Connect with us

Érdekességek

Ennyi lesz a különbség a 3-4 és a 4-3 között a Ramsnél

 

Mikor Wade Phillipset kinevezték a Rams védőkoordinátorának, mindenkiben az a kérdés vetődött fel először, hogy “Na de mi lesz Aaron Donalddal 3-4-es rendszerben?”. Hiszen Donald még egy 4-3 DT-nek is alulméretezett, hagyományos 3-4-es rendszerben pedig DE-ként két lyukért lenne felelős, amiben egyértelműen gyengébb lenne, mint az eddigi sémában, ahol egy lyukért volt felelős és egy az egyben kellett csak megvernie ellenfelét és rárontania az irányítóra. Ebben nem mellesleg a liga legjobbja jelen pillanatban.

 

C4zeDtFWMAAGPlp

 

Wade Phillips érkezésével viszont egyértelmű volt az átállás, azonban a kiváló védőguru nem egy tipikus 3-4-es rendszert használ, hiszen ez alapvetően egy one-gapper séma, ahol a védőfalemberek 1-1 lyukért felelősek csak, azonban így a linebackereknek is több felelősségük van. A fenti képen látható egymásra helyezve a tavalyi Rams védőfal és a tavalyi Broncos védőfal egy azonos támadófelállás esetén. Az egyetlen különbség, hogy a jobb szélső védő a Ramsnél három pontos felállásból (egy kéz  földön), míg a Broncosnál két pontosból indult.

 

A front-7-ben tehát szinte semmilyen változás nem várható, azonban a secondaryben igen, hiszen Phillips rengeteg dime felállást használ, ahol 6 defensive back van a pályán, a ligában pedig a nickel, azaz az 5 defensive backes felállások vannak többségben. A nickel és a dime felállásokról érkezik majd playbook cikkünk az elkövetkező hetekben, a 3-4-es és 4-3-as védelmek összehasonlításáról pedig már tavaly írtunk hosszabban, illetve az idei rendszer-változásokról, így a Ramséről is írtunk nemrég.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!