Connect with us

Szabadügynök

A védelemre kell koncentrálnia a Steelersnek – FA-kitekintő

 

A Pittsburgh Steelers jelenleg talán a legesebb olyan csapat, ami képes lehet megverni a Patriotsot az AFC-ben. Ehhez persze elsősorban az kellene, hogy a védelem összekapja magát, hisz a csapat támadófala top5-ös minden téren, Big Bent, Antonio Brownt és Le’Veon Bellt pedig senkinek sem kell bemutatni. 

 

Tampa Bay Buccaneers v Pittsburgh Steelers

 

A Steelers pénzügyileg a középmezőnybe tartozik, 36,7 millió dollárnyi költőpénzük van. Ezen drasztikusan nem tudnak növelni, legfeljebb kiegészítő játékosok elküldésével lehet kozmetikázni a dolgon. A cap space egyik áldozata lehet az OLB  Arthur Moats, aki a játék minden aspektusában borzalmas és 2,2 millió dollárt lehet rajta spórolni. Hasonló sorsra juthat Ryan Harris is, a csere left tackle, bár ő csak akkor, ha nagyon ég a ház és kell az az 1,9 millió dollár. Akit még érdemes lenne elküldeni az a tavaly igazolt, de különböző egészségügyi gondok miatt csak limitáltan bevethető tight end, Ladarius Green. A hírek szerint megtartaná őt a csapat, de az 2,6 millió dollár nagyon csábító lehet. Ezzel együtt olyan 42-43 millió dollárral számolhat a csapat.

 

Top szabadügynökök

 

A legfontosabb lejárt szerződésű játékos egyértelműen Le’Veon Bell, akit jó eséllyel egy franchise tag segítségével láncol magához a csapat. Az OT Alejandro Villanueva szerződése is lejár, de mivel ő csak ERFA, így pár százezer dollárért megtartható. Illetve ott az Antonio Brown-probléma, hisz az elkapó nagyon szeretne nagyon sok pénzt keresni, ami keresztbe tehet kicsit a költségvetésnek. Ezen kívül egyedül a cserefutó DeAngelo Williams az, akit támadóoldalról érdemes lenne újraigazolni.

 

Védőoldalon már merőben más a helyzet. Ross Cockrell nem egy felkapott név, de egy nagyon jó kis corner, akit mindenképp meg kellene tartani. Ugyanez a helyzet James Harrisonnal is, aki 39 évesen is egy vadállat. Továbbá egy másik OLB, Jarvis Jones is kaphatna egy nagyon minimál új szerződést a csapattól. A 2013-as draft első köröse persze az elvártakhoz képest bust, hisz pass rushban tulajdonképpen nulla, de legalább a futást jól fogja, ami nem mondható el például Arthur Moatsról.

 

ss

 

A jobb szabadügynökök közé tartozik még Lawrence Timmons, a 31 éves kezdő ILB, aki nagyon elkopott az évek során és egy 3-4 millió dolláros szerződés is már-már túlkapás lenne a részére. Viszont a tapasztalata miatt jó eséllyel megtartja a csapat, ellenben mondjuk az elkapó Markus Wheatonnel, akinek sérülései miatt pocsékra sikerült az utolsó éve.

 

Legnagyobb hiányposztok

 

Amennyiben eltekintünk Belltől, akkor egyértelműen a linebacker sor az, ami komoly erősítésre szorul, oda viszont minimum két ember is jöhetne. Ryan Shazier rendben van, de mögötte/mellette nincs senki és James Harrison sem lesz már fiatalabb. Mindenképpen megpróbálnék elit játékost hozni az ILB és OLB posztok egyikére, ugyanis nagy általánosságban rendben van az egység. Egy veterán safety is elférni, és nyilván corner  is hiányposzt jelenleg, hisz még meg kellene tartani Crockrellt.

 

Az offense oldalon Bell és Williams miatt a futó poszt kérdéses, illetve a csere irányító kérdését is meg kell még oldani, hisz Landry Jones szerződése is lejár. Nem beszélve arról, hogy Antonio Brown igényeit is ki kell elégíteni, bár ez nem konkrét hiányposzt-kérdés.

 

Top játékosok, akiket megszerezhet/megtarthat a Steelers:

 

QB: Landry Jones, 4 millió/év

RB: Le’Veon Bell, 12,3 millió/franchise tag

OT: Alejandro Villanueva, 600 ezer/ERFA tender

ILB: Lawrence Timmons, 3 millió/év

OLB: Melvin Ingram, 14-15 millió/év

CB: Ross Cockrell, 1-2 millió/RFA tender

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!