Connect with us

Szabadügynök

Csendes piaca lehet a Houstonnak – FA-kitekintő

 

 

Nem jó a helyzet a Texans számára, legalábbis az idei free agency időszakra nézve. A keret egyetlen igazán nagy kerékkötője pont a legfontosabb poszton játszik, elküldése pedig idén lehetetlen, mert a sapka hatodát benyelné a dead money, ráadásul egy esélyt még illik adni neki.

 

Beérkező plusz pénz nélkül pedig csak 26 millió áll a csapat rendelkezésére, ezen pedig lehet 1-2 milliót szépíteni, de tényleg nincs mód jelentős növelésre. Osweiler kivételével mindenki jól teljesített az igazán jól kereső játékosok közül, így nagyon úgy néz ki, hogy a Texans szűk 30 millióból, kell hogy lehozza a draftot és a közelgő piacot is. Hatalmas szerencséjük, hogy sok játékossal nem is kell megegyezni.

Top szabadügynökök

 

A legnagyobb név, a tavaly top5 cornerback teljesítményt nyújtó A. J. Bouye, így megtartása kötelező lenne a liga legjobb secodary-ét létrehozó Texans számára. A franchise tag azonban túl drága dolog lenne ehhez. Sokkal okosabb lenen egy hosszútávú szerződés, alacsony jövő évi tartalommal. Igen ám, de mi garantálja, hogy Bouye meg tudja ismételni tavalyi teljesítményét? Mi történik ha Osweilerhez hasonlóan megkapja a pénzt és besül? Akkor a Texans megint ott fog állni, hogy kicsengetett 10-12 milliót több évre egy olyan játékosnak, aki aztán szabadon el is küldhető. Természetesen nem kell a legrosszabbat keresni a történetben, de nem árt, ha a Texans nem csöngeti ki a mézes bödönt Bouye számára.

 

bouye

 

Rajta kívül Quintin Demps megtartása is jó lenne, a 31 éves játékos egész évben stabil volt és tapasztalata is sokat számíthat. Korára való tekintettel nem is tartozik a legkapósabb nevek közé a safetyk közt, így jó áron megtartható. Velük el is fogyott az igazán stabil kezdő szabadügynök a csapatnál, Vince Wilfork nem gondolom, hogy prioritást élvezne, a punter Shane Lecher és a rugó Nick Novak még belefér a keretbe, de a fizetésük eltörpül a többi poszt mellett. Esetleg még az Osweilernek biztos menedéket adó Ryan Griffint lehet megtartani egy minimál deallel. Az ERFA-k közül Akeem Dent jól épült be a csapatba így valószínűleg ő is marad, RFA-je meg nincs a csapatnak.

 

lecher

 

Hiányposztok

 

Őszintén szólva nincs igazi hiányposzt a csapatnál. Irányító az kéne, de hát mégis mi legyen? Fizessenek megint egy rizikós fiatalért? Hozzanak valakit a drafton? Vagy kockáztassák be valamelyik veteránt? Alighanem egy backup kaliber QB érkezhet a piacról, meg a hátsó körökben húzhat egy prospectet a csapat, de a legjobb, ha reménykednem Osweilerben. Demps távozása esetén egy safety is jöhet, valamelyik fiatal a szabadügynökpiacról, de drafton is találhatnak a posztra megfelelő embert. Meglepetésre a támadófal sem volt olyan jó, mint elképzelték, így ide se elképzelhetetlen valaki, de nem idén kell csodát tennie a Houstonnak se. Egy elég csendes időszaka lehet a csapatnak, ha nem vétenek nagy hibát, akkor tovább építhetik a jövő rosterét.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!