta a HC választás mellett. Tökös lenne, ha bevállalná ezt a JMD+JG pakkot :-D

 • Kopi3.14

  Brees esetén pont ezt mondtam. 2017-ben még marad, utána ellovagol a naplementébe. Vagy Clevelandbe.

  Broki mellé egy évet olcsón lehetne, aztán kapja a szerződést, Broki meg megy ahova akar.

 • halkan jegyzem meg, hogy hatalmas a hype Garoppolo körül de azért annyit nem mutatott, hogy magabiztosan ki lehessen jelenteni, hogy franchise irányító lesz belőle máshol. Nehogy egy osweiler, cassell vagy hoyer 2.0 legyen belőle

 • YNWA21

  pont ez jutott eszembe

 • pritek

  Suhanjunk tovább a rossz és a pocsék közötti különbségen, ezen nem fogok fennakadni.
  Ugyan nem elemeztem ki Palmer minden játékét mint a PFF, de ellentétben veletek én az összes Cards meccset láttam (van amit nem is egyszer) és biztosan mondhatom neked, hogy nem Palmeren ment el a szezon és rosszul sem játszott.
  Sajnos nem áll módomban mindent statokkal alátámasztani de azért néhányat összekaparok.
  Tavaly MVP szezonról beszéltek nála. Tavaly idén viszonylatban a pontossága 63.6/61 %, yardok 4671/4233 (idén egy meccsel kevesebb), TD 35/26, INT 11/14, Fumble 6/14.
  Na most ha a tavalyi MVP méltó szezon lett volna, akkor azért azt ne mondjuk már, hogy ezek fos szar statok. A TD lényegesen kevesebb, de a futott TD-k száma nőtt és még így is csak 9 játékos dobott többet nála. a pontosság és az INT különbsége kb elhanyagolható, főleg ha figyelembe vesszük a Miami meccset. Persze ezek nem jó számok, de BA rendszerében benne vannak a hosszú passzok és a magasabb hibaszázalék. Nem egy Miami, vagy Vikes offense ahol odapöckölöd a labdát aztán menjél fiam. A Fumble egy fura dolog. Nem tudom megítélni, hogy ez mennyire center, QB hibája, itt is volt a Miami meccs ahol látni nem lehetett úgy ömlött az eső, nem tudom, hogy ezek elvesztettek voltak e vagy sem, de ezt meg is hagyom a profiknak azzal a kitétellel, hogy úgy nem nagyon vesztett labdát, hogy azon meccs múlt volna. Félreértés ne essék, nem ilyen számokat szeretne minden szurkoló látni a szezon végén, de ez még bőven az átlag kategóriában van. Yardban ott az egy meccs amit kihagyott, plussz egy kicsi. De ha meglett volna a 16 meccs, top 5-ben végez….feltételezve, hogy dob 200 yardot a Frisconak amit kihagyott.
  Térjünk át a körülményekre. Szerintem nem volt csapat ahol több drop lett volna idén mint nálunk. Na jó, persze biztos volt, de félelmetes mennyiségű labdát ejtettek el az elkapók. És itt sokszor tökéletes labdákról beszélek.Floyd egészen egyszerűen maga volt a megbízhatatlanság, egy kalap szar volt. Többet ártott ennek a csapatnak idén, mint Derek Anderson annak idején. Volt, hogy odáig el sem jutott, hogy elejthesse a labdát, mert bűn rossz utat futott, az end zoneban a védő mögé kanyarodott, ahelyett, hogy elé állt volna és ez valahogy igen jellemző volt a többiekre is. Az eladott labdáinak a harmada fixe olyan hibákból adódott, hogy időzített dobásoknál nem volt ott az elkapó ahol kellett volna, átment a kezük között a labda, stb.
  De rendben az előbb már eljutottunk oda, hogy eldobta a labdát. Fent már írtam, hogy 40 alkalommal sackelték. (Tavaly ez 25 volt). Ennél sokkal többször ütötték meg, siettették és még többször menekült ki. Ez a minősíthetetlen támadófal játéknak volt köszönhető. Palmer az egész szezont olyan nyomás alatt játszotta végig, hogy ilyet még nem nagyon láttam, pedig a Cards falak híresen rosszak voltak az elmúlt egy-két évet leszámítva. Minden meccsen fent volt az under pressure statisztika és folyamatosan a földről kellett felkászálódnia, mert beleállt minden dobásba akkor is ha látta, hogy azonnal telibe kapja valaki ahogy eldobta a labdát. Már önmagában ilyen fal mellett BA rendszerében játszani komoly kihívás, de ha hozzáadod az elkapók teljesítményét és a statokat, akkor a pocsék és a rossz jelzők szóba sem jöhetnek.
  No és akkor ott van a PFF statisztika. Persze ők nagy királyok és bár többen jelezték már a ligában, hogy miből gondolják, hogy ők tudják mi is volt hívva igazából, szerintem nem egy rossz kiindulás, viszont ez sem mutat meg mindent. Nézzük meg a meccseket, hiszen a W számít legjobban. Pats – Semmit nem tudott volna hozzátenni. Elvitte a csapatot a potencionális győzelem kapujába és akkor rossz snap a rúgásnál… Bucs – W. Buffalo – ott fos volt. De mindenki más is. Itt volt 2 INT ami egyértelműen az elkapók hibája volt. Rams – Erre nem nagyon emlékszem, de 13 pont a Ramsnek halovány. Jets – W. Hawks – Ez egy brutális védelmi csata volt. Ráadásul 2 FG is kimaradt, ebből egy ugye automatikus győzelem lett volna. Tehát ismét a győzelem kapujába vitte a csapatot és a spec team beleszart a műzlibe. (jelzem már itt 5-2-re kellett volna állnunk) Panthers – Na ez sem rajta ment el. 363 yard 3 td 1 int, 111-es rate, mindezt 8 sack mellett. Frisco – W. Vikes – Palmer átlagos volt, az elkapók viszont egy pick6-et hoztak össze, illetve a special team ismét brillírozott…ja nem, sack itt is 4.ATL – Palmer átlagos a védelem és a spec team ismét leszopatott minket. WAS – W. Ráadásul itt remekül is játszott. MIAMI – Az időjárás nem irányítónak való volt. Viszont a végén a sírból rángatta vissza a csapatot, csak azért hogy megnézhessük ahogy a ST és a védelem végigkíséri a pályán a Dolphinst egy győztes FG-ra. NO-hiába verette az offense és tettek fel 41 pontot, a védelem nem jelent meg a meccsen. SEA – W és nagyon nagyot játszott, RAMS – W. és nem volt szar.
  Mindent egybe vetve kurva tökösen játszott, próbálta vinni a megkívánt Offense-t, de sem a fal, sem az elkapók nem voltak partnerek és ha éppen nem ők akkor vagy a ST kúrta seggbe a teljesítményét, vagy a védelem. Palmer volt a legkisebb rossz a szezonunkban.
  Röviden kb ezért nem helytálló, hogy szar lett volna.

 • atis123Juve

  Jogos, bár Osweiler még nem bukott egyértelműen.

 • wolandrule

  Van benne igazság, de sokkal jobban fest a pályán, mint pl. Brock. Jobb a mozgása, jól lát a pályán, jól dob. JMD-vel párban bőven megéri a kockázatot.

 • combat

  Ez igaz, de az is, hogy tuti NFL készebb, mint a legkészebb egyetemi irányító. Illetve őt azért már lehetett látni NFL szintű meccseken míg mást nem. Igazából ezért nem értem, hogy miért ne érne meg egy első körös picket? Róla jóval többet tudnak az edzők mint egy rookieról.

  Tehát ha valaki instant kezdőt akar, akkor inkább őt mint egy egyetemi újoncot kellene választania szerintem. Egyszerűen mert inkább valószínű hogy beválik mint hogy nem. Ez pedig NFL szinten már kőbe vésett tény mint tudjuk.

 • azért jóval többet nem tudnak, látták 3 meccsen, nem túl sok. Plusz egy újoncnak nem kell kifizetni 15+ milliót, Garoppolonak második szerződésére már valszleg igen. (idei classból egyiket se vinném Garoppolo helyett mondjuk, csak általánosságban írtam)

 • a pocsék szó lehet túlzás, valószínűleg az is (mondjuk nem is én használtam). Szerintem a rossz vagy gyenge viszont nem, főleg ha viszonyítjuk a tavalyi teljesítményéhez. Ha csak úgy nézzük, akkor az átlagos jelző talán jobb, de jónak nem nevezném az idei játékát, körülmények ide vagy oda.

  dropokhoz: 19. a ligában 18 droppal a és 20. a ligában drop% alapján sportingcharts szerint (ez az első amit a google kidobott)

  PFFhez: a héten jön a cikkem arról, hogyan értékelnek, szerintem mindenképp érdemes lesz elolvasni :)

 • Kox#

  Nem hiszem hogy 2/4 +4/4 ért oda adnák. Főleg ha azt nézem, hogy most a piacon nem sok név mozog… (Romo lesz szerintem talán az egyetlen garoppolot leszámítva, de Romo úgyis denverben fog kikötni :D ) szerintem most nagyobb a kereslet mint a kínálat. És ez Garoppolo értékét növeli.

  Ha beválik, mert szerintem NFL kèszebb irányító mint egy újonc akkor egy 1/4 sem sok érte, igaz nem tudom milyen az idei újonc qb felhozatal?! Ha valami többet tud nyugodtan írja meg… érdekel a thémaa. ;)

 • Kox#

  Na ez a mondandó aztán ki lett fejtve rendesen! Majd emlékeztessetek, hogy ne baszakodjak Cards szurkolóval mert véresen eszik a steaket :) :D

 • pritek

  Jónak én sem neveztem. Ha jó lett volna, lehet bejutunk, ha olyan számokat hoz mint tavaly, akkor biztosan bejutunk. A körülmények azonban nem voltak ugyanazok, ő pedig egy átlagos teljesítménnyel 7-8-1-ig jutott a csapattal. Nem játszott rosszul.

 • pritek

  Az a baj, hogy nincs az az épeszű GM aki azért adna egy első, meg egy negyedik kört, hogy egy olyan játékost megszerezzen, aki a legjobb esetben a következő évben nem lép pályára, legroszabb esetben pedig sosem lép pályára. Nincs semmi garancia arra, hogy egy év múlva szerződést tudnak kötni vele és ha nem marad, akkor az első körért, meg a többiért elvettek valaki elől egy roster helyet, feleslegesen tanítgattak egy QB-t és nagyjából ennyi. Ha kétséges, hogy megér ennyit, nem fognak belemenni. Ha nem kétséges, akkor valaki olyan elviszi aki már jövőre is tudja használni. Mindezek mellett nekem szimpatikus Jimmy fiú és adnám, ha ez így megvalósulna, de nagyon meg lennék lepődve, ha bármi hasonló történne.

 • szar a qb felhozatal idén. Amúgy a class erős, két kifejezetten gyenge pontja van: QB, OL (főleg OT)

  De ettől függetlenül láttam már 5 QBt is top10be mockolva, mert nagy a kereslet, de big boardokon meg se közelítenék ezt a helyet. Van aki egyenesen a 2013-as QB-classhoz viszonyítja (Manuel, Geno)

 • bg

  nem biztos, hogy jobb opció, mint az egyik rookie, de amit mutatott az tényleg szép volt, na meg ha egy nagyjából lutri rookiéert tradelnek csapatok 1/1-re több első és 2. köröst odaadva, akkor szerintem megéri Garo az 1. köröst, ha nem is top 15-ből. Nagy pénz meg lehet neki adni igen, de ha jó lesz szerintem örömmel adnak neki. ha meg nem, még mindig el lehet engedni jövő év végén.

 • Arnold Patsenegger

  Romon és Garoppolon kívül van olyan irányító akiért érdemes tradelni vagy lesz olyan FA akit a csapatok leigazolhatnak? Mármint olyan akit érdemes!?

 • Tyrod, McCarron neve merülhet fel hirtelen, v Cousins ha nem fizetné meg a skins

 • ZERO_L

  ha mutatott volna, akkor nem 1+4 körös cetlivel árulnának egy biztos franchise irányítót, hanem min a dupla ennyiért

  a benne lévő potenciált árulják (árazta be ennyire a Pats), amit majd a GM-ek eldöntenek, hogy megéri-e kockáztatni számukra, ahogy a tavalyi 2 QB feltradenél is hatalmas rizikót vállaltak a GM-ek
  (késői körös franchise QB draftolása meg a lottónál is nagyobb lutri)

  látva, hogy az NFL-ben egy minőségi game manager QB-t (pl Alex Smith) is nagyon meg kell becsülni, szerintem nem túl rizikós az ára és igen simán benne van, hogy csak backup szintet fogja megütni (emlékezzünk vissza pl Foles sokkal több ideig tündökölt, aztán belőle sem lett semmi), ettől még a csapatok fele ugyan úgy bustokat húznak az első körben, így kicsit túl van lihegve ez az ár

  oké, a top5-s pickemet én sem áldoznám be, későbbi már simán megérheti

 • bg

  lehet, hogy azért tényleg nem adnák oda, de 1/4-et meg nem fognak adni érte, ez biztos, pedig szerintem is jobb ötlet lenne, mint egy újoncot draftolni. bortles mellé kizártnak tartom, hogy ezt megtennék. a mostani gm úgyis kitart majd mellette.. meg padról más sem fog elhozni qb-t ennyire alacsony pickért, egyszerűen nem szokás.

 • AwesomeOne

  Szerintem úgy kellene tekinteni Garoppolo-ra, mintha az idei QB class része lenne. Tehetséges, még mindig jó upside-al, 3 évig tanulta a legjobbaktól a szakmát és nem csak irányított már NFL meccsen, de nyert is, nem is rossz statokkal (persze BB rendszerében, ami mindig csalóka). Szóval mindene megvan, tapasztalatból messze több is mint egy újoncnak, szóval szerintem simán megér egy első kört, persze nem top10-et. Semmivel nem nagyobb kockázat mint Goff v. Lynch, ráadásul egyértelműen instant kezdő ember lehetne, ellentétben az előbbiekkel.

  Az anyagiakat sem látom akkora gondnak. Egy top5-ös irányító fizuja sem épp alacsony, ráadásul őt nem lehet elküldeni 1, 2 de még 3 év után sem. Ha totál mellényúlás lesz, akkor is ott lesz még egy jó darabig. Garoppolo első éve alig kerülne valamibe, de meg lehetne nézni, hogy mire képes ha tényleg megkapja a karmesteri pálcát.
  – Ha bizonyít, megkaphatja a nagy lóvét, de megvan a franchise irányítója a csapatnak, szóval mindeki nyer.
  – Ha kérdéses a dolog (sérülés, a csapat volt gyenge, gyanúsan jó volt), akkor mehet rá egy tag. Nem olcsó, de kap még egy esélyt a csapat, hogy végleges döntést hozzon, anélkül hogy végleg eladnák a lelküket – alias: Kirk Cousins esete.
  – Ha bukta, 1 év után el lehet küldeni teljesen ingyen, és – idézőjelben persze – “csak” egy elsőköröst bukott a csapat, de ez simán benne van egy rookie-nál is, akit még mindig fizetni kellene a következő években is (hogy örülne a Texans ha nekik lett volna lehetőségük egy ilyen bizonyítós évre, mielőtt odaadták még a szomszéd tehenét is Brock-ért).

2017 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária