Connect with us

Szabadügynök

Ideje az offense-re költenie a Giantsnek – FA-kitekintő

 

Ha egy árnyalattal kevésbé világtalan lett volna a Giants offense (vagy Odell Beckhamék elkapdossák a labdákat), akkor a Giants a brutál védelmével jó eséllyel indult volna a Falcons ellen is. Ha az a volna ott nem volna… így hát nincs mese, rá kell feküdni a támadósorra, még ha ez egy sztár védőbe is kerül.

 

eli

 

A Giants elég jól el van eresztve pénzügyileg, 34 millió dollár költőpénz az sok mindenre elég. Ezen még némileg kozmetikázhatnak is, ha elküldik az utóbbi időben csak sérülései miatt a hírekbe kerülő Shane Vereent (3 millió dollár spórolás), illetve bárkit a Casillas-JT Thomas duóból. Mindkét OLB gyenge a kezdő pozícióhoz (Thomas a sérülése előtt is az volt), egyikükért sem lenne nagy kár, bár ennyire mély sincs a linebacker sor, így jó eséllyel az egyikük megy 3 millió dollárért. Optimista esetben tehát 40 millióból gazdálkodhat a csapat.

 

Top szabadügynökök

 

A legnagyobb név kétség kívül Jason Pierre-Paul, aki zseniálisan játszott 2016-ban, még ha a szezon végére meg is sérült. Nyilván jó lenne megtartani, de ő évi 14-15 millió dollárt fog keresni, a csapatban pedig már van egy Olivier Vernon, aki 17 milliót tesz zsebre évente. Jó az idei pass rusher class a drafton, ráadásul a csapat védelme nem zuhant meg amikor JPP kiesett, így ennyi pénzt nem lenne érdemes ráfordítani.

 

A második legnagyobb név is a védelemből került ki, mégpedig Johnathan Hankins személyében. A remek DT egy gyengébb éven van túl, ez segíti a csapat helyzetét, ugyanis a Dontari Poe-k és Calais Campbellek elviszik a show-t, Hankins pedig jó eséllyel a Giantstől kapja a legjobb ajánlatot majd. Rajta kívül még mindenképp érdemes lenne megtartani John Jerry guardot, aki nem nagy név, de stabil játékos, amit sok Giants támadófalember nem mondhat el magáról. Az RFA futó Orleans Darkwa vélhetően tendert kap, a 32 éves CB/S Leon Hallt pedig elengedi a csapat.

 

hankinsweb10s-1-web

 

Legnagyobb hiányposztok

 

JPP szerintem távozni fog, így nyilván kell majd egy defensive end, amit jó eséllyel egy első körös cetlivel old meg a csapat. Hankins és Jerry miatt a defensive tackle és guard posztok meg lesznek oldva, így hát leginkább két linebacker, egy futó, egy tight end és mindenek előtt egy top left tackle kell a csapatnak.

 

A dolphinsos Jelani Jenkins vagy Kiko Alonso lenne a legpotensebb elérhető lejölt a LB sor megerősítésére, meg hát a csapatnak amúgy is bejöttek már a volt Dolphins játékosok (Vernon). Ez nem is lenne drága mulatság, jutna pénz a többiekre is. A legfontosabb egy top left tackle lenne, szerintem vagy Andrew Whitworth, vagy pedig Kelvin Beachum jöhet szóba. Előbbi elit, utóbbi pedig a Jags kaland előtt top játékos volt, szerintem Whitworth lesz a befutó.

 

Futóposztra megkockáztatnék egy Adrain Petersont, messze a Giants a legjobb PO esélyes csapat, ahol van pénz és igény is egy top futóra. Persze ezek nem hosszútávú megoldások, de a végtelenségig Eli Manning sem fog játszani, nem lehet a dolgot addig elhúzni. A TE pedig már évek óta nagy need, több pletykát is olvastam Martellus Bennettről, a Giants pedig szeret Patriots játékosokat igazolni. Ráadásul a tight end 2012-ben már játszott egy évet New Yorkban, nem biztos, hogy nagyon ellenére lenne a dolog.

 

 

Top szabadügynökök, akiket leigazolhat/megtarthat a Giants:

 

OT: Andrew Whitworth, 10 millió/év

RB: Adrian Peterson, 8-9 millió/év

TE: Martellus Bennett, 7 millió/év

DT: Johnathan Hankins, 6 millió/év

LB: Kiko Alonso, 4 millió/év

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!