Connect with us

Szabadügynök

Több lyuk, mint pénz Seattle-ben – FA-kitekintő

 

Aránylag egyszerű FA-piac elé néznek Washingtonban, mert sem túl sok lejáró szerződésű fontos játékos nincs a keretben, sem pedig túl sok pénz. És kirugdalni sem nagyon lehet ésszel embereket. Legalábbis ez az alapeset. Mivel azonban Carollról, Schneiderről és a Seahawksról van szó, ezért lehetnek meglepő dolgok.

 

A Seahawksnak 27 millió dollárnyi helye van a sapka alatt az overthecap.com alapján, ami nem túl sok, a frissen draftoltak például rögtön belekerülnek 6 millióba. Kell egy kis puffer is vész esetére, szóval a legjobb esetben 15 millió dollárnyi mozgástér van, ami elég karcsú. Hogyan lehet ezt a 27 milliót növelni?

 

Például ki lehet vágni Jimmy Grahamet, akivel rögtön kerek 10 milliót spórolna a csapat halott pénz nélkül. Ez praktikusan nem fog megtörténni, ugyanakkor Graham szerződése jövőre lejár, így egy mondjuk +2 évet tartalmazó új szerződéssel lehetne enyhíthetni a feszítő pénzügyi gondokon. Azt gondolom ez racionális döntés is lenne, mert egy ideális világban Graham nem ér 10 milliót a Seattle-nek. Nagyjából hasonló összeget lehetne megtakarítani Kam Chancellor elküldésével is, egész konkrétan 7 milliót 1 guriga halott pénzért. Ez megint csak nem fog megtörténni, pláne, hogy a Kancellárnak ugyancsak lejár a szerződése a következő szezon végén, ugyanakkor egy átstrukturálás némi hosszabbítással itt is bejátszhat, bár egy holdout még bekavarhat a nyáron… Ugyanakkor a Seattle már most viszonylag csehül áll elkölthető pénzt tekintve a 2018-as szezonra (3. legkevesebb hely a sapka alatt az NFL-ben), így azt gondolnám, hogy az egyikükkel még elképzelhető egy-két-három éves hosszabbítás, de mindkettejükkel azért nem valószínű.

 

shead

 

Igazán fontos megtartandó szabadügynök egy van, a corner Deshawn Shead. Az előző szezonban szintet lépett, egyértelműen megközelítette Shermant. Megtartása létkérdés, remélhetőleg 5-6-7 millióval beéri évente. Hauschkának is lejárt a szerződése, de már a nyakára hozta a csapat Blair Walsh-t, szeptemberre csak egy maradhat. Annyiban jogos a verseny, hogy ez volt Halacska nagyjából legrosszabb éve, de ha megnézzük, hogy a hibáinak mekkora része blokk, akkor azért másabb a kép. A fal ugyanis annyira kuka, hogy már rúgásoknál is komoly gondok voltak a blokkokkal. A kevésbé fontos emberek közül megemlítendő Luke Willson (TE), Michael Morgan (LB) és Troymaine Pope (RB), de a fentebbiek  miatt nekik már nagyon keveset szabad csak kérniük, ha maradni akarnak. Szóval ha Shead és egy kicker együtt belekerül kb. 8-10 millióba, akkor már igazán nem sok mozgástér marad.

 

Russell-Okung

 

Ugyanis hiányposzt van bőven. A támadófalban Britt centerben egész vállalható (értsd ligaátlag) volt, de a többi négy helyre bárki erősítés lenne. Bárki, és ez nem vicc. A falemberekből a PFF átlag 90 főt tart számon posztonként, na a Seahawks tagjai ezen a 4 poszton átlag 80-85. hely között mozognak. Top 30-40 tackle-ök és guardok már bőven erősítést jelentenek, top 10-et nem is merek írni, egy Vollmer kaliber már jó eséllyel álom. A Denverben “ügyes” szerződést kötő, így most kiebrudalt Okung például visszacsábítható lenne. Így megint marad a zavarosban halászás, és a reménykedés Seattle-ben. Ugyancsak vannak lyukak a védelemben, bár itt inkább a mélységgel vannak gondok. A szezon megmutatta, hogy amíg a kezdők egészségesek, addig a Hawks D továbbra is top 3 a ligában, de amint a cseréknek kell játszaniuk, azonnal és drasztikusan romlik a teljesítmény. Ide a pénzügyi helyzet miatt inkább csak frissen draftoltakat és UDFA-kat tudok elképzelni, mert az alapvető probléma a fal, bár Carroll szeret máshonnan többedik számú cornert és safetyt igazolni hátsókörös pickekért.

 

Összességében nagy izgalmak nem várhatóak, kukázik a csapat néhány támadófalembert a piacról, a védelem mélységét meg megoldja draftról. Ugyanakkor a játékosbörzén ötször húzhat a csapat az első 106-ban, ami kombinálva azzal, hogy az idei az első év amikor már a kompenzációs pickekkel is lehet csereberélni, illetve azzal, hogy Graham szerződése szinte kiabál egy átalakításért/hosszabbításért/paycutért/cseréért(?) azt jelenti, hogy még történhetnek érdekesebb dolgok.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!