Connect with us

Beharangozó

Super Bowl LI – Ezt várjuk mi

 

Már csak egyet kell aludni, és végre eldől, ki lesz a 2016-os szezon bajnoka. Super Bowl felvezető hetünk utolsó előtti állomásához érkeztünk. Volt már szó a helyszínről, a két döntős védelmének és támadósorának összehasonlításáról, hogy mik lehetnek a kulcspárharcok, a Patriots és a Falcons korábbi döntőinek felelevenítése, illetve bónuszként rangsoroltuk az új évezred döntőit illetve Kyle Shanahan playbookjába is belenéztünk. A holnapi beharangozóink előtt pedig a szerkesztőség gondolatait olvashatjátok az összecsapásról, ahol győztest is hirdetünk.

 

sbli

 

balentin

 

Arra számítok, hogy a Falcons a meccs elején kicsit meg fog ijedni a lehetőségtől és ha nem is olyan szintű “bénázást” fog bemutatni, mint a 2013-as szezon végén a Broncos a Seahawks ellen, de jelentős hátrányra fognak szert tenni, köszönhetően annak is, hogy Juliot nem hagyja majd a Patriots kibontakozni és futás is akadozni fog. Brady higgadt lesz, neki a Super Bowl hazai pálya és a Patriots, mint egy gépezet masírozni fog az első félidőben. Persze az Atlanta is tesz majd pontokat a táblára, de bőven 14 pont feletti hátránnyal mennek majd az öltözőbe.

 

A megszokotthoz képest hosszabb félidei szünet a hátrányban lévő csapatnak, tehát a Falconsnak fog kedvezni és az offense ellentmondást nem tűrő módon fogja felpakolni a yardokat és a pontokat, mellyel fel fognak zárkózni a New Englandre, sőt annyira fel fognak jönni, hogy a negyedik negyedre már a vezetést is át fogják venni. A végén azonban jönni fog Tom Brady és hátrányból, a vége előtt nem sokkal fogja megdobni az ötödik gyűrűt érő touchdownt, mellyel végleg kecskévé (GoAT – Greatest of All Time) avanzsál.

 

Bármennyire jó csapatnak tartom ezt a Falconst, ezen a Super Bowlon (is) kevés lesz a legjobb offense, hiszen az egész csapatot nézve a New England komplettebb, ezért fogja Brady és Belichick két év után újra felemelni a Lombardit. Hiába fáj ez sokaknak legbelül – így nekem is -, most végleg elhessegethetünk minden kételyt afelől, hogy nem Brady a valaha volt legjobb. A mérkőzés viszont a pártatlanok számára is emlékezetes marad majd, hiszen valaha volt egyik legizgalmasabb döntőt fogja hozni, ahol mindkét csapat legalább 25 pontot fog felpakolni és sokáig fogjuk emlegetni ezt az összecsapást.

 

chester

 

Én megmondom a frankót, lövésem sincs, és nem is várok semmit. Csak leülök a TV elé, és hagyom, hogy meglepjenek a csapatok, mert én bármit el tudok képzelni.

 

Smiling man watching interesting movie

Pont így!

 

Nem találkozott a Falcons ilyen védelemmel az utóbbi időben, ahogy a Patriots sem találkozott ilyen támadósorral (amikor igen, akkor Bell elég hamar kidőlt). A legtöbb pontot szerző csapat a legkevesebb engedett ponttal csap össze. A Super Bowl rookie a döntők két lábon járó rutinjával, két éves főedzői tapasztalat a 17 évessel szemben, rengeteg klasszis játékossal a pályán, akik egy-egy villanással dönthetnek yardok között.

 

Hogy mégis kire tippelek? 4 pontos Patriots győzelemre fogadtam (mert fogadni azt kell), de nagyon jó lenne látni új nevet a győztesek között, a Falcons pedig méltó lenne rá.

 

jimboy

 

Vért, verejtéket, könnyeket, katarzist, Patriots győzelmet. Bővebben holnap.

 

kerekisti_thesis_sb

 

KGYM

 

Kényelmes, de nem nagy Pats győzelem (max 10 pont). A Falconsnak esélye sem lesz irányítani az órát, a Pats megöli a Falcons futójátékát.

 

katonadani

 

Nagyon nem mennék bele most taktikailag a mérkőzésbe, ugyanis nem szeretnék sok poént lelőni a holnap reggel érkező Falcons oldali beharangozóból, ott lesz elég taktika és statisztika is.

 

Sokan túlzottan lenézik ezt a Falconst szerintem. Persze jó a Patriots védelme és képesek kivenni a legnagyobb veszélyforrást a játékból, akár kettőt is. De az atlantaiaknak annyi fegyvere van, hogy egyszerűen nem lehet mindenkit levédekezni, a harmadik-negyedik opció már ellenük is üresen tud maradni, ha elég jó a támadósor. A Falconsé pedig minden kétséget kizárólag az.

 

afo

A kétfejű futószörny és az idomár

 

A védelem is jobb, mint sokan gondolják. Persze nem fogják túl sokszor megállítani Bradyéket, de azt sem látom, hogy mint a kés a vajon, úgy mennének át rajtuk. Én egy pontháborút várok, mivel mindkét oldalon a támadók vannak előnyben, egy nagy thriller befejezéssel pedig a Falcons fog nyerni 35-31-re.

 

Leonidasz007

 

A Falcons támadósor nem bírja a tempót ponttermelésben a Patriots támadósorával. Nagyobb az esély, hogy Ryanék belehibáznak a mérkőzésbe mint Bradyék, és egy hiba megtörheti őket. A Falcons D# még nem találkozott Patriots szintű többdimenziós sorral, és szép lassú drive-okkal szokásosan megtörik az ellenfelet. A túloldalon még ha nem is remeg meg Ryan keze (de megfog), akkor is egyszer kétszer megállásra kényszeríti a Patriots D# a Falconst, ami épp elég lesz. Az MVP Brady lesz, eredmény 34-21.

 

renningan

 

Valami olyasmire számítok, mint a Falcons-Packers meccsen, csak fordítva. Az Atlanta védelme nem fogja tudni tartani a Patriots offense-t, egy-két puntnál többet nem hiszem, hogy látunk Bradyéktől. Ellenben a Falcons offense többször is megbicsaklik: a futást jól fogja ölni a Patriots, a secondary kiveszi a Falcons elkapóit, igazából csak a pálya közepe lesz sebezhető, így Freemanéknek nagy napja lehet, de ez összességében inkább mezőnygólokra, mint TD-kre lesz elengedő.

 

mblr

Nagy feladat előtt állnak

 

Az első félidőben még viszonylag szoros lesz, mondjuk 21-13, viszont utána két gyors Patriots TD eldönti a mérkőzés sorsát. A Falcons fog kapaszkodni, 35-27-nél úgy tűnik, hogy van még esély, azonban a Patriots az utolsó 4-5 percet lemenedzseli és összességében könnyedén nyeri meg a mérkőzést.

 

rowi

 

Én hiszek ebben a Falcons offense-ben, vagy legalábbis hinni akarok. Ezért egy olyan meccsre számítok, ahol Ryanék megeszik reggelire a Pats védelmét. A túloldalt Bradyék egy darabig tartják a lépést, de a futójáték nem fog menni, Beasley-ék és Nealék viszont jobban keresztbe tudnak tenni labdaszerzések képében a Patriotsnak, mint Butlerék Ryanéknek. A Patriots rendes, teljes fordulatszámon pörgő offense-t utoljára a Seahawks képében látott, az pedig nem most volt. Julio Jones-ék egész egyszerűen megoldhatatlan problémát fognak jelenteni. Sajnos ez is blowout lesz, de ezt egy 37-24-es Falcons győzelem képében valahogy elviselném. MVP: Ryan nem meglepő módon.

 

WarWolf

 

A Patriots fel fogja adni a futójátékot, Freeman és Coleman együtt 150+ yard from scrimmage-et hoz össze, a Pats pedig folyamatosan cover 2 safety rásegítéssel megpróbálja lezárni a passzjátékot. A Falcons D# a Texans mintájára nyomást fog gyakorolni Bradyre, aki tőle szokatlan módon fumble-öket fog veszíteni. A meccset a Falcons nyeri, köszönhetően a sok checkdown-option játéknak amit hívni fognak.

 

Ezek tehát szerkesztőségünk jóslatai a döntőre, kommentben pedig várjuk a Ti véleményeteket, forgatókönyveiteket a meccs alakulásáról! Illetve ki ne maradjon a lényegi szavazás, azaz: Ki nyeri az 51. Super Bowlt?

 

 


 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!