Connect with us

Hír

Doug Whaley alatt inog a GM szék

 

Egy buffalói újságíró számolt be a helyi lapban arról, hogy a Bills GM-e, Doug Whaley napjai meg vannak számlálva a csapat élén. Egy hónappal a draft előtt furcsa ilyen hírről olvasni, de szerinte egyre kevesebb beleszólása van a csapat körüli ügyekben Whaley-nek, ami miatt könnyen lapátra kerülhet.

 

Sean McDermott (HC) és Doug Whaley (GM)

 

Kim és Terry Pegula, a Bills tulajdonosai ugyanis nagyobb szabadságot és beleszólási jogot akarnak adni az újdonsült vezetőedzőnek, a korábban a Panthers védelmét irányító Sean McDermottnak. Ebbe beletartozik a szabadügynök piaci tevékenység és a draft is, ami első sorban inkább a GM szakterülete lenne, mégis kikerültek a feladatok Whaley kezei közül. Ráadásul a Bills eddigi drafttal kapcsolatos sajtótájékoztatóin rendre McDermott nyilatkozott, és Whaley-nek nem adnak teret a sajtóban való megnyilvánulásnak sem. Legutóbb ehhez hasonlót a Redskinsnél láthattunk, ott Scott McCloughannel jártak el hasonló módon – egy hónappal később már munkanélküli volt, igaz, ott voltak személyes problémák is.

 

Whaley 2010 óta látja el feladatait a Bills general managereként, viszont az újságíró szerint csak azért nem mondott le magától, mert nagyon sok végkielégítés kellene neki fizetnie a tulajdonosoknak ha kirúgják, ő pedig ragaszkodna ehhez az összeghez. Ez már csak azért is érdekes, mert tavaly január 10-én állapodtak meg egy több éves hosszabbításról a felek, de a 2016-os szezon úgy tűnik kiábrándította a Pegula családot, és Rex Ryan után a GM is a kirúgás sorsára juthat.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!