Connect with us

Szabadügynök

Can’t flim-flam the Zim-Zam! – Vikings FA-értékelő

A Vikings kevéssé agresszíven, viszont tűpontosan igazolt. Komoly helyet hagytak maguknak a sapkában, viszont sok játékosuk valódi potenciálját nem látni, akár bukhatnak is rajtuk.

 

Akik jöttek

 

A Lionsből Riley Reiff, a Panthersből Mike Remmers jött a fal széleire. Alapesetben nem sokkal jobbak az átlagnál, de egyikük sem játszott a szokott helyén egy éve, így van bennük lehetőség. Gigaszerződéseket kaptak 5-5 évre, és ahány oldal, annyi értékelést láthattunk A és F között. Mellettük három évre jött évi 5 millióért Latavius Murray, a Raiders futója. Tulajdonképpen minden tekintetben upgrade Peterson után, és ha még a fal is összekapja magát, akkor talán futni is tud majd. A védelembe igazolták a Packersből Datone Jonest. Februárban a nyolcadik legjobb FA pass rushernek értékeltem, a szerkesztőség nem kis felháborodására. 1 év szűk négy millióért, kevesebb, mint fele garantált, és a Zimmer-féle rendszerben működhet. Még mindig tartom, hogy nem túl bomba igazolás, de egy évre ebbe a rendszerbe működhet, pláne Greenway visszavonulásával. Viszont úgy néz ki, hogy Floyd sérülése komolyabb a vártnál, ezért még az is lehet, hogy Jones egy kis súly felszedésével megy rotációs DT-nek.

 

Nagy viták vannak Reiff és Remmers hasznosságát érintően. Remmers Oher sérülése miatt bal tackle-t játszott 2016-ban, ami meg is látszik a teljesítményén, 2015-ben sokkal jobban muzsikált jobbszélen. Ide át is fog kerülni, és hatalmas upgrade lesz Sirleshez képest, aki így marad G/T mélységi csere. Reiff 2016 előtt jól blokkolt a futáshoz, és közepes volt passzblokkhoz, de 2016-ban ő is RT-t játszott, míg a karrierjét bal oldalt kezdte. Clemmingshez képest ezerszer jobban fog teljesíteni a balszélen. Az áruknak pedig oka van: ezt meg kell fizetni akkor, ha (a) nincs elég jó otthon kinevelt falembered, (b) mindenki lesérül/visszavonul, (c) szűk az OL piac. Reiff és Remmers szerződése is orrnehéz, az első két év után lehet őket ép ésszel kidobni, ha kell.

 

Murray igazolása jól is elsülhet. A csapatnak négy dologra van szüksége a futójuktól: tudjon shotgunból futni, védeni az irányítót, ne ejtse el sokat a labdát, és ne legyen öreg. Ez mind igaz a jó Lataviusra, míg a Lila Jézusra bőven nem. Ami komoly gond lehet, hogy Murray klasszikus scatback, vagyis elkapásból nem különösebben veszélyes, illetve hatalmas termete ellenére nem fizikális, nem tud kontakt utáni yardokat szerezni, és nagyon a falra van utalva sokszor.

 

 

Akik mentek

 

Ugyan még csak UFA, nem fog szerződést kapni Adrian Peterson, és mivel nem különösebben érdekel csapatokat, ezért ki lehet jelenteni, hogy nem csak a Vikings-karrierje, de karrierjének egésze lezárult. Draft és OTA közti látogatásokról pletykálnak még, de kicsi minderre az esély. A Giantsbe igazolt Rhett Ellison TE, a Panthers gigaszerződést adott Matt Kalil T-nek, ez csak segít a Vikes sapkáján, ahogy a felesleget fölözték Andre Smith T Cincinnattibe küldésével is. Patterson WR visszahordó képességei hiányozni fognak, most már a Raiderst erősíti, és szintén a Panthersbe igazolt Charles Johnson WR és Captain Munnerlyn CB. Előbbi szóra sem érdemes, Cap viszont hazatért, és a slotban az egyik legjobb CB volt a piacon. A védelemből visszavonult Chad Greenway, és Audie Cole pedig ment a Jaguars LB-sorának mélyítésére, illetve volt egy kevéssé érdekes punter-változás is (Locke ment, Symmank jött).

 

Peterson elengedését nem kommentálnám túlságosan. Megöregedett, egyre kevésbé biztos pont, és a képességeinek nem megfelelő szerződést igényelt. Az sem segít neki, hogy borzasztó mély RB-class van most a drafton, így nincs senki rászorulva egy öreg backupra. Munnerlyn helyett Mackensie Alexander léphet fel, reméljük képes lesz odatenni magát, és Trae Waynesnek is össze kéne szednie magát, Newman nem fog maradni 2018-ra is. Greenwayt jó eséllyel Lamur fogja pótolni, ő a Bengalsban már játszott Zimmer keze alatt, mikor ő még DC volt ott.

 

 

Összességében nem volt ez egy rossz FA-kör. Ahová kell, lehet a draftról húzni, és olyat engedtek csak el, akik sokat kértek a képességeikhez mérten, vagy akiknek a pozícióján tobzódnak a villantani vágyók (CB, LB). A kulcsjátékosok (Newman, Thielen) aláírása mellett a Vikings B és B- környékén kaphat értékelést, függően attól, hogy Reiffről és Remmersről mit gondolunk. Offense és defense terén egyaránt B és B- közötti a bontott értékelés.

 

Néhány kétes pont magas plafonnal rendelkező játékosokkal. Komolyabban kellett volna Wagnerre menni (ha csak a pénzt nézzük, évi félmillióval maradtunk le róla), és még érdekeltek lehetnek Nickell Roby felé is, hogy nickel corner mélységet adjon. Értitek, Nickell, a nickel. Ehhe.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!