Connect with us

Draft

Te jó ég, mi van itt a kompenzációs pickekkel!?

 

Kiosztotta tegnap a liga a kompenzációs pickeket. Ezek olyan, a harmadik körtől kezdődően kiosztott cetlik, amiket akkor kapnak meg a csapatok, ha fontos szabadügynököket veszítettek a piacon, de nem tudtak/akartak a helyükre senkit hozni. Bővebben itt írtunk a folyamatról, amit befolyásol a játékos fizetése, a játékos snapjeinek száma, a teljesítménye, a szezon utáni Pro Bowl és All Pro címek is. Volt az OverTheCapnek erről egy listája, ami meglepően pontosan és logikusan sikerült, írtunk róla mi is. Azonban a liga közzétette a hivatalos kompenzációs pickek listáját, amin olyan égbekiáltó baromságok vannak, hogy elképesztő.

 

16865171_10154123469776431_3427341948607834663_n

 

A következőkben összehasonlítjuk az OTC-s és a hivatalos listát, kiemelve a korrekt, az érthetetlen és az érdekes döntéseket.

 

Amik megfelelnek a realitásoknak

 

A liga 11 harmadik körös kompenzációs picket osztott ki, ami kettővel több, mint amit az OTC várt. Igazából semmi különös nem történt, azt leszámítva, hogy Brock Osweilerért a Broncos nem a legnagyobb, hanem csak az ötödik legnagyobb kompenzációs cetlit kapta (bár az sem kizárt, hogy Osweilerért nem kapott semmit a csapat). Így Olivier Vernon, Josh Norman, Kelechi Osemele és Janoris Jenkins is előrébb lépett, örülhet a Dolphins, a Panthers, a Ravens, és az 1/1-es csere miatt a Titans.

 

A Patriots ugyanúgy a hetedik legnagyobb komp. picket kapja a Brownstól Alex Mack után, mint eddig, Sean Smith és Bruce Irvin után pedig a Chiefs és a Seahawks is megkapja a maga harmadik körösét, ráadásul a Jets is harmadikat kapott negyedik helyet a remekül teljesítő Damon Harrison után.

 

8364050_nfl-free-agency-alex-mack-heading-to-atlanta_719ef5f6_m

 

A negyedik kört Harrisont leszámítva telibe találta az OTC, sorrendben a Bengals (Marvin Jones), a Browns (Tashaun Gipson) ->ez megy az Eaglesnek, a Rams (Rodney McLeod), a Browns (Michael Schwartz), helyet cserélve a 49ers (Alex Boone) és a Colts (Coby Fleener) kap kompenzációs picket.

 

Az OTC szerint Mohamed Sanu még negyedik kört érdemelt volna, végül a legelső ötödik körös pick járt utána, de ezen kívül ez is stimmel, ahogy a hatodik és hetedik kör nagy része.

 

Ezt vajon hogy a halálba gondolták!?

 

Most térjünk át a baromságokra. Sajnos azt nem találtam meg, melyik játékos után kapta a csapat a picket, így kénytelen vagyok tippelni.

 

Vajon miért kapott a Seahawks Bruce Irvin mellé még egy harmadik kört? Elsőre azt hittem, hogy az OTC szerint ötödik körre taksált JR Sweezy miatt, aki konkrétan egy snapet nem játszott tavaly. Azonban inkább a Broncosból egy év után kivágott Russell Okung lehet a hunyó, aki nem volt teljesen homály, de nem  is váltotta meg a világot, különben nem küldték volna el. Sőt, az sem kizárt, hogy Russell Okungnak nem az egy éves 4 millió dolláros szerződését, hanem a teljes 10+-os kontraktusát vették figyelembe, ami vicces módon kiütötte a 18 millió dolláros Osweiler szerződést. Vélhetően ezért nem lett a Broncosé a legnagyobb pick.

 

beachum

 

Ez azonban még elfogadható, azt azonban egyáltalán nem tudom hová tenni, hogy a Steelers harmadik körös picket kapott vélhetően Kelvin Beachumért (másért semmi esetre sem járhatna még papíron sem). Azért a Kelvin Beachumért, aki olyan hitvány és pocsék teljesítményt nyújtott a Jaguarsban, hogy egy év után gondolkodás nélkül kivágták, ráadásul a fizetése sem indokolja a harmadik kört,bár valószínűleg vele is úgy számoltak, mint Okunggal. Itt pedig eljutunk arra a pontra, hogy nagyon nem racionális módon  veszik figyelembe az ilyen opciós kontraktusokat, hisz a játékost nem vágják ilyenkor ki. Ezt jól mutatja az, hogy Revis után hasonló eset után kapott komp. picket a Patriots. Ha pedig nem számít az opció nem lehívása kivágásnak, akkor az egész szerződést sem lenne szabad egyben nézni.

 

Érdekességek

 

A kompenzációs pickek kiosztásának legnagyobb vesztese az előrejelzésekhez képest a Broncos. Ahelyett, hogy két harmadik (amiből az egyik a legmagasabb), egy negyedik és egy hetedik körös picket kaptak volna, mindössze egy harmadik, egy ötödik és két hetedik körös pick járt. Vélhetőleg  a lehető legrosszabb forgatókönyvnél is rosszabb érvényesült velük kapcsolatban, ugyanis Trevathanért is csak ötödiket kaptak:

 

Broncos

 

A Dolphins jól járt, és nem csak azért, mert Vernon miatt övék a legnagyobb cetli, hanem mert valaki miatt kaptak egy extra ötödik körös picket, amire az OTC sem számított. Ezzel együtt a Rams megszívta, ugyanis ők elbukták vélhetően a Nick Fairley-ért járó hatodik kört így.

 

 

Az előzetes várakozásokhoz képest kettővel több harmadik kört osztottak ki (9->11), hárommal kevesebb negyediket (9->6), eggyel több ötödiket (8->9), kettővel kevesebb hatodikat (5->3) és kettővel több hetediket (1->3).  Ezzel együtt továbbra is a Broncosé lesz Mr. Irrelevant.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!