Connect with us

Hír

Szerződése sincs, de SB-t nyerne Chicagónak Jeffery

 

 

A Chicago Bears csapatától már idén kisebb robbantást vártak, miután a csapat free agency tevékenysége és a draftja sem sikerült rosszul. A jó teljesítmény azonban elmaradt és a csapat 3-13-as mérleggel fejezte be a szezont. A legtöbb szem az offseason folyamán két dologra fog szegeződni. Egyrészt a Cutler éra alatt már sokadszor, az irányítókérdés, a másik pedig Alshon Jeffery ügye.

 

alshon-jeffery

 

Jeffery helyzete főleg azután érdekes, miután az utolsó alapszakasz mérkőzés után elég sokat ígérő nyilatkozatot tett. „Garantálom nektek, a következő évben Super Bowlt fogunk nyerni.” Mondta a kiváló wide receiver. Ez két dolog miatt is érdekes. Egyrészt ettől elég messze áll jelenleg a gárda, másrészt – ami a legfurább – Jeffery idén franchise tag alatt játszott, így szabadügynökké válik, kivéve, ha ismét taget kap vagy sikerül megállapodni hosszabb szerződésével kapcsolatban.

 

Az újabb franchise tag nem túl valószínű, ugyanis, ez már 17 milliós nagyságrendről szólna, ami akkor is nagy pénz lenne ha Jeffery a liga legjobb három elkapója közé tartozna. Az elmúlt időszakban pedig elmaradt a nagy áttörés a játékos részéről. Igaz, erre elsősorban sérülései és eltiltása miatt nem volt lehetősége, de az idei 52 elkapás 821 yardért és 2 touchdownért elég karcsú, valamint a két év alatt a 22 pályára lépés is. A hosszú távú szerződés lehet csak reális megoldás, de ez mindkét fél részéről kérdéses. A csapat valószínűleg nem fog gigaszerződést Jeffery orra alá dugni, de a játékos sem fog bagóért ilyen kiszámíthatatlan irányítóhelyzetű csapatnál maradni, így Jeffery valószínűleg teszteli majd a piacot.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!