Connect with us

Beharangozó

Új seriff érkezett a városba!

 

Múlt héten aratott győzelmével egy újabb NFC East csapat vár a Green Bay Packersre, ezúttal az első kiemelt Dallas Cowboys lesz a következő ellenfél, ráadásul idegenben. A két csapat már találkozott a 6. fordulóban, ahol a Lambeau Fielden sikerült Aaron Rodgersék orra alá borsot törni, most itt a bosszú ideje.

 

Rodgers_Cowboy

 

A Packers helyzete azért vicces, mert az 5 lehetséges NFC-s rájászás ellenfele közül minddel találkozott az idei alapszakaszban, ezáltal mindenkiről szereztek tapasztalatot. Legutóbbi ellenfelüket, a New York Giantset elintézték, de a Cowboystól kikaptak, így arra gondoltam, előveszem azt a 6. fordulós találkozót, és az alapján vizsgálom meg, hogy miben kell változtatnia, illetve mit kell megtartania ahhoz Mike McCarthyéknak, hogy ezúttal az ő fiai hagyják el győztesen a pályát.

 

A front7-nek élete formáját kell nyújtania

 

Legutóbb úgy várta a feltörekvő Ezekiel Elliottot a Packers, mint a liga legjobb futás elleni védelme, hiszen alig több, mint 40 yardot engedtek meccsenként az ellenfeleknek. Természetesen ezt Elliott úgy ahogy van lesz*rta, és majd’ négyszer ennyit pakolt fel a Packers védelme ellen. Elliott kivételes tehetség, de a támadófal is hozzáteszi a magáét, olyan réseket tudnak neki biztosítani, amivel talán én is first downokat tudnék elérni. A futójáték működése miatt a play fake-et is el tudják adni, amit rendre be is nézett a védelem, a Seahawks és a 49ers óta pedig tudjuk, hogy ez a rájátszásban abszolút működik.

 

Ennek eredményeként nem ártana, ha életük formáját tennék fel a pályára a védők, legfőképp a linebackerek, akik futás ellen az Achilles-sarkai a Packersnek. Nem olvassák megfelelően a játékot, ennek következtében a keletkező lyukakat sem tudják orvosolni, és nem is tudják azonnal földre vinni a futót, ha a kezük közé kerül. Az sem könnyíti meg a dolgot, hogy egy rendkívül tapasztalatlan egységről van szó, ahonnan Joe Thomas a “rangidős” a maga 3 éves karrierjével (érdekes, hogy a Packersnek pont az a két egység a leggyengébb a védelmükben, ahol nincs rutinos játékos…). Jake Ryanen érződik a draft & develop módszer, meccsről meccsre fejlődik, de messze van még a jótól, Blake Martinez pedig még gyakran vét újonc hibákat. Ha meg akarják fogni a Cowboys futójátékát, akkor nekik kell a leginkább önmaguk teljesítményének határait feszegetniük.

 

Zeke_GB

 

A már említett támadófal miatt a pass rush sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiába van a pass rushra olyan opciója a Packersnek, mint az idén jól teljesítő Julius Peppers vagy Nick Perry, illetve a rájátszásra beinduló Clay Matthews. Prescott nyomás alatt nem volt túl meggyőző a legutóbbi meccsükön sem, fumble-t és interceptiont is vétett, emiatt rájuk is hatalmas szerep hárulhat majd, hogy újra kizökkentsék az újoncot a komfortzónájából.

 

Az elkapóknak meg kell tanulniuk elszakadniuk az emberüktől

 

Noha érezhetően egyre jobb formában vannak az elkapók, amire Aaron Rodgers 40 passzolt TD-je lehet a bizonyíték tehát Adams már nem ejti el az endzone-ban a labdákat, mégis komoly problémát okoz még mindig önmaguk tisztára játszatása. Randall Cobb lehet talán ebben a legjobb, aki az egyetlen volt az idei alapszakaszban, aki 60+ elkapás mellett egyszer sem dropolt, és ez a Giants ellen is döntőnek bizonyult. Rodgers most olyan formában van, hogyha csak egy másodpercig is sikerülne valakinek tisztára játszania magát, annak egyből oda is tudná passzolni a labdát, de ezért az egy másodpercért is sok-sok másodpercet kell várnia.

 

NFL: Dallas Cowboys at Green Bay Packers

 

Tekintve, hogy az előtte lévő támadófal passzvédekezésben egészen elképesztőt nyújt, és nem feltétlen okozhat álmatlan éjszakát számukra a  Cowboys passzsiettetése, azért ez sokáig nem tartható állapot. Rodgers kitáncol a nyomás elől, 1-2 lépésből tud magának kreálni egy új zsebet, az O-Line meg akár 8-10 másodpercet is tud neki biztosítani, de futójáték hiányában nem lehet ezt a végtelenségig csinálni, főleg hogy erre a Cowboys edzői is valószínűleg rájöttek, és olyan emberezést fognak alkalmazni az elkapókon, hogy Rodgers jobban jár, ha ő maga fut majd. Főleg ha adaléknak megemlítjük, hogy Jordy Nelson, Rodgers kedvenc célpontja nem lép pályára a találkozón.

 

És ha már a futójáték, múlt héten nem igazán jött ez össze. Aaron Ripkowski, a csapat fullbackje nem volt teljesen egészséges, ezért alig kapott lehetőséget, pedig az ő blokkjai vagy erőfutásai nagyon kellenének ebbe a támadósorba. Ty Montgomery hiába hozott 5 feletti yardátlagot kísérletenként, ha alig kap carryt, így meg tényleg csak Rodgers zsenialitásában lehet csak bízni.

 

Dez nem kaphatja el!

 

Az alapszakasz találkozón sérülés miatt nem játszott, de két éve az ő elkapása-el nem kapása nyitotta meg újra ezt a kérdéskört, nem mellesleg az ellendrukkerek céltáblájává vált emiatt. Dez most lesz, és gondolom alig várja, hogy revansot vegyen a két évvel ezelőtti történtek miatt. Erre meg is van az esélye, mert a GB cornerei kritikán alul teljesítenek az utóbbi időben, és csak a Giants bénázásai miatt tűnt jobbnak a múlt heti performanszuk. Damarious Randall rendre nagy játékokat enged az őrzöttjeinek, most vélhetően ő fogja megkapni Dezt partnernek, ami nem sok jót ígér.

 

Dez_GB

 

Éppen ezért kell megint a két safetynek kulcsszerepet vállalnia a passzvédekezésben, mint ahogy azt minden meccsen megteszik. Morgan Burnett mindenhol ott van a pályán, legyen szó futásról, passzjátékról, vagy az irányító levadászásáról, HaHa Clinton-Dix pedig bármilyen szituációban kell kisegítenie a cornerek vagy a front7 munkáját, ő megteszi, és elég hatékonyan. Prescott esetleges futásainál például az övé lehet a kulcsszerep a megállításában, ahogy arra legutóbb is láthattunk példát.

 

Összességében a liga egyik legjobb támadósora ellen kell élete formáját nyújtania egy finoman szólva sem erős védelemnek, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy Rod Marinelli egészen kivételes munkát végez a dallasi védelemmel, egyáltalán nem lesz egyszerű dolga Aaron Rodgersnek sem. Pontzuhatagra van kilátás, ahol a hazai pálya a Cowboys, a rutin és Rodgers MVP formája meg a Packers javára billentheti a mérleg nyelvét. Tippjeink megoszlanak, de a Cowboys győzelme került fölénybe nálunk.

 

gbdal

 

Az ellen oldalát ki más képviselné, mint balentin kolléga, az ő esélylatolgatását ITT elolvashatjátok. A nap másik párharcáról Steelers részről szintén balentin érvelt ITT, míg a Chiefs esélyeiről Leonidasz007 szónokolt ITT. Ahogy eddig mindig, úgy most is várunk titeket akár a Kandallóban, akár a kibeszélőnk alatt komment formájában.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!