Connect with us

Hír

Nem a chipek használata lenne a legjobb megoldás

 

Rengeteg vita megy egyes akciók után arról, hogy a labda elérte-e a vonal síkját, vagy nem, akár egy gólvonal szituációnál, akár egy oldalvonal melletti akcióról legyen szó. Ám több szakértő úgy gondolja, hogy nem ez lenne a megoldás az ilyen esteket kiküszöbölésére. A kutatók szerint ugyanis nem mindegy, hogy a labdába hova teszik a chipet, ami megzavarhatja a rendszert.

 

american_football_9002

 

„Ha a chipre hagyatkozunk az ehhez hasonló eseteknél, azét az NFL szabálykönyve szerint nem lenne túl szerencsés. Hiszen nem mindegy, hogy a labdával ő futó vagy elkapó, ahogy az az elkapásoknál sokszor felmerül, ezt a chip nem tudja eldönteni. Vagy tegyük fel, hogy a chip a labda bal csücskében van. Mi történik akkor, ha a játékos pont ennél a csücsöknél fogva rögzíti a labdát a karjában? Az, hogy ha a földre viszik, akkor jó eséllyel a labda azon csücske érinti a földet, amiben nincsen chip, ezáltal nem is tudna jelezni a rendszer.” – állítja egy szakértő.

 

Arról nem beszélve, hogy rengetegen tartanak attól, hogy teljesen “digitálissá” válik a sportág, hiszen egy ilyen chipes rendszerhez nagyon sok technikai megoldást kellene véghez vinni. Ugyanakkor ha a bírók sem mindig tudják a szabályokat, akkor előbb talán azokat kellene egyértelműsíteni, és/vagy a bírókat jobban kiképezni.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!