Connect with us

Szabadügynök

Mit kezd a Browns 110 millióval – FA-kitekintő

 

A Brownsnak nevetség 110 millió dollár cap space-e van, tehát bőven be tudnának vásárolni a legjobb játékosokból. Csak hát ki akarna karrierje csúcsán az 1/1-es csapathoz szerződni? Kénytelenek lesznek mélyen a zsebükbe nyúlni, hiányposztjuk és top szabadügynökük is van bőven, izgalmas lesz számukra a tavasz. 

 

NFL: Cleveland Browns at Philadelphia Eagles

 

Mivel a Brownsnak annyi elkölthető pénze van, mint soha senkinek ez előtt, így igazán nincs értelme arról beszélni, hogy kiken lenne érdemes még spórolni. Főleg, hogy az amúgy kezdőnek számító, de gyengén játszó ILB Demario Davisen (3,8 millió) és Robert Griffinen (7 millió) kívül nem nagyon lehet kit elküldeni.

 

Top szabadügynökök

 

A legfontosabb FA a csapatnál egyértelműen Terrelle Pryor. Az irányítóból lett elkapó 77 elkapással, 1007 yarddal és négy TD-vel zárta a szezont, akár a 10 millió dollárt is elérheti az új szerződése. Persze ez nyilván sok egyetlen WR-ként töltött szezon után, de ennél végül is csak jobb lehet a tapasztalattal, ráadásul kellenek a csapatba az ilyen közönségkedvencek. Ha már elkapónknál tartunk, akkor Josh Gordont is meg kellene említeni, aki top10-es lenne a posztján, már amennyiben a pályán kívüli problémái miatt egyáltalán játszatni lehetne.

 

A 24 éves futó Isaiah Crowell RFA, tehát 1-2 millióért megtartható egy évre, a 4,8-as átlaggal futott 952 yard és hét TD nem rossz, érdemes lenne őt is megtartani. Ahogy a 26 éves guard/tackle Austin Pasztornak is járna egy új szerződés, hisz pass protectionben abszolút vállalható volt és guardként elég jó teljesítményt nyújtott. Esetleg még a punter Britton Colquitten lehetne elgondolkodni, hisz a punterek is emberek, 1,5-2 millió dollárt rá is rá lehetne szánni.

 

pasztor

 

Hiányposztok

 

Hol is kezdjük? Nyilván az irányító a legnagyobb probléma, bár azt aligha sikerülne megoldani a szabadügynök piacról, habár Colin Kaepernickre és Tyrod Taylorra is lehetne esélyük, ha kikerülnek a piacra. Aztán ott a center pozíció, ahol a 2015-ös első körös Cameron Erving kezd nagyon bust lenni. Igaz, játszott ő már tackle-t és guardot is, még mindig fiatal, és ha ha csak arra használnák, amire gyárilag alkalmas lenne, lehet nem lenne annyira gyenge a teljesítménye. Ha nem tartják meg Pasztort és Pryort, akkor egy RT és WR is kell majd.

 

Az offense amúgy nem lenne rossz, a probléma leginkább a védelemmel van. Egyrészt Danny Shelton mellé kellene egy jó defensive tackle, mert Desmond Bryant sérülés miatt tavaly egész évben nem játszott és már 31 éves. Mindenképpen kellene erősíteni a pass rush-t (ezt az 1/1-es pick-kel könnyen abszolválhatják), illetve el kellene dönteni, hogy az utóbbi két évben sérülékeny és ezzel együtt borzalmasan játszó Joe Haden jó-e még valamire. Mindössze három milliót lehetne az egykor elitnek tartott corneren spórolni 10 millió dead money mellett, de ha marad is, egy jobb corner azért nem ártana. Illetve még a safety posztra férne rá az erősítés, ide pedig elit játékosokat lehetne hozni a piacról.

 

hyde

 

Ha top játékosokat kellene mondanom, akiket erősítés gyanánt megszerezhet a Browns, miközben a saját szabadügynökeit megtartja:

 

QB: Tyrod Taylor, 15 millió/év

WR: Terrelle Pryor, 12 millió/év

G: Austin Pasztor, 7 millió/év

DT: Jonathan Hankins, 7-8 millió/év

S/CB: Micah Hyde, 9-10 millió/év

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!