Connect with us

Hír

Patterson: Már nem buli a visszahordás

 

Az idei volt az első év, ahol a liga kísérletezett az új touchback szabállyal, mindezt azért, hogy a sérüléseket megelőzzék. A törekvés nem igazán hozott komoly változást a ligában a sérülések elkerülése terén, a játékosok viszont nem szeretik az új szabályt, élükön a Vikings visszahordójával, Cordarrelle Pattersonnal.

 

cordarrelle_patterson

 

Patterson idén tesztelheti először a piacot, hiszen lejárt a rookie szerződése. Az egyik legjobb átlaggal rendelkező punt returner volt 2016-ban, szóval ha Minnesotában nem, máshol biztos tarthatnak igényt a szolgálataira. Ugyanakkor kiemelte, hogy más sorstársa már nem biztos, hogy ilyen szerencsés lesz.

 

„Néhány játékos NFL karriere a special teammel kezdődik, és lehet ott nyomja végig az egész pályafutását. Nekik csak ott nyílik esélyük megmutatni az edzőknek és a nézőknek hogy mire képesek, de ezzel az új szabállyal rendesen kitoltak velük, főleg anyagilag. Special temaerként sajnos nem dől a lé, de ha nincs szükség visszahordókra, vagy nem tudod megmutatni magad, akkor hamar véget érhet a profi karriered, valamiből meg el kell tartanod a családodat.”

 

https://twitter.com/barstooltweetss/status/800425714063437824?ref_src=twsrc%5Etfw

 

A Vikings szerezte a legtöbb visszahordott yardot a szezonban a 32 csapat közül, ám az átlagokat tekintve alig vannak az NFL átlag fölött. Sokan ugyanis meg sem próbálkoztak ezzel az új szabályok miatt. Nyilatkozatában erre is kitért.

 

„Kivették a mókát az egészből. A mostani szabállyal nincs is értelme rizikózni egy visszahordással, letérdelsz, és a 25 yardosról jössz, ebben semmi izgalmas nincs. Utálok lemenni, én a nagy játékok híve vagyok, különben bárkit odaállíthatnak arra a célra, hogy csak térdeljen le a labdával.”

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!