Connect with us

Szabadügynök

A Ravensen csak báró Joe Flacco segíthet – FA-kitekintő

 

Pocsék pénzügyi helyzetben van a Ravens, ráadásul több kiváló játékosuk is szabadügynök lesz. A csapat erősségét adó támadó- és védőfal is könnyen darabokra hullhat, spórolni sem nagyon tudnak, a többi hiányposztról nem is beszélni. Itt már csak Joe Flacco segíthet!

 

NFL: Baltimore Ravens at Pittsburgh Steelers

 

A Hollóké az ötödik legkisebb mozgásterület a ligában, mindössze 15 millió dollárjuk van erősíteni, vagy legalábbis a saját játékosaikat megtartani. Ezen némileg segíthetnének mondjuk a safety Kendrick Lewis (1,8 millió dollár) és a corner Kyle Arrington (2,1 millió dollár) elküldésével, ugyanis nagy kár egyikükért sem lenne. Utána eldönthetik, hogy a TE Ben Watson (3 millió dollár) elküldése mellett megválnak-e a tavaly jól játszó, de sérülései miatt folyamatos kockázatot jelentő Dennis Pittától (3,3 millió dollár) is. Ha én lennék a GM, akkor mindkét veterántól elköszönnék és bíznék abban, hogy a  rosteren lévő Maxx Williams, Nick Boyle, Darren Waller valamint Crockett Gilmore valahogy megoldja a problémát.

 

Az elkapó Mike Wallace elküldésén is el lehetne gondolkozni, hisz 5,7 milliót spórolhatna rajta a csapat, de akkor már végképp nem lenne potens elkapó a csapatban. Hasonló a helyzet a 33 éves Elvis Dumervillel is, aki az utóbbi két évben folyamatosan sérülésekkel küzködött és 24 meccsen csak 9 sacket jegyzet. Viszont ha ő nincs, akkor meg pass rushere nem lesz a csapatnak, a rajta spórolt hat millióból pedig nem tudják egyelőre pótolni. Reálisan nézve így 22 millió dollárból gazdálkodhat majd a csapat, legjobb esetben olyan 30 millióból. Nem sok mindenre lesz elég (plusz ugye kell 6-7 millió a draftolt játékosokra is).

 

Top szabadügynökök

 

A csapat két legjelentősebb szabadügynöke a RT Ricky Wagner és a NT Brandon Williams. Mindkét játékos nagyon fontos láncszeme a csapatnak, Wagner nélkül borzalmas élete lenne Flacconak, passzblokkolásban kiváló. Williams pedig olyan, mint egy klasszikus nose tackle: pass rushban nem olyan jó, de a futást kiválóan öli, nem véletlenül engedett a csapat csak 89,4 yardot meccsenként.

 

bb

 

Fontos FA továbbá a Kyle Juszczyk, a 26 éves elit fullback, aki mindenre jó és nagy szerepe van a csapat támadójátékában. A defensive end Lawrence Guy szerződése is lejár, aki bár csak két downos védő, hasznos tagja a védőfalnak, valamint az elkapó Kamar Aikenen is érdemes lehet elgondolkozni. Szabadügynök lesz még Terrance West is, de mivel a futó még csak RFA, így jó eséllyel egy millió környéki fizetéssel megtartják.

 

Legnagyobb hiányposztok

 

Hát az van bőven. Szerintem Wagnert nem fogja tudni megtartani a csapat, a játékos már egy ajánlatot visszautasított, és mivel ő lesz a piac legjobb tackle-je, RT-ként is bezsebelhet 7-8 millió dollárt alsó hangon. Az offensive tackle poszt amúgy is vékony a csapatnál, egy jobb csere sem ártana. Maradva a támadófalnál, a left guard kérdése is megoldatlan: az hagyján, hogy az elit Kelechi Osemelét nem sikerült pótolni, de még csak egy vállalható kezdőt sem tudtak találni. Mivel pénz nincs rá, így vélhetően a draftról kell ide hozni embert.

 

Védőoldalon az egyik legnagyobb problémát az okozza, hogy nincs minőségi pass rush, a Dumervil-Suggs duó, már ha épp egészségesek, nagyon messze vannak a 2014-es formájuktól. Ám papíron rá lehet fogni, hogy rendben vannak, ellenben a védőfal és a CJ Mosley melletti linebacker poszt megoldatlan. Nem hiszem, hogy sikerülne nagy nevű veteránt hozni idén bármelyik csapatrészhez, így hát a Ravens szurkolók leginkább Joe Flaccóban bízhatnak és abban, hogy rájátszás formát hoz, mert hogy nem lesz a tavalyinál jobb csapat Baltimore-vab, arra elég nagy esély van.

 

Top játékosok, akiket megszerezhet/megtarthat a Ravens:

 

OT: Riley Reiff, 5-6 millió/év

NT: Brandon Williams, 8 millió/év

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!