Connect with us

Minden ami NFL

Playoff-jósda

 

Holnap este kezdetét veszi a rájátszás, mi pedig a tavalyi évhez hasonlóan ismét megpróbáljuk megjósolni a kimeneteleket. Már csak 11 mérkőzés van hátra a 2016-os NFL szezonból, úgyhogy mindenki élvezze ki a további találkozókat! Következzenek tehát a mi tippjeink, kommentben pedig várjuk a Ti ágrajzaitokat, a cikk végén egy sablont találtok ehhez.

 

chester

 

chester_playoff_josda

AFC: A Raiders nem fog tudni mit kezdeni QB nélkül, ez a Texans szerencséje, de a Patriots ellen nekik is véget ér a kaland. A másik ágon a Steelers átlépi a Dolphinst, hogy a Chiefs ellen játsszon egy ligaelit offense vs ligaelit defense meccset, ami a támadósor, ezáltal a Steelers győzelmével zárul. Az AFC döntőben pedig hiába a lehengerlő idény a Patriotstól, a Steelers lesz számukra a végállomás.

 

NFC: A Seahawks Earl Thomas hiányát még kibekkeli a Lions ellen, de a ‘hawks legendás PO-formája a Falcons bombaerős támadósora ellen már kevés lesz. A túloldalon Aaron Rodgers MVP formája berepíti előbb a Divisional Roundba, majd a Cowboys rutintalansága miatt az NFC döntőbe is. A Packers passz elleni védekezése eddig bírta a túlteljesítést, és a Falcons ellen a rutin is kevésnek bizonyul, mert a támadósor mellett a védelmük is playoff formában van a Falconsnak.

 

Super Bowl: A rutin meg az évek itt ki fog jönni a Steelers javára. Hiába a feljavult Falcons védelem, a Killer B’s-zel nem tudnak majd mit kezdeni, a Steelers pedig találhat fogást a Falconson. Igazi pontháború lehet majd a döntő, ami a Kohászok 7. Super Bowl győzelmével ér majd véget.

 

rowi:

 

playoffjosda_rowi

 

Ciklus van, nincs mit tenni. Még ha egy évet késett is.

 

NFC: Ennek keretében a Giants kriptonitnak öltözik, és megkezdi menetelését, előbb a Lambeau-n nyernek egy mezőnygóllal, majd Dallasban is. A Seahawks megkapta az ebből az ötből a legideálisabb ellenfelet a Wild Cardra, így egyáltalán nem könnyen, de egy kb. 30-27-es meccsen még valahogy lebirkózzák a Lionst. A Falcons ellen pedig újra megnézhetjük a tavalyi Panthers elleni meccset, nevezetesen az Atlanta nagy előnyt épít, majd ebből ugyan lead, de valamennyi kitart. Kb. 60 pont ez is. A Falcons-Giants döntőben pedig már a hazaiakra is átragad az egyre nagyobb médiavihar hatása, Spagnuolot pajzsra emelik, így Beckhamék készülhetnek a döntőre. Az NFC-rájátszása egyébként roppant érdekes lesz abból a szempontból, hogy több védelem is akkora lyukakkal motorozik, hogy minden párharcban sokpontos meccs várható.

 

AFC: Az igazi izgalmak idén az NFC-ben lesznek főként, mert például a Texans-Raiders még érdekes is lehet és szoros, de hogy a Patriots köszöni szépen a győztest, és bemasírozik az AFC döntőbe, az fix. Mindenesetre ott egy QB az első playoff győzelmét szerzi majd meg, hogy ki az egy hatalmas kérdőjel, de akkor már inkább a Texans, bár a fene se tudja. A másik Wild Card meccsen a Steelers visszavág a Dolphinsnak, de a simától messze lesz. A Chiefs-Steelers végre izgalmakat, és utolsó drive-os vendég fordítást hoz, így a Patriots fogadhatja Big Benéket. Na ez végre igazi rangadó lesz, és hosszabbításban Bradyék behúzzák.

 

Super Bowl: Már eddig is Beckhamről szól a rájátszás, de a döntő végképp, megdönti Fitzgerald összes rekordját (ld. lejjebb), a védelem pedig végül egy interceptionnel megnyeri a meccset. Manning így háromszoros győztes lesz, de az MVP címet ezúttal már nincs képük neki adni.

 

Playoff bold: Odell Beckham mindhárom kategóriában megdönti Larry Fitzgerald 2008-as rájátszás rekordjait (30+ elkapás, 546+ yard, 8+ TD)

 

KGYM

 

po

 

Nagyon egyszerű alapon írtam meg a jóslatomat. Hallgattam az ókori görögök bölcs szavaira, és a szerzett és kapott pontok szerint vezettem végig a playoffot, egyetlen kivétellel: a Raiders-Texans egyértelmű győztese helyett a Texans került előrébb Carr hiánya miatt, de a Patsnek ez teljesen mindegy lesz. A jóslatom szerencsére egybevág a józan ésszel is. Konferenciadöntőre ebből a bagázsból csupán 2 AFC, 2 NFC csapat képes jelenleg, ők kerültek a jóslatom megfelelő helyeire is amúgy.

 

A Super Bowlon a Butler-Ryan-Chung-McCourty négyes teljesen lenullázza a Boys passzjátékát, Hightower pedig kezelésbe veszi Elliott futásait, 50 yard alatt tartva őt. Mindeközben a Brady-bunch felköszönti az átlagnál csupán kissé jobb Dallas-védelmet, és megpörköli őket levegőben 350+ yardra, Lewis és Blount pedig a földön 150+ yardra. A Dallas részéről a punter lesz a legtöbbet a pályán, Belichick kényelmesen mutatja meg Prescottnak és Zeke-nek, hogy ki itt a tapasztalt főnök, és ki a lehetőséget kapó zöldfülű. A Pats legalább kétszer annyi pontot szerez, mint a Cowboys.

 

Bold: olyan pontszámot fog hozni a SB, ami még soha nem volt az NFL történetében.

 

jimboy

playoffpicture

 

AFC: A Wild Card kör minden idők egyik legérdektelenebb hétvégéje lesz az NFL történetében. A kegyvesztett milliomos és a zöldfülű csatájából a védelmének köszönhetően a Texans fog továbbjutni, míg a Steelers alapos bosszút áll a Miamin az alapszakaszban elszenvedett csúfos vereségért. A divisonal round már egy fokkal izgalmasabb lesz, de a Houston az alapszakaszhoz hasonlóan ismét megrázza a pofonfát Foxborough-ban, ellenben a Chiefs és a Steelers egy végletekig izgalmas mérkőzést játszik majd az Arrowheadben, amit Eric Berry picksixe dönt el végül. Az AFC döntőben aztán a legjobb védelem a legjobb támadósorral fog találkozni és habár a bajnokságot a védelmek nyerik, a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is Bradyék jelentik a végállomást a Chiefs számára.

 

NFC: Az AFC-vel ellentétben, itt már az első körben körömrágós mérkőzéseknek lehetünk tanúi. A Seahawks hiába tűnik gyengének, a pocsék formában lévő Lions elleni mérkőzést behúzzák a hazai pályának a rutinjuknak köszönhetően, míg a másik WC mérkőzésen a Giants hiába rendelkezik a rájátszásba jutó csapatok közül a legjobb védelemmel, Aaron Rodgers és a Packers támadósor annyira elkapta a fonalat, hogy erre még nekik sem lesz válaszuk. A következő körben a Packers beárazza a Dallas túlhype-olt fiataljait és tőlük szokatlan módon nem a támadósor, hanem a védelem lesz a győzelem kulcsa. A Seahawksnak pedig már túl nagy falat lesz a Falcons, Wilsonék nem tudják majd tartani a tempót a Ryan vezette támadósorral, így egy meglepően nagy arányú vereséggel búcsúzik a három évvel ezelőtti bajnok a küzdelmektől. Az NFC döntőben aztán igazi adok-kapok lesz a jutalma mindenkinek, aki leül a képernyők elé, melyet végül stílszerűen, egy Hail Maryvel fog megnyerni a Packers.

 

Super Bowl: Brady bosszúhadjáratának tökéletes lezárása lesz a Super Bowl, ahol tényleg nem más fog hajtani minden Patriots játékost, mint hogy lássák, ahogy Goodell átadja a Lombardi-trófeát és az MVP címet minden idők legjobb irányítójának. Ez pedig az eredményben is manifesztálódni fog, a védelem idei legjobb teljesítményével 10 pont alatt tartja Rodgerséket, míg a támadósor ellentmondást nem tűrően masíroz végig a Packers védelmén és alakít ki egy 20+ pontos különbséget a mérkőzés végére. Az MVP Brady lesz, ám a másnapi újságok címlapjára Goodell undorral teli feje fog kerülni.

 

Renningan:

 

15822577_1561786920499955_1681324947727686260_n

 

AFC: Az AFC nem tartogat túl sok meglepetést, hisz három csapat is vagy csere, vagy pedig pocsék irányítóval játszik. Ennek a legnagyobb kárvallottja a Raiders, akik Super Bowlra is esélyesek lettek volna, Conor Cookkal viszont simán lenyomja őket a Texans top védelme és valami hasonlót láthatunk, mint a Broncos elleni utolsó héten. A másik ágon a Patriotstól csúnya verést kapó Dolphins utazik ahhoz a Steelershez, ahol most először lesz együtt a pályán Big Ben, Bell és Brown. Bár az alapszakaszban legyőzte a Dolphins a Steelerst, a rájátszásban azért ez már sok lesz újonc edzővel és csereirányítóval.

 

A Texans@Patriots nagyjából ugyanolyan lesz, mint az alapszakaszbeli meccsük, kis szerencsével a Texans akár pontot is tehet majd fel a táblára. A másik meccs viszont a szezon egyik legjobbja lehet, az elit védelem, Tyrek Hill és a hazai pálya miatt a Chiefs szerintem ezt behúzza. Sőt, a Chiefs hazai pályán a Patriotsot is bőven lenyomhatná, vannak annyira jók, de a rájátszásban, New Englandben nem fognak kikapni Bradyék. Szorosabb lesz a meccs, mint legutóbb, de behúzza ezt most a Pats.

 

NFC: A csoportgyőzelemmel szerintem a Packers járt rosszabbul, nálam jelenleg a Giants a konferencia favoritja. A Lions ennek megfelelően, megszakítva a pocsék sorozatát, nyolc vesztes meccs után végre győz Seattle-ben, sőt, ezután Dallasban is, akik pont annyira beragadnak majd, mint anno a 15-1-es Packers.

 

A másik ágon a Giants elit védelme (akik lötyögve is megfogták a mindenképpen győzni akaró Redskinst) megállítja az ihletett formában játszó Aaron Rodgerst (mindenki más nagy megkönnyebbülésére), majd jó szokásukhoz híven egy másik elit offense-t, a Falconsét is elgyepálják. Elinak annyi dolga lesz csak, hogy ne adják el a labdát. New Yorkban aztán be is jutnak a Super Bowlba, miután a szezon során másodszor is megfogják a Lionst.

 

Super Bowl: Amikor legutoljára Peyton Manning Super Bowlt nyert, akkor rá egy évre Eli is, ráadásul a 18-0-ás Patriotsot verték meg. Ez most is összejön, annyi különbséggel, hogy most végre egy Giants védő (Landon Collins) lesz a mérkőzés MVP-je.

 

 Leonidasz007

 

playoffjosda_patrik

 

AFC: Nem hittem volna, hogy lesz olyan csapat, aki ellen Texans győzelmet várok majd a playoffban, de Carr sérülése teljesen áthúzza a Raiders terveit. A Texans defense passz ellen amúgy is elit, Cookot pedig reggelire eszik majd meg. Csak futással meg nem tudnak felpakolni majd 17-20 pontnál többet. A Texans offense szintén elég impotens lesz, de a Raiders győzelem sokkal kezelhetőbb, ezért egy szűk Texans győzelmet várok. A Steelers először fog a 3B-vel rájátszás mérkőzést játszani, ez pedig elég lesz a győzelemhez, de talán szorosabban, mint sokat gondolják. A Texans Patriotsról aztán kár is beszélni, ugyanaz se lepne meg, ami az alapszakasz mérkőzésen volt. A Chiefs-Steelers viszont egy igazi ki-ki meccs lesz, de egy hajszálnyival jobbnak tartom a vendégeket. Az AFC döntőben aztán már nem tudja megtenni a harmadik lépést is a Steelers, a Patriots hazai pályán viszonylag simán behúzza a mérkőzést.

 

NFC: A Seahawks playoff rutinja a Lions ellen elég lesz, ahogy Rodgers személye is Giants ellen a Wildcard körben így ennek a két csapatnak a továbbjutását várom. A Divisional Roundban aztán két nagyon jó találkozó szemtanúi lehetünk. A Seahawks jelenleg nem úgy néz ki, mint egy SB esélyes gárda, de a Falconst már egyszer megverték és szerintem ez most is megtörténik. A Packers pedig sokkal simábban gyalogol át a Dallason, mint azt bárki is várná. Az NFC döntőben aztán a Packers kamatostul adja vissza a kölcsönt a Seahawksnak és nagyon elfenekelik őket.

 

Super Bowl: Az utóbbi évtized talán két legdominánsabb csapata végre SB-ben találkozik, hogy egy igen magas színvonalú találkozón a Packers – csak úgy mint a szezont – a mérkőzést is a sírból hozza vissza és várhassa bajnokként a jövő évet.

 

katonadani:

 

playoffjosda_dani

 

Az AFC-ből három (de inkább két) csapatot tudok elképzelni a Super Bowlban. A Patriotsnak az AFC-döntőig könnyű dolga lesz, ott a Chiefs viszont feladja a leckét, miután otthon nem lesz igazi ellenfél a Steelers számukra. Ha az Arrowheadben lenne a meccs, a Chiefsre tennék, de megtanultam már, hogy a Patriots ellen nem fogadunk, főleg nem hazai pályán.

 

Az NFC-ből csupán a Seahawksról és a Lionsről nem tudom elképzelni, hogy februárban is pályára lépjenek, a többi négy csapatról könnyű szerrel, így ez a része nagyon izgalmasnak ígérkezik a playoffnak. Stafford bibis ujja miatt a Hawks még nyer egyet, de a Falcons könnyen lép át rajtuk majd a “felső” ágon. Ebben relatíve biztos vagyok, de hogy az alsó ágon mi lesz, arra pézt biztosan nem tennék, így kis túlzással feldobtam 3 érmét és ez jött ki. Jelenleg nem látom, hogy Aaron Rodgerst meg lehetne állítani, de ha valaki képes erre, akkor az a Giants védelme és valahogy meg is oldják, de szükség lesz arra ehhez, hogy Eli valami playoff-formát mutasson. És ugyan úgy tűnik, hogy a Giants a Boys kriptonitja, harmadszor nem sikerült lenullázni Elliottékat. Az NFC döntőben hatalmas összecsapás lesz az első két kiemelt között és mivel a Falcons az én csapatom és ne legyen megint két első kiemelt a döntőben, így legyen a Falcons a győztes. Sőt, ha már lúd legyen kövér és nyerjék meg az SB-t is, hogy kicsit változatosabb tippjeink legyenek.

 

Playoff bold: Tom Brady legalább annyi interceptiont dob a maradék legfeljebb 3 meccsen, mint az alapszakaszban 12-n.

 

Ezek voltak tehát a mi jóslataink, de várjuk a Ti tippjeiteket is, ehhez segítségként itt egy sablon ágrajz. A kiemelésekre figyeljetek!

 

playoffjosda_template

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!